SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Video DVD van De Messiah opsplitsen
Geplaatst op 12 september 2017 om 16:23 door George-SW

Ik wil graag een dvd met De Messiah opdelen in diverse frasmenten om ze daarna achter elkaar te zetten voor een presentatie. Ik ben leek op dit gebied. Wat heb ik nodig en hoe doe ik dat dan ?

5 reacties
Cinecor zegt:

Het VOBbestand (of meerdere op elkaar aansluitende VOBbestanden, wat van de grootte van de film afhangt) op de DVD die de film bevatten met de Windows Verkenner en copy-and-paste naar de harde schijf van de PC kopiëren. De extensies "VOB" wijzigen in "MPG" (is niet altijd noodzakelijk, maar dat kan je nergens aan zien, dus gewoon doen). De "nieuwe" mpg bestanden kunnen in elke normale NLEsoftware worden bewerkt.

13 september 2017 om 13:13.
George-SW zegt:

Dank voor uw reactie.
Het kopiëren ging eenvoudig, daarna werd het lastig. Naam veranderen in .mpg leverde niets op. In .mp4 wel nadat ik een codec gedownload had uit de Store. Maar het geluid is nog ver weg en de ondertiteling in het Duits ook.
Kan het wel wat ik wil ?

video1.JPG
27 september 2017 om 17:57.
George-SW zegt:

Is het mogelijk de gehele film te converteren naar het mp4-formaat inclusief geluid en ondertitels ? Daarna zou ik dan de stukjes eruit kunnen halen voor de video-presentatie.

29 september 2017 om 09:52.
Cinecor zegt:

Ik weet niet met welke NLEsoftware je werkt, maar je zou allereerst eens kunnen proberen of je de VOB bestanden die op je schijf staan rechtstreeks in je software kan importeren. Voor de audio van de mpg2 is waarschijnlijk de AC3 audio codec nodig. Naar mp4 coverteren kan je altijd nog doen, het zal enig kwaliteitsverlies opleveren en is minder geschikt om de bewerken. Maar als je alleen maar "knipt" zal dat geen probleem zijn, lijkt me.

29 september 2017 om 10:21.
George-SW zegt:

Dankjewel Cinecor. Ik was inmiddels verder gaan zoeken op Internet en kwam uit bij de demonstratie van KaptainTech: How to Convert a DVD to MP4 for FREE
Daar moest ik twee bestanden downloaden: DVD Decrypter en Handbrake. Enfin, dat gedaan hebbende heb ik nu de Messiah in 3 Gb in mp4 formaat met geluid maar nog zonder ondertitels.
Nog te doen dus: De ondertiteling in de Duitse taal, en de film in stukjes verdelen voor de presentatie met Moviemaker (de nieuwe app) van Windows 10 en dan ben ik klaar.
Suggesties over die ondertiteling zijn welkom.

29 september 2017 om 12:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club