SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Magix video Deluxe 2014
Geplaatst op 23 december 2013 om 19:43 door cnhvandijck
Stapje voor stapje en met véééél missers geraak ik in de MOEILIJKE materie van Magix Video Deluxe 2014.
Ik heb mijn filmbeelden op de TIJDBALK gezet , maar wil bepaalde beelden inkorten , zowel aan de vóór of aan de áchterzijde.
Kan iemand mij uitleggen hoe dat gaat en/of waar dit dan beschreven zou staan in de "instructiemanual" welke in PDF vorm in het programma zit.
Graag antwoord zodat ik verder kan gaan .... tobben....
M.vr.gr.
10 reacties
jnwoldman zegt:
Op deze site onder tabblad documenten staat een uitleg over magix van Wim Zadel.
23 december 2013 om 20:47.
corrie v wag zegt:
deze dus
ik was net voor je bezig
magix.jpg
23 december 2013 om 21:25.
Cinecor zegt:
Het is hier al eerder door iemand vermeld: Wat onder het tabblad "documenten" staat over Magix is zwaar verouderd. Magix is thans in vele opzichten heel anders geworden. Het is aan te bevelen dit verouderde materiaal van deze site te verwijderen.
24 december 2013 om 13:34.
Cinecor zegt:
Beste cnhvandijk,
Ik denk toch dat je zèlf eerst meer moeite moet gaan doen om de basisbedieningen van Magix aan te leren. Het gaat te ver als wij hier in een manual voor jou moeten gaan zoeken en dan gaan aangeven op welke bladzijde het staat. Mijn advies is dat je daarvoor flink de tijd moet nemen. Daar bedoel ik mee dat je vele vele uren ermee bezig zal moeten zijn om het een beetje onder de knie te krijgen. Dat geldt trouwens niet alleen voor Magix, maar voor alle NLEsoftware. Dat is geen "tobben", maar bestuderen.
24 december 2013 om 13:46.
cnhvandijck zegt:
Goede morgen Cinecor,
Ja, je hebt volkomen gelijk. Ik ZAL me erbij moeten neerleggen dat dit Magix Video DEluxe programma best we moeilijk is. Ben al vele keren "gestruikeld" , maar blijf opstaan....
Sommige dingen blijven toch wel lastig , zoals een handeling terugzetten en weer opnieuw verder gaan. Steeds moet ik dan teruggrijpen naar het welbekende witte kruisje in het rode vlakje helemaal rechtsboven van het scherm.
Dan klik ik op "niet opslaan" waarna het programma dan afsluit en ik weer opnieuw moet opstarten.
( slechte) Stukjes uit een bepaalde scene ( project) verwijderen is mij ook nog niet gegund, maar.....zoals je zegt.... ik zal er de tijd voor moeten nemen. Het zal uiteindelijk best lukken !!!!
Maar ik blijf het eeuwig zonde vinden dat OP GEEN ENKELE WIJZE het Windows MOvie Maker programma op mijn pc geïnstalleerd kan worden. Ik krijg steeds een ongelooflijk grof beeld van dit programma op mijn scherm , net alsof het een "tig"keer ingezoomd is...
O ja, ik heb ook met MEDION Nederland contact gemaakt over de bij mij ontbrekende firewire aansluiting op de pc.
Zij adviseren mij zo'n ding door een computershop te LATEN aanbrengen en dit niet zelf te doen. E.e.a i.v.m de garantie van de pc.

Fijne jaarwisseling.
26 december 2013 om 09:44.
Cinecor zegt:
Handelingen in je montage terugzetten doe je eenvoudig met Ctrl+Z. Het aantal daarvan kan je instellen.
Magix behoort tot de eenvoudige NLEsoftware, afgestemd op de beginnende gebruiker. Niet moeilijker dus dan Studio, Elements, enz.
Het blijft echter altijd noodzakelijk om aan te leren hoe je een programma moet bedienen.
Bestudeer eerst eens een enkele clip op de tijdlijn. Onderzoek wat die "handles" (vierkantjes aan de uiteinden) doen als je ze beetpakt en met ingedrukte muisknop versleept. Klik met de rechtermuisknop op de clip en je krijgt een menu. Probeer al deze opties gewoon eens uit en kijk wat er gebeurt...
Als je zelf nog nooit de pc open hebt gehad is het advies van MEDION zeker een uitstekend advies. Ga echter naar een goed en betrouwbaar adres (dus NIET een gewone winkel maar een pc expert) en laat de PC meteen even checken en schoonmaken (dat laatste moet elk jaar een keer gebeuren)
26 december 2013 om 10:26.
cnhvandijck zegt:
Okay , dank voor je advies maar ik heb ( voor nu dan...) nog éééén vraagje.
Tussen 2 scenes ( objecten) wil ik een EIGEN titeltje plaatsen.
Ik kan ( al ) tussen die twee scenes een "open" ( blanco) stukje op de tijdbalk creëren. In dat stukje wil ik dan dat titeltje plaatsen.
Kan je me een tip geven hoe ik dat moet doen ?
Heb de PDF instructiemanual op alle punten die met TITELS te maken hebben uitgeprint , maar specifiek DIT onderwerp wordt nergens beschreven...
26 december 2013 om 12:21.
Cinecor zegt:
Met de titelgenerator maak je een titel die je over het beeld van een andere clip plaatst. Dat komt omdat alles rondom die titel transparant is. De titel komt dus altijd op een ander spoor. Als je een titel wilt plaatsen moet er dus altijd een achtergrond zijn. Dat kan bijv een volledig in kleur gevulde clip zijn. Die kleurclip plaats je op de tijdlijn dus tussen je eigen clips. Kleurclip vind je in de Mediapool onder tabblad ëffecten": >Design-elementen>kleurvlakken. Ook ....>achtergronden, die dikwijls beweging hebben. Als je dat wilt kan je me ook privé emailen, ik help je graag verder op weg.
26 december 2013 om 12:52.
cnhvandijck zegt:
waar vind ik je e-mailadres dan ?
26 december 2013 om 13:23.
Cinecor zegt:
Als het goed is kan je via mijn profiel naar mij een persoonlijk bericht sturen.
26 december 2013 om 14:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club