SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
VHS digitaliseren
Geplaatst op 10 januari 2019 om 15:46 door thejay

VHS digitaliseren.

Historie

 

  1. 50 % van de VHS banden gedaan ( medio 2012)met: desktop. W7, ION2PC, Cyberlink Powerdirector. Capture AVI. Edit: Pinnacle, toegevoegd menu’s overgangen titels etc. Check videorecorder output met analoge TV. Composiet kabel aansluiting. Ook diverse problemen met capture .

 

  1. 2018. Vervolg. Desktop met i7, 8GB, SSD schijf voor C:\. W10. Ion software werkt niet meer. Gevonden Honestech 8.0. Eén lange band met succes. Omzetting naar Mp4. Na waarschijnlijk Windows updates geen capture meer. Pinnacle Dazzle werkt ook niet. Veel opties geprobeerd

 

  1. Test met Terratec Grabster AV300MX. Driver W10 via website gedownload. Geen capture. Vervolg : test op geleende laptop met W7. Driver voor W7 gedownload. Nu wel capture. Software is van Magix , output format is een Magix format. Kon dit niet instellen naar AVI, Mpeg 2, of Mp4. Gestopt met dit apparaat. Wil uiteraard dat alles via de desktop kan verlopen als voorheen.
  2. Test met dezelfde laptop en nu met de oorspronkelijk ION driver en software, ook weer check op website voor W7 driver. ION hardware wordt wel herkend, te zien in instellingen maar geen beeld. Recorder output nog altijd geod zichtbaar op analoge TV

 

Vraag: Ik ben huiverig geworden weer opnieuw andere hardware te testen.

Werkt iemand succesvol met W10 en een voor hem goed werkende omzetter en dito driver.

Jan H. 10-01-2018

8 reacties
thejay zegt:

Aanvulling 10-01-2019.

E. Inmiddels succes met ION en Debut software van NCH op de laptop met W7. Handig programma. Vertaald direct naar Mp4. Ga testen i op kwaliteit.

Ik blijf zeker geïnteresseerd in ervaring anderen. Laptop uit 2006.

10 januari 2019 om 19:59.
corrie v wag zegt:

allemaal veel te moeilijk...kan het niet wat eenvoudig blijven?
al die termen dat hoeft toch niet?

10 januari 2019 om 20:33.
Cinecor zegt:

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Al die grabbers en andere goedkope apparaatjes leveren geen optimale kwaliteit en vertonen dikwijls allerlei andere problemen, waarvan "out of sinc" misschien wel het meeste voorkomt. Eigenlijk voldoen alleen de hardware converters van Grass Valley (voorheen Canopus) , bijv de ADVC-55 of ADVC-110. Mij niet bekend of ze nog nieuw te koop zijn. Zo af en toe nog wel eens 2e hands aangeboden op Marktplaats of Ebay. Een goed alternatief is een camcorder met een AV-in. Maar dat kost veel tijd. Eerst real time op een miniDV opnemen en dan dat bandje weer capturen. Bovendien zijn het extra draaiuren voor de camera (ook al is die "uit de tijd") In beide gevallen leveren ze avi bestanden op, de hoogst haalbare kwaliteit.

11 januari 2019 om 11:13.
Cinecor zegt:

#corrie v wag:
Quote: allemaal veel te moeilijk...kan het niet wat eenvoudig blijven?
al die termen dat hoeft toch niet?
Het is juist gewenst dat de gangbare en juiste termen (meestal Engels) worden gebruikt bij het stellen van vragen of het voorleggen van problemen. Dat voorkomt allerlei spraakverwarringen en andere misverstanden. Juist als we die Engelse termen gaan vertalen wordt het lastig, zie elders mijn bericht over de Nederlandstalige NLE's. Daar zijn vertalingen dikwijls heel erg slecht en zelfs misleidend. Gewoon even in de materie duiken en alles wordt helder...

11 januari 2019 om 12:36.
gipsy zegt:

Ik had dezelfde problemen met studio 20 !
Heb er het volgende op gevonden : was nog in bezit van DVD recorder met harde schijf, mijn videorecorder verbonden met de dvd recorder door middel van een scartkabel. Videoband kopiëren naar de dvd recorder en vanaf de dvd recorder een dvd branden. De dvd in de pc en via
roxio creator NXT4 een mpeg 4 bestand maken. Dit bestand is in studio 20 en hoger te importeren. Verwacht geen wonderen van de kwaliteit maar is voor mijn aanvaardbaar. Het zijn ook meestal oudere banden uit een tijd dat kwaliteit ook veel minder was !!
Er zijn misschien wel andere wegen om dit te doen, het is maar net hoe hoog je de lat legt !!
Nog een tip ga eens langs een kringloopwinkel voor een gebruikte dvd recorder, voor een paar tientjes, met de garantie dat hij werkt en eventueel met recht van terug gave in een tijds bestek b.v. dezelfde dag.
grortjrs
Cees

 

12 januari 2019 om 10:25.
Cinecor zegt:

Natuurlijk is dit ook een mogelijkheid. Maar de DVD levert een MPEG-2 bestand (VOB) en dat levert kwaliteitsverlies op. En dat terwijl (zo schrijf je ook) de kwaliteit van VH vanzelfsprekend al minder is... Ook het coverteren naar mp4 is overbodig, want een VOB bestand (= MPEG-2) kan in alle NLE's bewerkt worden. Ook die conversie kan dus weer kwaliteitsverlies opleveren. Als kwaliteit van het materiaal niet belangrijk is en je beschikt niet over betere apparatuur dan kan je er tevreden mee zijn.
Je kan ook kiezen voor de insteek om het oude videomateriaal te gaan opknappen. Daarbij zijn meestal zeer goede resultaten te behalen, mits je over een behoorlijke NLE e.d. beschikt. Niet alleen op het gebied van contrast, helderheid, kleurcorrecties, enz, maar ook beeldstabilisatie. In die gevallen ga je dus voor het digitaliseren in de hoogst haalbare kwaliteit en dat is dus avi.

12 januari 2019 om 11:46.
gipsy zegt:

dit lukte mij ook tot en met studio 17 compleet met geluid. In studio 20 kreeg ik wel de beelden binnen compleet met sceneherkenning maar geen geluid,heb de beelden omgezet naar mpeg 4.
Alles werd toen geïmporteerd compleet met geluid. Ook de videobestanden van iPhone en Ipad
worden ook perfect geladen en als ik me niet vergis zijn dit ook mpeg 4bestanden.

12 januari 2019 om 15:30.
Cinecor zegt:

Wat je nu aanroert heeft natuurlijk niet met het digitaliseren van VHS of S-VHS te maken.
VOB bestanden die op een DVD staan (te zien in de Win verkenner) zijn feitelijk gewoon MPEG-2 bestanden. Dat is het enige format dat een DVD aankan. Voor controle van de audio: Kopieer een VOB bestand naar de harde schijf van je PC. Wijzig de extensie van .VOB in .mpg. Als nu bij het afspelen van die mpg de audio ontbreekt zou de AC3 codec niet op je PC geïnstalleerd kunnen zijn. Gezien je "voorgeschiedenis" lijkt me dat echter niet het geval. Goede NLE kan echter zowel met de VOB als de mpg overweg. Daar zou Studio 20 ook onder moeten vallen...Een VOB bestand (=MPEG-2) moet dus gewoon bewerkt kunnen worden en al dat converteren is daarom niet nodig.

13 januari 2019 om 10:36.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club