SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Betreft niet goed werken van splinternieuw programma Magix Video de luxe Plus 2017
Geplaatst op 14 februari 2018 om 11:05 door hans oling

Van Effecten naar Rotatie /Spiegeling om een videoshot (object ) horizontaal te maken.
Of ik de witte punt naar de goede stand sleep of voorzichtig met tienden omhoog of omlaag ga, het resultaat is een afspelen van het shot in grote of kleine schokken. Waardeloos dus.
Zou iemand mij willen helpen, die hiermee ervaring heeft? Mogelijk vergeet ik een of meerdere instellingen of iets anders. Overigens heb ik jarenlang objecten horizontaal gemaakt toen ik nog met Magix video de luxe 16 werkte.
Stuur me een mailtje als je me wilt helpen dan kunnen we een en ander mogelijk momdeling of schriftelijk oplossen. Doeg, Hans Oling

4 reacties
Cinecor zegt:

Even twee vragen vooraf: Wat is een "videoshot (object)" voor een ding? Wat is precies "objecten horizontaal maken" en waar dient dat voor?

15 februari 2018 om 11:42.
hans oling zegt:

Dag Cinecor,
Bedankt dat je me wilt helpen.. Eerst even uitleg van wat je niet begreep. Een videoshot of object in Magix is elke videocameraopname die je maakt.
Als je deze opnames gaat bewerken in het Magix programma tot een film, dan staan ze gescheiden door een dwarsstreep naast elkaar. Heb je een opname niet goed horizontaal genomen dan kun je dat corrigeren met "objecten horizontaal maken", een van de vele effecten die het programma biedt.
Het fijne voor mij is dat ik je hulp helemaal niet meer nodig heb, omdat ik door goed na te denken er zelf uit ben gekomen. Nogmaals bedankt voor je hulpaanbod. Doeg Hans Oling.

16 februari 2018 om 15:23.
Cinecor zegt:

Dag Oling. Dat krijg je met al die (slechte) vertalingen van de oorspronkelijke begrippen die alle in de Engelse taal zijn. Een "shot" is één opname met de camera (camera aan>camera uit). Als die opname is geïmporteerd in de NLEsoftware heet het een "clip". Het woord "object" is veel te algemeen, zo kan je ook een stuk onroerend goed noemen. Meerdere shots vormen in en film een "scène", meerdere scènes een "sequence". Alle sequences samen vormen de film. Oh ja, een "fragment' is een gedeelte uit een film (wordt ook wel eens ten onrechte gebruikt voor "shot" of "clip"). Kortom de verwarring kan zeer hinderlijk zijn voor de onderlinge communicatie tussen gebruikers van verschillende software.
Wat jij bedoelt met "horizontaal maken" is natuurlijk gewoon "waterpas" zetten, of in de juiste term: "Rotation" toepassen (of dat nu waterpas moet worden of juist niet). Goed dat je zelf hebt gevonden wat je zocht. Dat is altijd de beste leermeester: zèlf aan de slag gaan en overal tegenaan blunderen.

16 februari 2018 om 16:06.
hans oling zegt:

Dag Cinecor,
Bedankt voor de duidelijke uitleg.
Doeg,
Hans Oling

16 februari 2018 om 21:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club