SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Freemake Converter
Geplaatst op 9 februari 2018 om 22:47 door wingco320

Wie dit programma gebruiikt, de gratis versie dan, moet er rekening mee houden dat voor en na de film het Freeemake logo verschijnt - met Pinnacle eenvoudig te verwijderen - maar er verschijnt ook een tekst midden in het beeld - wordt niets over gezegd - die blijft de hele film in beeld en is wellicht niet zo eenvoudig te verwijderen. Misschien ook met Pinnacle maar hoe? Iemand hier ervaring mee?

10 reacties
Willem B. zegt:

Alleen met betaalde versie is de converter te gebruiken zonder tekst. De tekst in het midden van het beeld is met de gratis versie niet te verwijderen.

Antwoord Willem B 18-01-18 16:55:40 van Joop Woldman.
Dit is bekent maar het was voor kort alleen vooraan en achteraan een logo en niet over de video.
Zoek op internet Handbrake die is gratis maar ken ik niet.

10 februari 2018 om 09:36.
stortfilm zegt:

Ik heb onlangs Any Video Convertor gebruikt. Werkt heel goed zonder logo etc. Doet wat het doen moet en een gratis versie. Het uitproberen waard.

11 februari 2018 om 22:00.
wingco320 zegt:

De vraag was: hoe krjg ik die tekst weg die de - gratis - Freemake in beeld zet. Ik meen dat het met Pinnacle kan, heb ik ooit iets over gelezen maar het Prbleem speelt niet meer. Ik heb de video op de website van uitzendinggemist op de pc gezet.

11 februari 2018 om 22:12.
Cinecor zegt:

Ga je dat videomateriaal (van Uitzending gemist) gebruiken in een eigen filmproject of heb je een ander doel?

12 februari 2018 om 08:57.
wingco320 zegt:

Geen zorgen, eigen filmprojekt. Er zit per slot auteursrecht op.

12 februari 2018 om 10:36.
Cinecor zegt:

Misverstand. Ik maak me nergens zorgen over! Ik wilde alleen weten met welke doel je een bepaalde TVuitzending gaat downloaden en het bestand gaat opslaan. We zijn hier immers amateur film makers en dan ben je nieuwsgierig naar een andermans handelen of motivatie. Om er iets van op te steken of iets waaraan je zelf nog niet eerder gedacht had.

12 februari 2018 om 16:41.
wingco320 zegt:

Ik heb vanaf1996 de reportages van de opening, sluiting en overzichten van de Olympische spelen trouw op VHS opgenomen; en omdat VHS op z'n end liep later overgezet naar de pc en op DVD gebrand. Nu kan ik die uitzendingen rechtstreeks van TV naar PC opnemen, ook dus die van afgelopen vrijdag. Pinnacle Plus slaat die bestanden op als .mpg maar vanwege de omvang heb ik ze liever op mp4, die bestanden zijn kleiner. De uitzending van vrijdag dus geconverteerd met Freemake, de logo's voor en na opname weghalen was geen probleem, de tekst in beeld wel maar opnieuw opnemen kon natuurlijk niet en om de verzameling compleet te houden heb ik de reportage dus van uitzendinggemist gedownload. Op die manier heb ik inmiddels ruim 900GB aan films, documentaires e.d. verzameld.

12 februari 2018 om 20:19.
Cinecor zegt:

Zo heeft iedereen een hobby waar hij/zij plezier aan beleeft. Volgens mij kan je met "Gemist Downloader" van NPO.nl en Kijk.nl downloaden en dan direct in mp4. Ik gebruik GD regelmatig om van YT te downloaden, de andere bronnen heb ik nog nooit gebruikt. Vandaar dat ik het niet zeker weet, maar het is in jouw geval wellicht het proberen waard. Hoef je niet te encoderen.

12 februari 2018 om 20:48.
wingco320 zegt:

Contact gehad met de klantenservice hierover: de tekst is wel te verwijderen met een beeldbewerkingsprogramma (Pinnacle??) maar dat moet per frame afzonderlijk gebeuren en bij een video met ruim 221.000 frames is dat natuurlijk niet te doen.

18 februari 2018 om 22:27.
Cinecor zegt:

Tja, sommige klantenservices hebben uitzonderlijke en héél aparte adviezen...

19 februari 2018 om 11:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club