SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 21 februari 2019
De Video-Club heeft een nieuwe beheerder, Roy Bosman alias Bosjesman. Roy heeft veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Pinnacle Studio 16 exporteren frames
Geplaatst op 13 september 2017 om 10:56 door DERKN

Hallo
Heb sinds een paar jaar de versie Pinnacle Studio 16 in mijn bezit. Bij het branden van een DVD van een project worden eerst de frames geëxporteerd. Daar gaat het heel vaak mis. Soms bij 10% export stopt het exporteren. Export annuleren, Pinnacle afsluiten en opnieuw exporteren. Gaat weer mis en weer het zelfde ritueel. Soms 20 keer achter elkaar. Je wordt er moedeloos van. Wie heeft een oplossing voor dit probleem ???

6 reacties
Cinecor zegt:

Exporteer uit het filmproject eerst naar een MPEG-2 formaat. Maak dan daarmee en afzonderlijke authoring software een DVD (en dus niet via Studio).
Die werkwijze is trouwens altijd aan te bevelen. Belangrijk is natuurlijk ook de kwaliteit van de PC, enz. Denk ook aan regelmatig defragmenteren van de harde schijven van je PC. Ik weet niet of Studio16 probleemloos draait op Windows10, mocht daarvan sprake zijn.

13 september 2017 om 13:22.
corrie v wag zegt:

hallo
bovenaan je melding staan:: :documenten
bij opening zie je daar studio lessen.
staat vast wel iets bij
en waarschijnlijk heeeft cinecor gelijk,maar als je dat nog niet deed ,zou ik daar zeker een kijkje nemen
corrie

13 september 2017 om 13:27.
Cinecor zegt:

Nog even ter toelichting hierop.
Met Studio maak je dus van je project na het editen een filmbestand in MPEG-2 voor DVD. Dat moet in de handleiding (of de lessen van Joop) te vinden zijn. Met specifieke authoring software wordt dat MPEG-2 bestand op een DVD gebrand. Het krijgt daar de extensie .VOB mee, maar blijft een MPG bestand. Als je wilt een DVD met allerlei toeters en bellen, zoals een menu, enz. Studio heb je daarvoor niet nodig. Realiseer je ook dat een DVD een "uitstervend ras" is. Tegenwoordig wordt voor vertoning rechtstreeks gebruik gemaakt van een digitaal bestand (veelal mp4) en een speciale mediaplayer die op TV of beamer wordt aangesloten. De nieuwste TV's hebben zo'n speler zelfs al ingebouwd: USB stickie erin en afspelen maar...

13 september 2017 om 16:09.
Niekie zegt:

@Cinecor: Defragmenteren heet in Windows 10 (en al eerder) "schijf optimalisatie" en wordt door Windows volledig automatisch elke week op de achtergrond uitgevoerd.
Dat was in Windows 7 al het geval.
Dus defragmenteren is totaal zinloos (soweiso al op een NTFS schijf).

Niek

13 september 2017 om 17:29.
Cinecor zegt:

Waar heeft DERKN aangegeven dat zijn PC op Windows 10 of 7 draait? Ik heb ook niet aangegeven dat hij dat zou moeten gaan uitvoeren, maar erop gewezen met "denk ook aan regelmatig defragmenteren".

15 september 2017 om 22:23.
Niekie zegt:

Ik ga hier even niet op reageren.
Niek

15 september 2017 om 22:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club