SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
My Image Garden van Canon
Geplaatst op 1 maart 2018 om 11:52 door keesopseniorweb2010

Heeft iemand ervaring met My Image Garden en wel specifiek het bedrukken van Inktjet Pritable Discs? Mijn probleem is dat wat ik wil printen, prima op mijn beeldscherm staat, maar op de bedrukte DVD is het zwartaandeel in de plaatjes, horizontaal breder dan de kleuren. Het is ± 0,3 mm links en rechts dus storend en om diverse figuren een halo zichtbaar en onscherp. Ik maak gebruik van een foto als achtergrond en sleep afhankelijk van de gekozen DVD-indeling, foto's naar de daarvoor bedoelde plaatsen.
Ik heb hierover ook via e-mail kontakt met Canon, maar dat gaat zeer moeizaam.

scan3uitsnede.jpg
4 reacties
Cinecor zegt:

Zijn die schijven voor de verkoop of ben je gewoon een amateur? Waarom overigens Dvd's? Die zijn volledig uit de tijd...

1 maart 2018 om 12:34.
keesopseniorweb2010 zegt:

Geachte Cinecor,
Zelf ben ik ook uit de tijd. Ik ben een amateur van bijna 80. Sinds een jaar of 14 passen we om de beurt, dan bij de ene, dan bij de andere dochter op. Vanaf de eerste dag heb ik video's gemaakt en op DVD gezet en dat zijn er met Pinnacle Studio, 44 geworden. Met enige regelmaat bekijken mijn kleinkinderen een DVD-tje. Nu maak ik te hooi en te gras nog wat opnamen als ze bij ons zijn en als ik knutsel met mijn kleinzoon in Nederland. Ook mijn oude super-8 stomme films heb ik via projectie en digitaal weer opgenomen, gedigitaliseerd. een paar jaar wil ik nog doorgaan, had een goed programma voor discdrukken maar dat werkt niet met Windows 10. Vandaar, maar voor Canon een zeer slechte software. Misschien zijn er andere oplossingen door gebruik te maken van aan te schaffen software die wel op Windows 10 werkt. Met Groet, Kees Schouten

1 maart 2018 om 13:01.
Cinecor zegt:

Ondanks je leeftijd (ik ben trouwens ouder) zou ik je toch willen adviseren om over te gaan op bijv USB sticks met de videobestanden, die behalve op een PC ook rechtstreeks (of via een mediaplayer) op een TV zijn af te spelen, dan hoef je ook al die flauwekul van het bedrukken van schijven niet te doen. Zonde van de tijd...(vooral als je al wat ouder bent...)

1 maart 2018 om 14:36.
keesopseniorweb2010 zegt:

Dat ga ik proberen. Volgens mij heb je dit al een keer geadviseerd om geen kwaliteitsverlies te krijgen maar mijn probleempje is dat ik wel eens een stukje wil knippen of kleurcorrectie wil toepassen en tekst wil toevoegen. My Image Garden heeft de mogelijkheid om video's te koppelen en om wat weg te snijden. Ik heb nu 6 afzonderlijke opnamen gekoppeld zonder snijden en ga dat eens rustig bekijken op mijn TV. Overigens Cinecor, zie je der nog goed uit!
Groet, Kees en bedankt. Ik laat het weten TZT.

1 maart 2018 om 15:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club