SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
VHS banden digitaliseren en daarna in Pinnacle bewerken.
Geplaatst op 5 maart 2018 om 11:35 door Peter Koenders

Ik wil VHS banden digitaliseren en later bewerken in Pinnacle. Na 2 verschillende grabbers te hebben geprobeerd heb ik een nieuwe Gembrid converter gekocht bij Kabeldirect. Zij helpen daar met veel geduld maar het lukt mij nog steeds niet om de banden in mijn nieuwe (december 2017) desktop i5 met Windows 10 te laden. Debut ziet hem niet. Ik kan de Gembrid terug sturen maar vraag mij af of ik misschien een fout maak bij de aansluiting of installatie. Gebruik nu een S kabel vanaf de VHS speler naar de converter en dan met USB op de desktop. Maakt het nog uit of de USB aan de voor- of achterkant op de desktop is aangesloten? Via een scart heb ik de VHS/DVD speler met een beeldscherm aangesloten. Heeft iemand ervaring en advies? Ik kan evt. foto's van de aansluitingen sturen.

6 reacties
Cinecor zegt:

In veel (bijna alle) gevallen voldoen die zgn "grabbers" van allerlei onbekende merken niet. Ze zetten o.a. om in een mindere kwaliteit: MPEG-2 voor DVD. De beste methode is met een hardware converter, bijv die van Grass Valley (niet goedkoop). In AVI kwaliteit.
Ook "MAGIX Red Uw Video's" schijnt een goed resultaat te geven. Ik heb het een paar keer zonder problemen gebruikt, maar dat is natuurlijk niet maatgevend voor de stabiliteit van de software. Met een trucje kan je daarbij het ongeconverteerde bestand (hoogste kwaliteit)downloaden, want ook hiermee wordt uiteindelijk een DVDbestand (MPEG-2) afgeleverd om te gaan bewerken en op DVD te branden

5 maart 2018 om 15:57.
Niekie zegt:

Ik vermoed dat op de dvd die (mogelijk) bij het pakket zat, een USB driver staat, want vaak hebben deze grabbers een extra usb driver nodig.
Kijk anders eens op de site van de fabrikant.
Pas dan zal de grabber contact maken met de pc.
Heb maakt overigens niet uit welke USB poort of u gebruikt (voor of achter), maar de blauw gekleurde zijn sneller (USB 3).

Niek

5 maart 2018 om 16:55.
Peter Koenders zegt:

Beste leden,
Zijn er leden die in het verleden VHS banden hebben omgezet naar digitaal in hun computer? Dat was waarschijnlijk eenmalig. Heeft u de hard- en software (geschikt voor Windows 10) nog beschikbaar? Ik zou die graag van u willen kopen - huren - of overnemen.

7 maart 2018 om 12:04.
Cinecor zegt:

Als je over een videocamera beschikt met een "DV-in" kan daarmee VHS ook gedigitaliseerd worden. In sommige gevallen op een directe wijze waarbij de camera dus als een converter functioneert (via de firewire op de PC). In andere gevallen kan het alleen op het mini DV bandje worden opgenomen. Je moet in dat geval daarna nog capturen om het op de PC te krijgen. In beide gevallen krijg je goede AVI kwaliteit.

7 maart 2018 om 17:23.
Peter Koenders zegt:

Ik heb even via internet nagekeken of mijn Sony HDR-SR10 een DV aansluiting heeft. Volgens mij niet. Ook het e.e.a. geprobeerd met een speciale USB aansluiting en scart op mijn bovengenoemde Sony, maar kom niet verder.

8 maart 2018 om 15:43.
Peter Koenders zegt:

Gisteren aan het stunten geweest met een VHS speler en een Sony HD recorder. Op de harde schijf staat nu wel de VHS film en de kwaliteit is redelijk. In de recorder zit ook een DVD recorder. Nieuwe DVD-RW geplaatst maar geeft foutmeldingen dat de schijf niet goed is etc. Andere nieuwe schijf hetzelfde probleem. Andere Sony DVD recorder aangesloten maar DVD's maken lukt niet. (had ik altijd al moeite mee, ook met films op mijn pc.) Ik dacht een oplossing te hebben hetzij een beetje omslachtig, maar resultaat is -0-. Ben bang dat ik met mijn 20 banden naar een professioneel bedrijf moet. Tel uit je winst als je tijd beschikbaar hebt.

12 maart 2018 om 11:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club