SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Map video gewist
Geplaatst op 26 januari 2018 om 20:54 door wingco320

Ik gebruik Pinnacle Studio 21 Plus; pc draait op WIN 10 Home 64 bits. Toen ik dit installeerde (PS 21) had ik al een aantal video's in de map "video" staan. Nadat ik er met de Pinnacle Player een had afgespeeld bleken alle bestanden in de betreffende map te zijn gewist. Gelukkig had ik een backup maar hoe voorkom ik dat het weer gebeurt? (videobestanden staan nu veilig op een externe schijf)

9 reacties
jnwoldman zegt:

Videobestanden zet je altijd op een andere schijf dan de C-schijf.
Ik begrijp niet hoe dit kan, want studio veranderd nooit de bronbestanden, en weet niet wat je met Pinnacle Player bedoeld.
Tip verplaats al je videobestanden naar bv de D-schijf en veranderd dit nooit.

27 januari 2018 om 14:58.
wingco320 zegt:

Sorry, niet helemaal volledig geweest. Ik heb vanuit C:\Gebruikers\Inlognaam\Mijn Video's deze map - en de andere - op de gebruikelijke manier naar de D:\ partite op dezelfde schijf verplaatst. De Pinnacle Player, zoals u wilt het voorbeeldscherm, staat op het tabblad Bewerken.
Standaardlocatie voor Import is nu dus D:\Video's maar daar wordt ook niets opgeslagen heb ik inmiddels gemerkt. Ik heb met LiveScreenCapturing een film gemaakt met alle handelingen, kan hem helaas niet meesturen want ik kan hier blijkbaar geen videobestanden meesturen.

27 januari 2018 om 15:05.
wingco320 zegt:
Reageren niet meer nodig, probleem is inmiddels opgelost.
28 januari 2018 om 17:32.
Cinecor zegt:

Voor probleemloos werken met NLEsoftware is het noodzakelijk om minimaal te beschikken over een tweede harde schijf in de PC (geen externe dus). Daarop worden ALLE data van het filmproject opgeslagen. Liefst 1 of 2 Tb groot. De zgn. C-schijf blijft dan beschikbaar voor alle software en uiteraard natuurlijk het besturingssysteem. Partities maken heeft in dit verband geen enkele zin. Om die reden is een laptop waar geen tweede schijf inzit of -kan ongeschikt voor videomontage. Bovendien is zo'n monitortje van een laptop veel te klein. Er zijn, om goed en overzichtelijk te kunnen werken (en niet steeds van venster in de software te moeten wisselen) meestal al gauw twee monitoren bij de PC nodig.

2 februari 2018 om 09:25.
wingco320 zegt:

Op mijn C schijf van 1TB staan 2 partities, C van 100GB voor het systeem en programma's, de D partitie 900GB voor databestanden en volgens Pinnacle moet dat voldoende zijn. Het probleem van de gewiste bestanden is opgelost door Studio terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

2 februari 2018 om 12:15.
Cinecor zegt:

Pinnacle is de verkoper van de software...

2 februari 2018 om 12:22.
wingco320 zegt:

Pinnacle (d.w.z. Corel) heeft een customer support en je mag aannemen dat die mensen ter zake kundig zijn, daar kwam mijn info nl. vandaan. En om iemand even voor te zijn: Pinnacle (vroeger Avid) is nu een Corel Company.

2 februari 2018 om 12:30.
Cinecor zegt:

Een deskundig onafhankelijk advies en een commerciële benadering zijn twee verschillende zaken...Maar goed, als alles goed werkt (behalve dan het moeten gebruik maken van de fabrieksinstellingen als er iets mis gaat), waarom zou je je dan zorgen maken?

2 februari 2018 om 12:45.
wingco320 zegt:

Het probleem is inmiddels opgelost. De oorzaak was het veel te sterke audiosignaal van de videoband, m.a.w. hij is gewoon te hard opgenomen. Ter controle heb ik ruim 2 uur lang tv kunnen opnemen zonder enige hapering.

2 februari 2018 om 15:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club