SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Van dvd naar PC kopiëren
Geplaatst op 27 maart 2018 om 14:56 door Szabolcs

Ik heb eigen films op dvd gezet. Die bestanden ben ik op mijn PC kwijt. Hoe kan ik een kopie van de dvd op de PC terug kopiëren? Maar dan zodanig 'rippen' dat VIDEO_TS bestand niet als 7 losse bestand op de PC komt, maar dat ik die in één stuk kan afspelen, net als die van de dvd. Of net als de oorspronkelijke bestand die ik met de Studio 15 programma gemonteerd en op de PC had gezet, vergelijkbaar met alle andere gemonteerde video's.
Met vriendelijker groet,
S.Vigh

6 reacties
plieger zegt:

Probeer DVD Schrink eens

27 maart 2018 om 15:03.
Szabolcs zegt:

Downloaden lukt niet. Ik hoef niet comprimeren, omdat de originele staat op een dvd.

27 maart 2018 om 16:17.
corrie v wag zegt:

ik heb een goed resultaat met Express Burn Disk
kijk eens of het ook voor U wat is
corrie

27 maart 2018 om 20:11.
Willem B. zegt:

Je zou met Pinnacle je DVD kunnen importeren. Dat komt dan binnen als een mts bestand. Dit bestand kun je dan weer met Pinnacle exporteren naar een mpeg bestand

28 maart 2018 om 13:32.
Cinecor zegt:

De VOB bestanden van de eigenlijke film kunnen met de Windows Verkenner gewoon gekopieerd worden (copy-and-paste) naar de harde schijf van de PC. Daar kan de extensie veranderd worden in .mpg (een VOB is gewoon een MPEG-2, er is dus geen kwaliteitsverlies). Gaat het om films met een langere speelduur, dan kunnen het op de DVD meerdere VOB bestanden zijn. Die kunnen in de NLEsoftware aan elkaar gezet worden. Dan wel er voor zorgen dat in het zelfde format geëxporteerd wordt: "MPEG-2 voor DVD".
Nog een tip: Een DVD is niet geschikt om films te archiveren! Films altijd in de hoogst mogelijke kwaliteit als bestand opslaan op schijf. Sommige doen dat zelfs op twee separate harde schijven, die zich op twee verschillende locaties bevinden...

29 maart 2018 om 14:55.
Szabolcs zegt:

Beste Willem,
Jouw tip werkt prima en het is ook simpel. Met importeren in Pinnacle heb ik de eerste film weer in de PC. De rest kan ik op de zelfde manier doen.
Bedankt,
Szabi
De suggestie van Cinecor ga ik ook toepassen en mijn films in een extra harde schijf als backup bewaren.
 

30 maart 2018 om 20:35.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club