SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Video-Grabber installeren
Geplaatst op 13 september 2017 om 09:19 door meerdink

Ik wil graag de filmpjes van mijn filmcamcorder over zetten op mijn computer en heb een Video-Grabber gekocht bij de Lidl maar het lukt mij niet om het geïnstalleerd te krijgen.
Wie kan mij helpen?

3 reacties
Cinecor zegt:

Om welke soort bronmateriaal gaat het precies? Geef desnoods even aan wat het merk en vooral wat het type videocamera is.

13 september 2017 om 13:06.
meerdink zegt:

Dag mijnheer Cinacor, Ik heb een foto's van de Vidio Grabber de Camera en de tekst uit het boekje van de Vidio Grabber toegevoegd hopelijk is dit voldoende informatie om een beeld te vormen waar het over gaat.
Vr Groet Wim v Beek

Camera.jpg
13 september 2017 om 14:28.
Cinecor zegt:

Slim antwoord met de foto's en daarom zeer duidelijk.
Je camera is een miniDV camera. De opnamen komen dus terecht op een miniDV bandje, dat ook op de foto te zien is. Om die opnamen over te brengen naar de PC heb je een firewirekaart in de PC nodig. Met een firewirekabel wordt de camera dan aangesloten via die kaart op de PC. (Zie gebruiksaanwijzing camera). De camera wordt op "afspelen" gezet (VCR stand) en met de NLEsoftware kan je dan capturen. De camera wordt bestuurd met de software en het bandje wordt afgedraaid waarbij de beelden worden overgezet. In de software kan je kiezen om dat shot voor shot te doen of het hele bandje als één geheel. Het eerste is gebruikelijk, want alle shots moet je "los" hebben om goed te kunnen monteren. Het moeten dan AVI bestanden worden en beslist geen mpg bestanden (mindere kwaliteit en slechter te verwerken in de montage). Die grabber is dus niet de juiste methode, die is wellicht geschikt om analoog materiaal binnen te halen (video banden, zoals VHS en S_VHS) dat gedigitaliseerd moet worden. Maar dat is hier niet van toepassing.

13 september 2017 om 15:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club