SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 21 februari 2019
De Video-Club heeft een nieuwe beheerder, Roy Bosman alias Bosjesman. Roy heeft veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
avatar
Hulp bij project
Geplaatst op 8 mei 2018 om 08:58 door Ex-lid

Goedemorgen, Heb ruim dertig jaar mijn beroep als fotograaf en galeriehouder met veel plezier uitgeoefend. Samen met mijn vrouw heb ik galerie Speijer&Vogtschmidt en een kunstrubriek in Elsevier weekblad gerund. De afgelopen 8 jaar heb ik zoveel mogelijk analoge film en geluidsdragers gedigitaliseerd. Ik ben nu toe aan het maken van een overzichtelijk/chronologisch beeldverhaal van deze periode. Het ontbreekt mij echter aan de technische kennis om dit te realiseren. Is er misschien iemand of een club of groep waar ik mij bij kan aansluiten om e.e.a. te verwezenlijken? Ik hoop dat u mij verder kunt helpen. Vriendelijke groet, Max Speijer m.speijer@chello.nl

8 reacties
jnwoldman zegt:

U geeft niet aan met welk programma er gewerkt gaat worden en hebt dus weinig kennis van video bewerken.
misschien een idee om eens bij een videoclub je licht op te steken, er zit er een in Amsterdam Noord.
Klik hier om naar hun site te gaan.

8 mei 2018 om 19:25.
CHRIVABUS zegt:

Ik sluit me graag aan bij het antwoord van jnwoldman mar wil ook wel even doorvragen als hulp voor het realiseren. Hebt U een videobewerkingsprogramma als b.v. Pinnacle? Mag ik er van uitgaan dat U stapels dvd schijfjes hebt ? Als het 2x ja is, lijkt het mij verstandig om een lijst aan te leggen (op jaar en dag) met de bijzonderheden en wat U daarvan in Uw beeldverhaal wilt opnemen. Vervolgens maakt U in Pinnacle een film aan zoals U dat altijd(?) hebt gedaan. Zo importeert U telkens dvd voeren dvd en voegt steeds de film aan het bestaande stuk. Bij iedere import loopt U na wat interessant is voor het beeldverhaal. Als U dit niet aanspreekt , of niet begrijpt, bent U verder van huis dan ik dacht. Desondanks veel succes! Christ van Bussel

9 mei 2018 om 16:30.
CHRIVABUS zegt:

Mag ik er van uitgaan dat de aangsloten videoleden zijn geabonneerd op “club dagoverzicht”? Het zou deze rubriek wat interessanter maken als met name de vraagsteller de reacties vrij snel ziet en er ook wat sneller op kan reageren.

10 mei 2018 om 09:10.
Cinecor zegt:

Het domste wat je kan doen is om het gedigitaliseerde beeldmateriaal te gaan archiveren op een DVD, zoals hier wordt gesuggereerd. Dat is volledig uit de tijd. De originele digitale videobestanden worden tegenwoordig gewoon opgeslagen op een harde schijf, desnoods zelfs twee afzonderlijke schijven , die elk op een andere locatie worden bewaard en opgeborgen.
Dat bronmateriaal kan je dan met elke NLEsoftware bewerken. De wijze waarop dat gebeurd is in hoge mate afhankelijk van het doel wat je daarbij voor ogen hebt. Voor eigen gebruik is totaal iets anders dan vertoning voor een publiek, d.w.z. "de kijker". In het eerste geval maakt het in feite niet uit wat je er van maakt, in het tweede geval zijn er vele basisregels die als filmwetten gelden. Bij alle filmclubs wordt daaraan voortdurend veel aandacht besteed, omdat we dan te maken hebben met het fenomeen "film maken". Daarbij staat het verhaal, de informatie en de emotie centraal.

11 mei 2018 om 10:09.
CHRIVABUS zegt:

wie suggereert wat? Gaan we tov elkaar zo'n toontje aanslaan? Het is jarenlang goed gebruik geweest om de film op te slaan op een dvd! Opslaan op een harde schijf en afspelen op de tv? Zonder tussenstation? Probeert U collegiale voorlichting te geven? Sla eens een ander toontje aan...
 

11 mei 2018 om 18:15.
Cinecor zegt:

We hebben het over het archiveren (na sorteren en bewerken zonder kwaliteitsverlies) van bronmateriaal. Dat bronmateriaal bestaat in dit geval dus uit analoge opnamen die zijn gedigitaliseerd. Dat blijven dus digitale videobestanden op een harde schijf. Als je daarbij gebruik gaat maken van een DVD dan ontstaat kwaliteitsverlies. De DVD is een medium dat dus zijn langste tijd heeft gehad en is feitelijk al achterhaald. Van de bewerkte en gesorteerde videobestanden is het daarna mogelijk om per onderwerp films te realiseren die geschikt zijn om aan het publiek ( "de kijker") te kunnen vertonen. Dat laatste is de doelstelling van elke ware amateur cineast.

11 mei 2018 om 23:07.
Ron HX9V zegt:

Wil ik er graag nog even op wijzen dat het zelf branden van een DVD een schijfje opleverd waar op langere termijn grote kans op storing ontstaat. Er wordt bij het branden, digitale info opgeslagen, d.m.v laser, in plastisch materiaal. Bij het verouderingsproces kan het gebeuren dat de putjes die de laser heeft geschreven minder diep worden omdat het materiaal terug wil naar zijn oorspronkelijke vorm. Dan ontstaan er leesfouten en loopt de zaak vast. Slecht dus om daar je archief op te zetten. Bewaren dus inderdaad op losse harddiscs. Liefst meer dan één!

17 september 2018 om 21:32.
Dirk Boom zegt:

Bovendien: hedendaagse computers hebben niet meer standaard een DVD speler.
Maar ik vraag mij af of de discussie over DVD wel de vraag beantwoordt.

17 september 2018 om 22:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club