SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Hallo video vrienden
Geplaatst op 14 januari 2014 om 12:11 door frans koster
Ik heb laatst een kerstconcert gefilmd in een kerk met mijn hd camera Panasonic hdc-sd 707 en met een externe microfoon de senheiser mke 400, nu blijkt dat er een nagalm inzit. in een kerk komt dat wel vaker voor, maar anderen die dit concert ook gefilmd hebben hadden dit niet.
Afgelopen zondag gefilmd in een klein zaaltje met de zelfde camera en microfoon en nu had ik er ook nagalm inzitten, vooral als de spreker via een zaal microfoon wat vertelde.
Ik heb de indruk dat dit komt doordat de uitgangen van mijn camera in audio niet goed staan ingesteld.
De interne microfoon van mijn Panasonic camera staat ingesteld op surround zou dit de oorzaak van de nagalm kunnen zijn? ik kan de interne microfoon ook instellen als zoom mic. of focus mic. of als stero mic.
Weet iemand hier een oplossing voor?
vr. gr. frans koster
5 reacties
Cinecor zegt:
Een simpel advies: Alle de door jezelf aangegeven instellingen van de microfoon onder diverse omstandigheden uitproberen.
14 januari 2014 om 17:11.
frans koster zegt:
dat was ik al van plan, maar ik verwachte dat als je de interne microfoon uit zette en dan gebruik maak van een externe microfoon ,dat het dan niet meer uitmaakt waar je de interne microfoon op heb staan hetzij surround-zoom micro.-focus micr.- of stereo micr. maar schijnbaar is dit toch het geval.
Ik ga het uitproberen.
gr. frans koster
16 januari 2014 om 11:30.
Cinecor zegt:
In principe plaats je een microfoon altijd ZO DICHT MOGELIJK bij de bron. Voor stemgeluid dus bijv maximaal 30 cm. Met bepaalde richtmicrofoons kan je de afstand wat vergroten. De akoustiek van de ruimte speelt daarbij een hele grote rol. Een nagalm in een kerk kan juist erg "natuurlijk" zijn, mits het niet storend is. Als de camera de mogelijkheid bezit de audio input op manual zetten en constant blijven luisteren tijdens de opname (hoofdtelefoon) zodat je live kan corrigeren als dat nodig is. Nog beter is natuurlijk om het geluid geheel separaat op te nemen ipv met de camera waarmee je de beelden opneemt. Er is dan geen invloed op de audio als je van camerastandpunt verandert of een camerabeweging maakt.
19 januari 2014 om 12:25.
frans koster zegt:
bedankt voor de antwoorden gr. frans koster
21 januari 2014 om 17:45.
frans koster zegt:
hallo allemaal
Ik heb het probleem opgelost . Ik had de interne microfoon op surround staan en als ik de film dan in pin. 16 laat inlopen dan krijg je de echo er ook bij. Ik heb nu de interne microfoon op stereo gezet en toen in pin. 16 in laten lopen EN DE ECHO was weg.
Misschien is dit een tip voor anderen die dit ook is overkomen.
gr. frans koster
30 januari 2014 om 14:37.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club