SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
aanschaffen video bewerkingsprogramma
Geplaatst op 14 januari 2018 om 11:25 door jan67

Ben in het bezit van een Sony HD camera en wil een videobewerkingsprogramma aan gaan schaffen. Ik wil graag verder ontwikkelen dus niet een beginnersprogramma aanschaffen. Heb al wat geoefend met Windows Movie Maker. Is pinnacle 21 studio een goede aanschaf? Heb me ook laten vertellen dat je moet letten of de extensies van de camera en het programma moeten matchen. Help Help!
Groeten,
Jan Voogt

10 reacties
Niekie zegt:

Voor aanschaf van het programma, zou ik even de systeemeisen bekijken:
Dus is de pc/laptop sterk genoeg om het vlot te draaien.

Systeemvereisten:
-Een internetverbinding is vereist voor installatie, registratie en updates. Registratie is vereist voor productgebruik.
-Windows 10 aanbevolen, Windows 8.x, Windows 7; 64-bits besturingssysteem sterk aanbevolen
-Intel Core i3 of AMD A4 3,0 GHz of hoger
-Intel Core i5 of i7 1,06 GHz of hoger vereist voor AVCHD- en Intel Quick Sync -Video-ondersteuning
-Intel Core i7 of AMD Athlon A10 of hoger voor UHD, het bewerken van opnamen van meerdere camera's of 360°-video
-4 GB RAM of hoger, meer dan 8 GB sterk aanbevolen voor UHD of het bewerken van opnamen van meerdere camera's of van 360°-video
-DirectX grafisch apparaat aanbevolen:
-NVIDIA GeForce 200-reeks of recenter (CUDA ingeschakeld voor CUDA-ondersteuning)
-ATI 4xxx-reeks of hoger
-Intel GMA X3000-reeks of hoger
-Voor HEVC-ondersteuning (H.265) is Windows 10 en ondersteunende pc-hardware of een compatibele grafische kaart vereist
-Minimaal 256MB VGA VRAM of beter; 512MB of meer aanbevolen
-Beeldschermresolutie: 1024 x 768 of hoger
-Met Windows compatibele geluidskaart (multi-channel uitvoer voor voorbeeldweergave van surround)
-8 GB hardeschijfruimte voor volledige installatie

Komt van deze site

Niek

14 januari 2018 om 14:22.
jan67 zegt:

Beste Niekie,
Bedankt voor de reactie. Ik heb in ieder geval wat te doen, ter voorbereiding.:-)
Groeten,
Jan Voogt

14 januari 2018 om 17:15.
Cinecor zegt:

Als je je in de toekomst echt verder wil ontwikkelen op editing gebied kies dan in elk geval voor NLEsoftware in de Engelse taal, want dat is redelijk universeel. De Nederlandse vertalingen zijn doorgaans belabberd en bij alle fabricaten verschillend. Je zou kunnen starten met een goede eenvoudige NLE, bijvoorbeeld Adobe Première Elements. In een later stadium is het dan gemakkelijker om over te stappen op het professionele Adobe Premiére Pro CC (in de cloud) met de daarbij voor het editen overige ondersteunende software van Adobe, zoals Photoshop, AfterEffects, Encore, enz. Uiteraard niet goedkoop, maar dat is logisch.
Windows Movie Maker is bestemd voor de pure beginner die verder geen eisen stelt en dus veel te simpel als je ambities hebt. Studio 21 zou ik niet willen adviseren, omdat algemeen bekend is dat deze software niet voldoende grondig is uitontwikkeld. Levert bij veel gebruikers dan ook veel frustraties op.

14 januari 2018 om 18:30.
Cinecor zegt:

Nog even ter aanvulling m.b.t. de hardware:
Kies eerst voor de NLE en laat de PC daarop aanpassen. Een laptop is minder geschikt. De door Niek aangegeven eisen zijn bijna allemaal minimaal.
Het moeten afstemmen van software op de filmcamera is onzin.

14 januari 2018 om 18:38.
jan67 zegt:

Voor een beginner wordt het zo wel een beetje verwarrend. Ik wil wel verder ontwikkelen, maar hoef geen prof. te worden.Ik wil wel graag horen van anderen hoe ze studio 21 ervaren.
In ieder geval: bedankt voor uw reactie.
Groeten,
Jan Voogt

14 januari 2018 om 19:21.
Cinecor zegt:

Sorry, maar dan heb ik u verkeerd begrepen. Ik schatte uw ambities hoger in. Het is overigens een misverstand om te veronderstellen dat je prof moet zijn om professionele NLEsoftware te gebruiken. Ik werk al ruim 13 jaar met Première Pro, maar ik ben toch echt een heuse amateur. Wilt u meer weten over de ervaringen met Studio21, speur dan internet maar eens af. Het gaat natuurlijk om de bevindingen van gebruikers die ook ervaring hebben met andere NLEsoftware. Aan ervaringen van mensen die alleen Studio kennen en nooit iets anders hebben bekeken, heb je niet veel. Die zijn vast en zeker zeer tevreden...

14 januari 2018 om 22:25.
johnmordang zegt:

Een prima programma is Magix, zeer klantvriendelijk en betaalbaar zie link
http://www.magix.com/nl/

18 januari 2018 om 16:06.
Cinecor zegt:

Daar kan ik het wel mee eens zijn. Zeker als je het vergelijkt met Studio... Ook goed te doen is Adobe Première Elements met voor later mooie "opstap" mogelijkheden naar Première Pro CC, toonaangevend op editing gebied.

18 januari 2018 om 17:14.
Drareg zegt:

Beste Jan,

Mijn advies, koop nog niets. Ga op bezoek bij een echte video club welke is aangesloten bij de NOVA. Bekijk ook eens de youtube films van die clubs of de informatie met links op de clubsite.
Kijk daar hoe en waarmee gemonteerd word.
Elke fabrikant van montage programma's vind haar product het beste en wat de extensies betreft test in de winkel of jou clips gecaptured kunnen worden
Groet
Gerard Eickmans

18 januari 2018 om 22:43.
Cinecor zegt:

Dit advies van Drareg kan ik helaas niet onderschrijven. Bij de diverse diverse filmclubs in het land wordt er van alle gangbare NLEsoftware gebruik gemaakt. Meestal zijn er bij een club één of twee NLE's populair, met daarnaast een paar persoonlijke uitzonderingen. En dat verschilt dus van club tot club. Of zo'n club dan is aangesloten bij de NOVA of niet heeft er totaal niets mee te maken. NOVA adviseert niet in een keuze voor NLE en is in hoofdzaak een organisatie die festivals en wedstrijden organiseert voor hun leden. Net zoals de fabrikanten zweren de meeste clubs bij de NLE's die hun leden zelf gebruiken. Van de meest bekende NLE's is het mogelijk om eerst een vrijblijvende proefversie te downloaden en enige tijd te gebruiken. Maar voor je dat doet is het NOODZAKELIJK om je enigszins te verdiepen in het fenomeen "editen" om vooral te begrijpen WAAROM er gemonteerd moet worden en wat zoal daarvoor de mogelijkheden zijn. Koop hierover een boek of zoek op internet alles af wat van belang kan zijn. Probeer ook de "toeters en de bellen" in de NLE's te onderscheiden van de echte noodzakelijke montagehandelingen. Laat je niet misleiden door de reclame...Persoonlijk zou ik je adviseren eens in deze volgorde aan de gang te gaan met uitproberen: Magix Video de Luxe, Adobe Première Elements, Pinnacle Studio. De rest is minder gangbaar of professioneler (en flink wat duurder). Ga altijd uit van de laatste (nieuwste) versie. Het "capturen", waarover hier gesproken wordt is uit de tijd. Dat gold alleen voor DVcamera's met een mini DV bandje. Tegenwoordig wordt in HD opgenomen en de opname bestanden staan op een SD kaart. Dat stop je in een adapter (met USB aansluiting) en met Windows Verkenner kopieer het spul naar de harde schijf. Van daaraf kan alles in ELKE NLEsoftware worden gebruikt. Om mijn advies een beetje te onderbouwen (en dus niet om te pochen): Ik film nu ca 15 jaar, waarin ik ongeveer 60 films heb gemaakt (uitsluitend non fictie). Veel films zijn bekroond (er staan in mijn bescheiden studio zo'n slordige 25 prijzen). Ik ben lid van een filmclub en in het verleden ben ik van verschillende filmclubs lid geweest. Ik verzorg regelmatig presentaties over aspecten van het "film maken". Ik heb cursussen gegeven in Magix en Elements. Uiteraard ben ik ook gewoon met een simpel vakantiefilmpje begonnen...., maar als het je passie wordt....

19 januari 2018 om 10:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club