SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Magix pro een aanrader?
Geplaatst op 10 juli 2018 om 14:25 door harberg

Enige tijd geleden gevraagd hoe ik de vcr2pc aan de praat kon krijgen. Ik kreeg toen het advies om Magix te kopen en daarmee alles om te zetten. Dat heb ik gedaan. Ik heb al aardig wat kunnen omzetten. Het kost wel heel veel tijd ( doe het nu in brokjes van 10 à 20 minuten), de kwaliteit is niet altijd goed. (kun je ook niet verwachten van zo'n oude banden). Via de mail krijg ik erg veel reclame van Magix, o.a. over upgrades naar Magix pro. Ik vroeg me af of iemand hier ervaring mee heeft. Gaat het overzetten dan sneller en wordt de kwaliteit beter?

Hieronder de aanbieding die ik in de mail kreeg voor Video de Luxe premium, prijs €69,99. Heeft iemand hier ervaring mee?

Video deluxe 2018 Premium staat voor innovatie. Download de nieuwste versie en alle nieuwe functies en effecten van de komende 12 maanden.
Ervaar de nieuwste updates in Video deluxe 2018 Premium:
» Vernieuwd chroma-keying: het vrijstellen van objecten en het verwisselen van achtergronden was nog nooit zo eenvoudig
» De stap naar de nieuwe dimensie! Verbeterde 360°-videomontage
» Meer effecten. Meer creativiteit Nieuwe intro's/outro's, overgangen en geluidseffecten
Bovendien kunt u de vier geavanceerde premium plug-ins verwachten:
» Hoogwaardig gesplitst scherm en beeld-in-beeld-effecten van NewBlue
» Supersnelle Color Grading van NewBlue
» Fantastische geluidsreiniging van iZotope
» Licht-, kleur- en glow-effecten van HitFilm

4 reacties
stortfilm zegt:

Beste Harberg,
Het zal beslist niet sneller gaan. Waar je wel op moet letten is het verschil tussen updates en upgrades. Bij updates worden bepaalde fouten en/of mankementen van het programma pgelost. Ik adviseer deze wel te installeren. Sinds kort geeft Magix een jaar gratis updates. Een upgrade is een nieuwe versie van het programma. Daarin zitten soms nieuwe mogelijkheden. Maar als je tevreden bent met het huidige, is het niet nodig te upgraden naar een betaalde nieuwe versie.
Groet,
Aad

11 juli 2018 om 10:38.
Cinecor zegt:

Met de laatste zin ben ik het niet eens. Een nieuwe versie aanschaffen van bepaalde montage software wordt niet bepaald door het feit of je er "tevreden" mee bent. Nieuwe versies bevatten nieuwe features en die zijn dikwijls hard nodig om de snelle ontwikkelingen van de techniek te kunnen blijven volgen of om aan de eisen van eigentijdse filmmontage te kunnen voldoen. Juist als je over bepaalde software tevreden bent ligt de aanschaf van de nieuwste versie van nu juist die software voor de hand.
Sneller digitaliseren dan de videoband afspeelt is natuurlijk niet mogelijk. Al zullen er wellicht op professioneel niveau wel (peperdure) andere mogelijkheden kunnen zijn. VHS en vergelijkbaar videomateriaal kan je het beste digitaliseren met een goede hardware converter. Kijk maar eens bij Grass Valley, die een paar uitstekende producten levert.

11 juli 2018 om 15:14.
Cinecor zegt:

Zojuist gezien op Marktplaats dat er een ADVC-55 converter van Grass Valley (vh Canopus) te koop staat. Niet aarzelen, al je videobanden digitaliseren en de converter daarna weer via Marktplaats verkopen.

11 juli 2018 om 15:31.
Cinecor zegt:

Beste "harberg",
Magix Video de Luxe 2018 is NLEsoftware (videobewerking) en dat heeft niets te maken met het digitaliseren van analoog materiaal. Magix Pro is zijn professionele grotere broer en vele malen duurder.
Die aanbiedingen van Magix heb ik al talloze malen en al sinds een behoorlijk tijdje terug in mijn inbox langs zien komen. Dus beschouw het niet als een grote bijzonderheid en laat je niet imponeren door alle reclame slogans. Over een maand of vier/vijf zal de volgende versie (dat zal dus wel de Luxe 2019 worden) uitkomen. Vandaar dat de versie 2018 in de uitverkoop is... Dat wil allemaal natuurlijk niet zeggen dat het product niet goed of van mindere kwaliteit zou zijn. Dat is allerminst het geval. Tussen de populaire NLEsoftware producten staat Magix hoog aangeschreven en kan zich volledig meten met Adobe Première Elements, Pinnacle Studio en nog paar anderen. Als je nog niet eerder aan video montage hebt gedaan realiseer je dan wel dat al deze NLEprogramma's een behoorlijke leercurve hebben. Je hebt enkele maanden goed oefenen nodig wil je de basisbediening onder de knie krijgen. Doe dat met hele korte filmpjes of fragmenten (maximaal 5 minuten) en ga daarop allerlei zaken, aan de hand van de geschreven handleiding, uitproberen. Zo maar beginnen met het maken van een film zal tot niets leiden. Kijk rond op internet om de basisprincipes van het film maken in het algemeen te leren kennen. Of koop een boek. Misschien eigenlijk nog wel vóórdat je met de PC en de software aan de slag gaat. Het "filmen" kent namelijk een flink aantal ongeschreven wetten en regels, zowel voor de voorbereiding, het opnemen met de camera als het editen.

11 juli 2018 om 18:06.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club