SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Pinnacle Studio 16
Geplaatst op 13 september 2017 om 16:49 door DERKN

Het gaat niet zozeer om het branden .......het gaat om de beginfase; het verzamelen van de frames. Dit gaat gepaard met een oplopend percentage. Bij 100% begint het brandproces. Het laatste geeft geen probleem.
Het zit hem in het exporteren van de frames. Datzelfde probleem zal ik waarschijnlijk ook krijgen bij het aanmaken van een bestand of exporteren naar de cloud...denk ik !!

7 reacties
Niekie zegt:

Ik vermoed dat deze post bij dit verhaal hoort.

Niek

13 september 2017 om 17:26.
DERKN zegt:

Klopt helemaal. Ben nu al de hele middag bezig. Exporteren naar de cloud lukt ook niet want dit opslagmedium is niet ingesteld. Voor mij een raadsel hoe dit moet. De helpfunctie is in het engels en is nogal technisch. ook de instructie van Joop Woldman; ook al is deze heel begrijpelijk geeft geen soelaas. Nogmaals bi het exporteren worden de frames verzameld en daar loopt de zaak vast.
Ik denk dat ik op zoek ga naar een ander video en film bewerkings programma.
Wie heeft er tips ???

13 september 2017 om 17:50.
stortfilm zegt:

Ik zou eens proberen een klein filmpje te maken, desnoods 2 of 3 kleine files van een paar seconden achter elkaar en dat te exporteren naar een mp4 bestand. Gaat dat goed, dan weer een wat langere testfilm. Dit om te onderzoeken waar het fout gaat. Probleem zijn vaak overgangen etc.

14 september 2017 om 10:13.
Cinecor zegt:

Als je bij de vreemde gedachte blijft dat bij het exporteren uit je project "frames worden verzameld" zal je niet snel het proces beter kunnen doorgronden. Misschien toch eens een boek aanschaffen om de basisprincipes van videomontage te leren kennen?

15 september 2017 om 22:27.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Cinecor,
Is het niet mogelijk bij je antwoorden rekening te houden dat niet iedereen een specialist is maar mensen die, soms met veel moeite, iets voor elkaar proberen te krijgen. Daar helpen allerlei voor hen moeilijke termen niet bij.
BVD

16 september 2017 om 00:07.
DERKN zegt:

Beste Cinecor. Bij het exporteren van frames binnen Pinnacle worden inderdaad de frames geëxporteerd. In mijn bericht heb ik het verzamelen genoemd. Ik ben zelf geen specialist maar het lukt mij vrij aardig om binnen Pinnacle een film te branden of in een bestand te zetten. Alleen loopt dit bij het exporteren heel vaak vast. Meerdere mensen die Pinnacle gebruiken lopen tegen problemen en hebben al een ander filmbewerkingsprogramma aangeschaft. Ik geef de moed nog niet op. Het moet verdorie nog aan eens toe toch mogelijk zijn om de problemen die ik schets op te lossen !!. De opmerking om een boek met de basiskennis van videomontage aan te schaffen gaat mij in dit kader toch iets te ver.... Trouwens; ik werk met Windows 7.

17 september 2017 om 09:31.
Cinecor zegt:

Frames vormen samen een shot. Een shot is één opname (aan/uit) van de camera. In ons Europese PAL systeem zijn er 25 frames per seconde. Een shot van 8 seconden bevat derhalve 200 frames. Een frame is dus niets meer dan één stilstaand beeld (foto). In een filmproject (montage) worden de geïmporteerde shots "clips" genoemd. In de montage geven we ahw de clips opdracht hoe ze zich in de uiteindelijke film moeten gaan gedragen (we hebben ze "bewerkt"). De shots blijven dus gewoon als onbewerkt digitaal bestand op de harde schijf staan. Pas als we de montage (die op de timeline staat) uit het filmproject exporteren ontstaat de film die we ons wensen. Het wordt altijd een digitaal bestand (en geen DVD of wat anders).
Sommige NLEsoftware (in het Nederlands) bezigen veel verkeerde termen. Dat is zeer verwarrend. Zo wordt bijv. "scène" nog al eens gebruikt voor "shot" of "clip". Maar een scène is een deel van een film die nu juist uit meerdere shots bestaat. Die shots zijn dan op dezelfde tijd en op dezelfde locatie opgenomen.
Meerdere scènes vormen een sequence, een min of meer afgeronde gebeurtenis binnen een filmverhaal. Alle sequences samen vormen de film.
Het voorgaande zijn natuurlijk geen "wijsheden" van mezelf, maar maken deel uit van de algemene basiskennis van het film maken. Kennis die feitelijk onmisbaar is om het editen redelijk onder de knie te krijgen. Vandaar mijn advies: "Lees eens een boek".

17 september 2017 om 11:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club