SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Red uw video
Geplaatst op 23 februari 2014 om 17:05 door Belleke
Hallo, Sedert een aantal jaren gebruik ik op mijn XP-computer het programma Magix Red Uw Video's. Op deze computer loopt dit programma naar behoren. Nu heb ik datzelfde programma op mijn Windows 7 laptop geinstalleerd. Wanneer ik nu een video via mijn videorecorder wil overzetten naar mijn laptop, gebeurt het volgende: Na het opstarten komt: nieuw videoproject aanmaken. Aanklikken. Projectnaam (ok). Video van analoge bronnen naar computer overdragen. Ik krijg vanaf de videorecorder geen beeld te zien en er wordt niets opgenomen. Wel blijft het blauwe cirkeltje van Windows draaien. Ik kan niets meer met de laptop doen en sluit daarom Windows af. Toen ik op de laptop pas begon met dit programma, kreeg ik via de webcam mijzelf in beeld i.p.v. het signaal van de videorecorder. Ik heb de webcam daarom uitgezet. Zou er iets is met het stuurprogramma zijn? Misschien is het iets anders. Wat gaat er verkeerd en waarom werkt dit programma niet op mijn laptop? Ik hoop, dat jullie een passende oplossing in huis hebben. M.v.g. Hans van der Bel.
PS: Deze vraag heb ik ook gesteld aan Rob Vredeling. Hij verwijst mij naar de Videoclub.
3 reacties
thoma376 zegt:
u moet de videoband omzetten van analoog naar digitaal, daar zijn ( goedkoop ) apparaatjes voor in de handel. succes.
24 februari 2014 om 11:03.
Belleke zegt:
Hoi Thoma,
Bedankt voor jouw antwoord.
Ik heb bij het programma "Red uw video" een snoer bijgeleverd gekregen met aan de ene kant een aansluiting op de videorecorder en aan de andere kant een apparaatje, die het mogelijk maakt de video digitaal door te geven naar de laptop via een USB aansluiting. Het lijkt mij, dat ik dat apparaatje, waar jij het over hebt, al in mijn bezit is. Waarom zou het programma op mijn XP computer wel draaien en niet op mijn laptop?
Zou je mij daar antwoord op kunnen geven?
M.v.g. Belleke
24 februari 2014 om 12:58.
Cinecor zegt:
Als ik ervan uitga dat je software op meerdere pc geïnstalleerd kan worden is het duidelijk dat het "probleem" bij de laptop gezocht moet worden. Maar dat kan veel oorzaken hebben. Even contact opnemen met de leverancier daarvan is misschien een goed idee. Wellicht dat ook Magix het antwoord kan geven.
Overigens blijft een hardware converter (bijv. van Grass Valley) de beste oplossing om analoog materiaal in de hoogste kwaliteit te digitaliseren. Dat gebeurt dan via de firewire en niet via USB. Met zo'n converter zijn zelden of nooit problemen...
24 februari 2014 om 13:39.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club