SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
video opnamen
Geplaatst op 20 juli 2017 om 19:03 door arendduyzer

heb een video van de vakantie gemaakt ik heb de film geimporteerd met pinnacles 20
maar de beelden komen niet op de juiste volgorde binnen van opnemen heb een JVC camera met harde schijf weet iemand raad

11 reacties
Cinecor zegt:

De opnamen (bestanden) die op de harde schijf van de camera staan moet je eerst kopiëren naar de tweede harde schijf van je PC. Dat heet geen dus geen "importeren" maar "kopiëren". Dat kan gewoon met de Windows Verkenner (copy and paste), mits de camera wordt herkend door de desbetreffende Windows versie.
Daarna kunnen die bestanden worden geïmporteerd in het aangemaakte film project in de NLEsoftware (bijv. Studio 20) en kan je gaan editen.

21 juli 2017 om 15:46.
Cinecor zegt:

Ik zie nu dat je enige tijd geleden een vraag met dezelfde strekking hebt gesteld. Ik heb je toen dit geantwoord:

Cinecor zegt:
"Een JVC camera met harde schijf" zegt verder nog weinig over het type camera. Je bedoelt waarschijnlijk dat je Pinnacle Studio gebruikt om de shots (bestanden) van de camera naar de PC te kopiëren, waarbij ze dan automatisch ook in Studio worden geïmporteerd. Kijk eens in de Windows Verkenner of je bij een op de PC aangesloten camera (USB) de harde schijf ziet weergegeven. Zo ja, probeer de bestanden (shots) dan eens met copy and paste naar de harde schijf van je PC te kopiëren.
1 april 2017 om 22:54.

21 juli 2017 om 15:48.
arendduyzer zegt:

ik ben namelijk niet in het bezit van een laptop met alleen een c schijf
maar kan ik ook een copy maken op een exsterne schijf

21 juli 2017 om 18:30.
Cinecor zegt:

Ik begrijp dat je het woordje "niet" te veel hebt getypt en dat je over een laptop met één harde schijf beschikt. Je zal de bestanden uit de camera dan noodgedwongen op de C-schijf moeten zetten, maar maak dan vooraf wel een aparte hoofdmap, die je weer kan onderverdelen. Hopelijk is de C schijf voldoende groot. In de Windows Verkenner kan je dan alle bestanden zo nodig in sub-mappen sorteren dat vergemakkelijkt het werken. Het gebruik van een externe schijf waarop de data bestanden staan om te importeren in de NLEsoftware is niet aan te bevelen.
Dat brengt me wel op een aanvullende opmerking: Een "gewone" laptop is in principe niet geschikt voor videobewerking. En twee: Voor videomontage is een goede (grondige) kennis van het gebruik van de Windows Verkenner onmisbaar. Succes!

21 juli 2017 om 20:19.
arendduyzer zegt:

bedankt voor al u tips we gaan ermee aan de slag maar dat gaat nog wel even duren
vanwege vakantie nog enz

22 juli 2017 om 08:21.
Willem B. zegt:

Kijk na je vakantie ook eens naar de les: Importeren van Joop Woldman .
Namelijk 01 HD camera importeren.

 

22 juli 2017 om 16:28.
Cinecor zegt:

"HD camera importeren" is niet wat er gebeurt en is dus onjuist geformuleerd. Het proces van non lineaire editing (NLE) verloopt als volgt: De cameraopnamen (shots) worden GEKOPIEERD naar de harde schijf en niet "geïmporteerd". Die shots worden mediabestanden op de harde schijf en worden daarna GEÏMPORTEERD in de NLEsoftware. In die NLEsoftware noemen we die shots dan clips. Clips zijn een verwijzing naar die mediabestanden waarin als het ware het bestand wordt "opgedragen" hoe het zich binnen het filmproject moet gedragen (het editen). Het mediabestand zèlf verandert dus niet door het editen!
In de NLEsoftware is er geen sprake van "een film", maar van een filmPROJECT. Alleen door het EXPORTEREN uit de NLEsoftware ontstaat er een film.
 

22 juli 2017 om 18:21.
Willem B. zegt:

Hoe je het allemaal wil benoemen vind ik niet zo relevant. De les van Joop Woldman over "HD camera importeren" heeft mij indertijd de oplossing gebracht. Ik had toen een soortgelijk probleem.

23 juli 2017 om 09:41.
Cinecor zegt:

Onder andere in Studio, maar ook in veel andere NLEsoftware, wordt de procedure in één klap automatisch uitgevoerd: het kopiëren naar de vaste schijf èn het importeren vinden dus "onzichtbaar" achter elkaar plaats. Enig inzicht in wat er eigenlijk gebeurt ontbreekt. Daarom is basiskennis van het monteren (editen) voor iedere serieuze editor noodzakelijk om enig begrip te hebben waar je mee bezig bent. Dat voorkomt problemen en helpt eventuele problemen zèlf op te lossen. Er bestaat tot op zekere hoogte ook een vaste terminologie. Die is voornamelijk in het Engels. Om onderling te kunnen communiceren is het gebruik daarvan eigenlijk onvermijdelijk. Daarom is het ook aan te bevelen om NLEsoftware in de Engelse taal te gebruiken. De meeste fabricaten NLE's in de Nederlandse taal gebruiken heel veel verschillende vertalingen, die soms zeer verwarrend zijn en dikwijls ook niet "de lading dekken". Goed editen behelst dus veel meer dan alleen op de juiste "knopjes" van de software drukken...

23 juli 2017 om 10:55.
jnwoldman zegt:

Kijk eens op deze les van de lessensite http://www.studio9plus.nl/website%20studio%2019/index.html
in de categorie video bewerken.
01 Video bewerken op de tijdlijn.
Misschien ligt daar je probleem.

23 juli 2017 om 19:34.
arendduyzer zegt:

de tip van de heer woldman in zijn les over de tydlijn in pinnacles 20
door de sorteren knop te gebruiken kwam nu wel de flim opvolgorde van opname
mijn dank daarvoor

25 juli 2017 om 15:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club