SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Pinnacle for Dazzle
Geplaatst op 19 april 2018 om 11:39 door koo424

Ik zet oude videobanden over naar DVD met Pinnacle Studio for Dazzle, gaat prima, zonder verdere montagetrucjes of wijzigingen, maar een (1) band blijkt te lang voor DVD, Hoe knip ik wat weg? Ik kom niet uit de uitgebreide Engelse handleiding

10 reacties
Cinecor zegt:

Het digitaliseren van analoog materiaal heeft niets te maken met een DVD. Er wordt een digitaal bestand gemaakt en opgeslagen op de harde schijf van de PC. In de meeste gevallen is dat helaas een MPEG-2 bestand met kwaliteitsverlies. Beter is dus een convertor die een avi bestand aflevert. Met het gemaakte digitale bestand kan je dan alle kanten op, bijv editen.

20 april 2018 om 10:08.
koo424 zegt:

Beste Cinecor,
Bedankt, maarre.. dat is niet het antwoord op de vraag. Van VHS naar DVD gaat prima met Pinnacle, goed beeld ook. De vraag was hoe ik voor het branden, wat wegknip. Zie bijlage voor het hoofdmenu van Pinnacle. Wat ik als tussenoplossing heb gedaan is de bewuste band in 2 delen opnemen, wat resulteert in twee DVD's.

21 april 2018 om 11:42.
Cinecor zegt:

Het gaat erom dat je alleen digitaliseert en niet meteen een DVD gaat branden. Je krijgt dan een digitaal bestand (dikwijls MEG-2, maar de voorkeur heeft avi) dat opgeslagen is op de harde schijf van de PC. Dat bestand kan je editen (bewerken met NLEsoftware) om er een film van te maken die aan de eisen daarvan voldoet. Afspelen van dat filmbestand kan op een aantal manieren: op de PC, TV, beamer, enz. Je kan er ook een DVD van maken, maar hoe gedateerd is dat medium eigenlijk al niet...

21 april 2018 om 11:59.
wingco320 zegt:

Andere mogelijkheid: met Freemake Video Converter ( de betaalde versie) het bestand converteren naar mp4. De gratis versie zet nl een tekst in het beeld die niet eenvoudig weg is te krijgen.

21 april 2018 om 15:05.
Cinecor zegt:

#wingco320:
De vraag heeft betrekking op het digitaliseren van analoog materiaal en dat heeft niets te maken met het converteren. Dat zou je daarna kunnen doen maar dan moet er natuurlijk wel een reden voor zijn. Maar dat is weer een ander onderwerp. Zo zou het erg dom zijn om een verkregen avi bestand te converteren naar mp4. De avi is namelijk te prefereren boven een mp4 als je wilt gaan editen. En zonder edit krijg je NOOIT een goede film. En ook dat is weer een ander onderwerp...

21 april 2018 om 15:58.
koo424 zegt:

Beste mensen, dit loopt volgens mij volledig uit de hand...
Ik gebruik Pinnacle sinds kort met veel genoegen.
De enige vraag is hoe ik beelden/scenes kan wissen....
Waarom gaat iedereen aan die vraag voorbij?

21 april 2018 om 16:27.
Cinecor zegt:

"Beelden en scènes wissen" is een onderdeel van het editen met NLEsoftware. Dan moet je van het analoge materiaal (videobanden VHS , S-VHS, e.d.) eerst natuurlijk een digitaal bestand maken, dat noemen we "digitaliseren".
NLEsoftware is er in vele soorten en prijzen, Pinnacle Studio is er één van. Maar NLEsoftware is onnodig (en feitelijk ook niet daarvoor bestemd) om te digitaliseren. Soms is die mogelijkheid wel EXTRA ingebouwd, maar het behoort dus niet tot de NLEsoftware.

21 april 2018 om 16:46.
koo424 zegt:

Sorry mensen, ik geef het op.
Ik digitaliseer met Pinnacle, sla het editen over en brand daarna met Pinnacle.
Wil alleen weten hoe ik met Pinnacle scenes (onderdeel van het editen, neem ik aan) kan wissen.
In een vorige versie van Pinnacle die ik ooit had, was het simpel, herinner ik me

21 april 2018 om 18:42.
wingco320 zegt:

Ik geef als voorbeeld even een reclameblok in een film, dat stoort alleen maar en moet dus weg.
Ik neem aan dat de film inmiddels op de tijdlijn staat. Speel de film af tot het eerste reclameblok, ga dan met de pijltjestoets op de player frame voor frame terug tot het punt waar het laatste filmbeeld gevolgd wordt door het eerste beeld van het reclameblok. Ga voor de veiligheid 1 frame terug en klik op het scheermes. Speel het reclameblok af tot de scheiding reclame/film. Ga 1 frame vooruit en klik weer op het scheermes. Je hebt nu 3 "scenes", deel 1 van de film, het reclameblok en deel 2 van de film. Selecteer het reclameblok, de middelste scene en klik op de vuilnisbak. Resultaat een onzichtbare overgang.
Met converteren (post 15:05) bedoelde ik dat je daarmee een soms behoorlijk groot mpg bestand converteert naar het veel kleinere mp4 dat dan hopelijk wel op eenn DVD past.

21 april 2018 om 21:23.
Cinecor zegt:

Als het eerste deel van het antwoord van wingco320 hetgeen is wat je bedoelt dan betreft het een doodgewone basisbewerking bij het editen. Ik ging ervan uit dat je daarmee natuurlijk al op de hoogte was want je werkt al langer met de software van Pinnacle Studio.
De werkwijze in de laatste opmerking van wingco320 is niet aan te bevelen. Al dat converteren levert kwaliteitsverlies op. Op een DVD kan uitsluitend een MPEG-2 bestand worden gebrand (op de DVD heet het dan een VOB, maar er wordt niet geconverteerd). Als je een ander format invoert in de authoring software wordt er dus eerst geconverteerd naar MPEG-2.

21 april 2018 om 22:23.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club