SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Invoegen
Geplaatst op 7 januari 2019 om 12:02 door cnhvandijck
Op dit moment doe ik het misschien óf veel te omslachtig óf..... er is geen andere methode om het sneller te doen. .....
Op mijn SPOOR 1 staat een aaneenschakeling van reeds bewerkte scenes.
Via "mijn projecten" wil ik een andere , ook reeds bewerkte reeks scenes , op een bepaalde plek ertussen plaatsen.
Ik plaats deze op b.v. SPOOR 2.

Dan ga ik naar spoor 1 terug en spilts de reeks eerder bewerkte scenes op de plaats waar ik de beelden van spoor 2 tussen wil plaatsen.

Nu ga ik als volgt te werk:
Ik sleep de beelden die NA de spiltsing op spoor 1 staan net zover naar achteren zodat er genoeg ruimte is om de op spoor 2 staande scenes naar spoor 1 te plaatsen.....
Maar dit is zo verschrikkelijk moeilijk. Ik bedoel , het maken van de ruimte door het naar achteren schuiven van de scenes op spoor 1.
Er moet m.i een veel simpeler methode zijn om de scenes van spoor 2 naar spoor 1 te plaatsen..

Ik zal best mank gaan in mijn terminologie , maar ik hoop dat de vraag overkomt.
M.vr.gr.
10 reacties
Niekie zegt:

Ik vermoed dat eventuele helper heel graag willen weten met welk video programma je werkt.

Niek

7 januari 2019 om 12:10.
cnhvandijck zegt:

Sorry Niek.
helemaal door m'n kop gegaan.
Ik werk met Magix videodeluxe 2014.
M.vr.gr.

7 januari 2019 om 12:25.
Cinecor zegt:

Via een menu in een tool is er mogelijkheid om op de tijdlijn een bepaalde clip (dat heet dus geen scene) samen met alle clips erachter, op te schuiven. Even ontdekken dus of in de handleiding kijken.

8 januari 2019 om 09:21.
Cinecor zegt:

Ter aanvulling: De tool heet "intelligente muismodus" en als ik me goed herinner (Ik heb Magix vroeger gebruikt maar nu niet meer geïnstalleerd) bevindt deze zich naast het "scheermesje" bovenin de tijdlijn.

8 januari 2019 om 09:52.
stortfilm zegt:

Even nagekeken in Magix Video de luxe 2014
Het gaat het handigst et de volgende bewerkingen:
Zet allereerst de muismodus op een spoor. Die knop staat boven de sporen direct volgend op het pijltje schuin naar boven ( muismodus voor afzonderlijke objecten)
Splits nu met het scheermes de scene waar het stuk tussen moet komen
Ga nu naar de storyboard modus (dat is de meest linker knop op de knoppenbalk)
Zet nu alle scenes tussen de scenes op de plaats waar je ze wilt hebben. De andere schuiven nu automatisch op. Staan alle scenes in de goede volgorde ga dan weer terug naar de de tijdlijnmodus (twee knoppen naast de storyboardmodus)
Succes

9 januari 2019 om 12:30.
cnhvandijck zegt:

Bedankt heren Cinecor en Stortfilm.
Ik heb jullie adviezen uitgeprobeerd en met succes.
Ik zat inderdaad even met het "fenomeen" intelligente muismodus.... maar na veel zoeken ( woord kwam wel in mijn afgedrukte handleiding voor , maar werd verder niet nader toegelicht ) ben ik er toch uitgekomen.
Nog eens bedankt.

9 januari 2019 om 14:00.
Cinecor zegt:

#stortfilm
Je beschrijving is slechts één van de mogelijkheden om het gestelde doel te bereiken. Tevens nogal omslachtig. Het gebruik van de storyboard modus is niet nodig. Een wat meer gevorderde editor zal dit ook zeer, zeer zelden gebruiken. Bij de meeste NLE’s kan je direct één of meerdere clips tussen twee bestaande clips op een track plaatsen. Dikwijls door de Ctlr toets tijdens het plaatsen (aan het eind van het "slepen") ingedrukt te houden. Ook het opschuiven van de achterliggende clip is in dat geval overbodig, dat gebeurt dan automatisch.
Ook je gebruik van de term "scene" is niet correct. Eén opname van de camera (camera aan-camera uit) noemen we een shot en in de montage heet dat een clip. Een scène (oorspr.Frans, met bovendien een liggend streepje: accent grave) is kort gezegd een deel van een film waarin zich iets afspeelt op een zelfde locatie en nagenoeg te zelfder tijd. Een scène bestaat dus bijna altijd uit meerdere shots (clips).
Een scene (oorspr. Engels, spreek uit "sien") is totaal weer iets heel anders...
Hier vind je o.a. de juiste uitleg over beide termen: https://onzetaal.nl/taaladvies/scene-sc/
NB: Magix gebruikt dus helaas een onjuiste terminologie en dat werkt zeer verwarrend. Het is niet bevorderlijk voor de communicatie tussen editors.
Vragensteller heeft in de handleiding van Magix geen uitleg kunnen vinden over de "intelligente muismodus". Die ervaring had ik ook toen ik het "even" wilde opzoeken. Ook dat kan dus gezien worden als een misser van fabrikant Magix.

9 januari 2019 om 16:10.
Cinecor zegt:

Toch misschien toch nog even een kleine correctie. Ik beweerde dat Magix de term "scene" gebruikt voor "clip". Dat lijkt onjuist. In mijn (wat oudere) boeken van Magix wordt gesproken over "object". Onduidelijk dus allemaal. Want object is ook al niet de juiste term.
In één van de berichten hier lees ik ook over "het met het scheermesje splitsen van een scène". Dat is natuurlijk niet de juiste werkwijze. Monteren doe je clip voor clip, en niet per scène. Een clip dient immers altijd aan het begin en aan het eind een paar frames te worden ingekort (trimmen). Bij voorkeur in een apart (bron)venster. Een aan een track toe te voegen clip komt dus altijd tussen reeds twee bestaande clips in te staan!

10 januari 2019 om 09:59.
stortfilm zegt:

Cor,

Om het nog moeilijker te maken gebruikt Magix ook de naam takes.

Groet,
Aad

10 januari 2019 om 12:37.
Cinecor zegt:

Ook "take" heeft inderdaad een andere betekenis dan Magix eraan geeft. Maar we mogen Magix niet als enige boosdoener bestempelen. In bijna alle NLE's in het Nederlands vind je dit terug. Ook o.a. bij Pinnacle Studio en Première Elements. Daarom is het aan te bevelen om NLEsoftware te gebruiken in de Engelse taal.

10 januari 2019 om 17:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club