SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 21 februari 2019
De Video-Club heeft een nieuwe beheerder, Roy Bosman alias Bosjesman. Roy heeft veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Mercalli 3.0
Geplaatst op 15 december 2017 om 21:32 door Willy4

Beste videofilmers, ik heb altijd met Pinnacle gewerkt en met eigenlijk geen problemen. Bij de oude versie kon ik als plug-in Mercalli 2.0 gebruiken. Een geweldig stabilisatie programma. Ik heb sinds kort het nieuwe programma studio 21 Ultimate aangeschaft maar kan helaas geen gebruik meer maken van ook het nieuwe programma Mercalli 3.0. Erg spijtig want het is een geweldig stabilisatie programma en daar is Pinnacle helaas nog steeds niet in geslaagd. Wie heeft hier ervaring mee en is er iemand die een mogelijkheid weet om toch gebruik te maken van het programma.
met vr. gr. Dirk

5 reacties
Cinecor zegt:

Mercalli is zelfstandige software, die gewoon te koop is. Er is ook NLEsoftware met eigen stabilisatie mogelijkheden die minstens even goed zijn als Mercalli. Die in Première Pro (de "warp" stabilizer) zou je zelfs als nog "beter" kunnen aanmerken. Eigenlijk zou je dan ook een eigen stabilisator in Studio 21 mogen verwachten...

17 december 2017 om 16:48.
Willy4 zegt:
Ik ben het met u eens. Studio heeft wel een stabilisator maar is niet zo goed als Mercalli en bij de vorige versie kon ik Mercalli als plug in gebruiken in Pinnacle en dat lukt niet meer bij studio 21, vandaar mijn vraag. Dank voor de info. Ik ga de warp stabilisatie eens even bekijken.
17 december 2017 om 20:24.
Cinecor zegt:

De warp stabilization is een onderdeel van Adobe Première Pro (onder video effecten) en dus geen afzonderlijke software. Zonder de aanschaf van APP kan je dat dus niet "even bekijken". Mercalli heeft kennelijk deals gesloten met bepaalde NLEsoftware zoals Studio, Magix en nog een paar anderen om plug-ins bij die software te leveren. Waarschijnlijk dus niet voor alle versies. Mercalli wordt geleverd door proDAD. Zoek maar eens onder die naam op internet dan kom je ook Mercalli tegen.

18 december 2017 om 13:31.
Willy4 zegt:

Dank voor de info. Ik zal het gaan bekijken bij proDAD. Ik heb overigens ook contact gehad met Corel van Pinnacle en die gaan dat ook bekijken waarom bij de ene versie wel gebruik kan worden gemaakt van Mercalli en bij de andere niet. IK ga daar dus nog van horen.

18 december 2017 om 16:44.
Cinecor zegt:

Dat laatste lijkt me zeker een goed idee, roep ze maar tot de orde...Laat je het hier even weten wat het resultaat ervan zal zijn?

18 december 2017 om 17:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club