SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Foto uit video
Geplaatst op 1 juli 2017 om 18:09 door arjaanmar
Soms wil je uit een video één bepaalde foto selecteren en afdrukken. Het vinden van het beste beeld is een priegelwerk : dan te vroeg gestopt, en de volgende keer te ver doorgedraaid. Bestaat er een methode om beeld voor beeld door een video te gaan, en zo het meest optimale beeld te selecteren en af te drukken ?
8 reacties
jnwoldman zegt:

Als je de scrubber in de buurt van de te maken frame (foto) zet dan kun je met de pijltjestoetsen op je toetsenbord steeds een frame verplaatsen.

1 juli 2017 om 20:02.
arjaanmar zegt:

Deze oude leek kan niets verstaan onder het woord "scrubber". In het Seniorweb-woordenboek komt het niet voor. En Wikipedia verwijst alleen naar een toepassing in de chemische industrie.

3 juli 2017 om 16:15.
jnwoldman zegt:

De naald die over de tijtlijn schuift.

3 juli 2017 om 17:05.
arjaanmar zegt:
Vermoedelijk spreken we over twee heel verschillende dingen. Mijn probleem : in de map "Afbeeldingen" van mijn Windows 7 laptop staat een video. Deze is van het type .jpg, en ik speel die af met VLC Media Player. Ik vermoed dat u over iets heel anders spreekt, want ik heb geen tijdlijn en geen naald en geen scrubber.
4 juli 2017 om 10:34.
Cinecor zegt:

Naar mijn mening is een bestand met de extensie .jpg nog altijd een afbeelding en geen video. In de VLCPlayer kan je voor een nauwkeurige keuze van je snapshot frame na frame vooruit spoelen. Dat doe je met de keyboard toets "e".
Zie onder >help>sneltoetsen...

4 juli 2017 om 17:10.
Cinecor zegt:

Probleem opgelost?

12 juli 2017 om 20:04.
arjaanmar zegt:

Ja, inderdaad . En bedankt. En ook nog mijn excuses voor de domme fout : Ik had inderdaad een video bedoeld, maar ik noemde een foto. Zulke domme fouten ga je maken als je ouder wordt (88), het is niet anders.

12 juli 2017 om 20:53.
Cinecor zegt:

Goed dat je nu stills uit films kan halen. Dat je je vergiste in die extensie is natuurlijk niet erg daar hoef je heus geen verontschuldigingen voor te maken. Ik was alleen benieuwd of je voldoende geholpen was.

13 juli 2017 om 08:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club