Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
film over zetten
Geplaatst op 10 december 2017 om 13:32 door gvangenderen

Ik heb nog een paar bandjes deze wil ik nog overzetten op de computer of laptop ik heb een camera
canon md150 pal dit kan ook zonder b.v. magix of studio Wie kan mijn ver tellen wat ik er voor moet doen
een soort kabel gebruiken Ik heb heel lang gemonteerd met recorder televisie scherm We moeten wel met de tijd meegaan Ik heb nu een camera met geheugenkaart

1 reactie
Cinecor zegt:

Voor het overzetten van miniDV bandjes kan je gebruik maken van je camera. Daarop zit een aansluiting voor een firewire-kabel. De PC moet voorzien zijn van een firewirekaart (een paar tientjes), waarop het andere eind van de firewirekabel wordt aangesloten. Met elke NLEsoftware kan je nu de bandjes overzetten, we noemen het "capturen" en het is al sinds ca de jaren negentig de enige juiste methode van overzetten van DV materiaal. Zeer belangrijk (om de kans op beschadigingen aan de aansluiting op de camera te voorkomen) : Sluit eerst de kabel op beide units aan en start dan de PC op. Daarna zet je de camera aan in de VCR stand. Volg de instructies van de NLEsoftware.
Tegenwoordig hebben de HD camera's een SDkaart. De bestanden daarop zijn met de Windows Verkenner eenvoudig naar de harde schijf te kopiëren. Daarvoor is dus geen aparte software meer nodig.

10 december 2017 om 14:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club