SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Bestand maken in Pinnacle 20
Geplaatst op 14 juli 2017 om 15:59 door frans koster

Hallo allemaal
Ik heb een film gemaakt van ca. 70 minuten en deze wil ik opslaan op een usb stick
Als ik hiervan een bestand maakt en opslaat als mpeg-4 hd 1080p heeft een grootte
van 6.32 gb , maar ga ik dit opslaan als een mpeg-2 hd 1080 p bestand dan heeft dit
een bestandsgrootte van 18.27 gb.
als ik de beelden vergelijkt zie ik geen verschil.
Mijn vraag hoe kun je deze beelden het beste op een usb stick zetten?
Vr.Groet Frans Koster.

3 reacties
Cinecor zegt:

Het verschil tussen de kwaliteit van de mp4 en de mpg is op de PC of TV nauwelijks te zien. Maar er is verschil in compressie, vandaar het verschil in bestandsgrootte. Verschil in compressie betekent o.a. als je deze bestanden zou bewerken dat daarna wel degelijk verschillen kunnen optreden. De keuze van het bestand dat je wil exporteren uit je project is dus mede afhankelijk van wat je met dat bestand wilt gaan doen. Als je via een USBstick wilt afspelen op een TV of beamer is een mp4 voldoende. Je zet trouwens geen "beelden" op een USB zoals je schrijft, maar het geëxporteerde (video)bestand. Dat doe je gewoon met copy and paste in de Verkenner. Rechtstreeks vanuit je NLEsoftware naar de USB exporteren zou ik niet aanbevelen, beter eerst op de harde schijf van de PC zetten.
Dan nog even dit.
Een film van 70 minuten is véél te lang. Geen kijker die dat volhoudt. Beter is om er meerdere films van de maken (bijv 4 uit die 70 minuten) met verschillende (sub)onderwerpen. Weet je dat na ca 13 minuten de aandacht van een kijker al terugloopt? Daarom is het altijd nodig om in je montage zgn "omkeerpunten" aan te brengen. Afwisseling dus. Hetzelfde geld nog veel sterker voor de muziek. Niet 3 minuten lang hetzelfde deuntje, maar aanpassen aan het "karakter" van de diverse beelden, de sfeer, enz.

14 juli 2017 om 16:56.
frans koster zegt:

Hallo Cineor
Bedankt voor je antwoord de beelden zijn al bewerkt dan kan ik dus gewoon mpg4 1080p hiervoor gebruiken?
De film duurt 70 minuten omdat dit beelden zijn van een Musical van school dat zolang duurt , we hebben dit gefilmd met 2 camera,s en gemonteerd in Pinnacle 20 waar we 4 sporen gebruikt hebben.
Gr. Frans Koster

14 juli 2017 om 18:38.
Cinecor zegt:

Of je nu hebt bewerkt of niet, je kan altijd naar mp4 (dat heet geen mpg4!) exporteren. De vraag is alleen wat je er mee wilt gaan doen. Je kiest dus altijd een format naar gelang je doel. Overigens mag je voor de lengte van een film natuurlijk nooit als reden opgeven "omdat het zolang duurt". Een film loopt niet synchroon met de klok, maar er moet juist heel veel worden weggelaten. Dat vult de kijker als het ware zèlf wel in. We noemen dat découpage, één van de belangrijkste kenmerken van een film. Jouw opname van een musical is eigenlijk geen film in de ware zin van het woord, maar een registratie, d.w.z. er is op bewegend beeld vastgelegd wat er te zien was. De doelgroep beperkt zich daarmee tot betrokkenen van het gebeuren. Dikwijls natuurlijk voor de toekomst wel een waardevolle blijvende herinnering aan een bepaalde gebeurtenis, maar met film maken heeft het weinig van doen.

14 juli 2017 om 20:18.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club