SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Video bewerking programma
Geplaatst op 21 januari 2018 om 11:38 door Frans-54

Ik heb sinds kort een Nikon D750 camera waarmee je ook kan filmen.
Nu heb ik gemerkt dat als alle instellingen gelijk staan dat de video een stuk donkerder is dan de foto.
(op statief en zelfde opname)
Is er een video programma dat de beelden kan bewerken net zoals in b.v. Photoshop dat kan met foto's?
Ik gebruik nu Photoshop CS6 voor mijn foto's maar kan daar volgens mij geen video beelden mee bewerken.
Voor het monteren gebruik ik Wings Platinum maar daar kan ik ook geen beelden mee bewerken.

11 reacties
jnwoldman zegt:

www.openshot.org is een gratis video programma waar het wel mee kan.
Wil je meer dan kun je Magix of Pinnacle studio kopen.

21 januari 2018 om 16:25.
Frans-54 zegt:

Hallo jnwoldman

Bedankt voor deze informatie ik ga er vandaag mee aan de slag.

22 januari 2018 om 09:34.
Cinecor zegt:

Quote: Nu heb ik gemerkt dat als alle instellingen gelijk staan dat de video een stuk donkerder is dan de foto.
Dat heeft alles te maken met de belichtingstijd en diafragma (focus en iris). Bij film hebben we immers te maken met de framerate (bijv 25fps).

22 januari 2018 om 13:53.
Frans-54 zegt:

Hallo Cinecor

Ik snap je uitleg maar is er een manier om de helderheid gelijk te krijgen vanuit de camera of is dat een kwestie van gewoon uitproberen.

22 januari 2018 om 14:41.
Cinecor zegt:

Zet in principe voor video de belichtingstijd vast op 1/50 of 1/60. Met het diafragma op de automaat heb je dan een soort "standaard" om bij "normale" lichtomstandigheden video opnamen te maken waarvan je mag verwachten dat ze goed belicht zullen zijn. De automatische gain moet uitgezet worden (als die erop zit). Bij een goede videocamera zijn deze drie opties altijd instelbaar.

22 januari 2018 om 17:35.
Kees8 zegt:

Magix video prima montage programma. 1 maand gratis uit te proberen. Op YouTube veel voorbeeld video's in het Nederlands van
Fred van Eck

23 januari 2018 om 13:46.
Cinecor zegt:

Die tutorials (zo heten door Kees genoemde "voorbeeld video's") van Fred van Eck zou ik maar direct overslaan, want die zijn van zeer oude versies van Magix (8 tot 10 jaar geleden !). Op You Tube staan echter ook tutorials over de huidige versies. Natuurlijk in het Engels want dat is feitelijk de enige aanbevolen taal om bij video editing te gebruiken. Omdat Magix een Duits fabricaat is, vanzelf ook tutorials in die taal. Tutorials dienen niet om het programma te leren gebruiken. Dat doe je met het degelijk bestuderen van de handleiding (pdf bij de software) of een cursus (duur). De tutorials dienen alleen maar om één bepaalde handeling/bewerking te laten zien. Heb je de boeken bestudeerd dan zijn deze in de vreemde talen gemakkelijk te volgen. Magix heeft bovendien een website waarop heel veel informatie is te vinden, o.a. een forum. Vergeet nooit dat de NLEsoftware een stuk gereedschap is om een film te kunnen produceren die het kijken waard is. De software is niet bedoeld als "speelgoed" voor computergebruikers. Al lijken een aantal fabrikanten in hun reclames dat soms anders doen voorkomen....

23 januari 2018 om 14:31.
Frans-54 zegt:

Hallo Cinecor

Bedankt voor de tips ik ga er zo snel mogelijk mee aan de slag.
Ik ben nog maar een beginner en tot nu toe ben ik al aardig geholpen.

23 januari 2018 om 20:21.
Cinecor zegt:

Ook de gevorderde amateurs zijn ooit beginner geweest... Alleeen interesse en ambitie in het filmen kan je verder brengen. Maar er is vooral geduld nodig en je moet bereid zijn om er veel, heel veel tijd in te steken. Het ontwikkelen van een goede cameravoering vereist de nodige oefening en natuurlijk basiskennis. Daarna komt het editen aan bod om van de opnamen een aanvaardbare film te maken. Naast kennis opdoen van de "filmregels" voor het editen zèlf moet ook nog eens de techniek en bediening van de software eigen gemaakt worden. Een hele toer. Het beste is om met hele korte films (3 -5 min) te gaan oefenen. Kies in het begin voor een onderwerp waar je mee vertrouwd bent. Bereid je voor. Denk na en noteer wat je wilt laten zien en hoe. Vraag je af: Over wie of wat gaat de film? Wanneer speelt het zich af? Waarom wil ik dit eigenlijk aan anderen laten zien, met anderen delen? We noemen dat wel de 5 W's: Wie, wat, waar, waarom en wanneer. Voor geen enkele film mogen deze vragen onbeantwoord blijven. Bedenk ook dat je altijd een film maakt voor de kijker. Zodra de film klaar is, is die niet meer van jezelf, zou je kunnen zeggen.

24 januari 2018 om 16:49.
Kees8 zegt:

Even reageren op de opmerking van Cor over de tutorials van Fred Eck dat dit oude koek is. Wat is het verschil tussen de oude versies en de nieuwe van Magix video. Hier een paar voorbeelden: geluid loskoppelen, chroma keying, knippen en fade, gaten sluiten in tijdlijn en beeld in beeld zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden. alle maal nog steeds het zelfde.
Welk video montage programma heeft "animaties reisroutes", beeldstabilisatie van Prodad Mercalli MAGIX!, Waar kan ik mijn vragen in het Nederlands stellen via community Magix. Bij Adobe b.v wordt gelijk door gestuurd naar de Engelse site Ook prima Nederlands talig cursus boek van de Magix Academy
Andere programma's zoals Pinnacle, Adobe premiere elements,of Cyberlink Power enz allemaal prima programma's alleen weinig Nederlandse turorials (voorbeelden) op you tube. Ook wat verder in de gebruiksaanwijzingen gaat, alles in het Engels. Even ter zijde ik heb geen enkele belang in Magix ik vind het alleen een prima montage programma.

24 januari 2018 om 17:58.
Cinecor zegt:

#Frans-54
Op welke NLEsoftware is uiteindelijk je keuze gevallen en waarom?

27 mei 2018 om 10:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club