SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Video montage met Magix
Geplaatst op 10 oktober 2013 om 15:37 door OuweWillem
Magix gebruikers, hoe zijn jullie begonnen ?

Al meer dan vijftien jaar monteer ik mij films met een Casablanca Avio, maar ja analoog hé
Ook een oud mens wil met zijn tijd mee gaan, dus digitaal.
Ik heb daarom sinds een ruim jaar terug een Sony XR 550 camcorder aangeschaft en iets later voor de montage het computer programma Magix VideoDeLuxe 2013.
Het valt me echter allemaal niet mee, met als gevolg dat m’n video activiteiten op een laag pitje taan.
De camcorder biedt zoveel (fantastische) mogelijkheden dat ik het moeilijk vind om daar in thuis te raken. Ik denk dat het uiteindelijk wel gaat lukken als ik er meer tijd in investeer.
Het montage programma is nog erger, daar kan ik de meest elementaire dingen nog niet vinden.
Ik heb de niet goedkope beginners cursus van Magix gevolgd en het boek “Videomontage makkelijk gemaakt met Magix”
De cursus liet in snel tempo zien wat het programma kon, maar niet hoe. In mijn belevenis dus geen cursus maar meer een verkoop demonstratie.
Daar er geen cursus schijnt te zijn die stap voor stap leert scenes te laden, schoon te snijden of te splitsen, enz. enz. moet ik het dus hebben van informatie van derden.
Het boek is naar ik hoop te gebruiken als naslagwerk, maar voorlopig heb ik het onderwerp “scenes schoonsnijden nog niet kunnen vinden.
Ik ben mij ten volle bewust dat mijn bouwjaar het leren van nieuwe dingen en werkwijze moeilijk maakt.
Ik verwacht geen cursus maar elke informatie is welkom.
10 reacties
Clona zegt:
Beste Ouwe Willem,
Ik ben jaren geleden begonnen met monteren met Magix. Toen was er op internet een soort stap voor stap cursus van iemand die daar erg actief in was maar wiens naam ik niet meer ken (Ricky Puts, die zich ook bij videoclub heeft aangemeld, misschien nog wel en anders misschien Joop Woldman wel). Daar heb ik beste veel aan gehad in het begin.
Verder heeft Hans Verhoef een aantal zeer praktische tips gegeven over instellingen. Hij is best bereid die aan je op te sturen.
En last but not least: het is veel energie erin steken en met vragen, vallen en opstaan verder zien te komen. Iedereen wil je helpen als je het vraagt.
Veel succes,
Clona
10 oktober 2013 om 17:28.
jnwoldman zegt:
Deze lessen bestaan nog onder deze link Magix lessen
10 oktober 2013 om 18:59.
Clona zegt:
Inderdaad Joop, het was Wim Zadel. Zou het wat zijn om net als de Pinnacle lessen van jou in het archief ook een verzameling Magix lessen op te bouwen. Die van Wim Zadel zijn wel erg oud en ik weet niet of die nog te gebruiken zijn voor de nieuwere versies van Magix. Wat denkt Hans Verhoef ervan, en Gerard Willemsen die ook wel eens lessen gemaakt heeft.
10 oktober 2013 om 21:40.
anmare zegt:
Ik heb vele jaren gewerkt met Pinnacle met heel veel problemen. Ben destijds overgestapt naar Magix, inmiddels werk ik al met de derde versie van Magix video de luxe 2014. Nagenoeg geen problemen gehad en als die er was werd dat veroorzaakt door mijn onkunde. Een aanrader.....denk ik!
10 oktober 2013 om 23:51.
anmare zegt:
Ome Willem je schrijft onder meer het volgende:
Ik heb de niet goedkope beginners cursus van Magix gevolgd en het boek “Videomontage makkelijk gemaakt met Magix”
Daar er geen cursus schijnt te zijn die stap voor stap leert scenes te laden, schoon te snijden of te splitsen, enz. enz. moet ik het dus
hebben van informatie van derden.

Beste Willem ik ben ook in het bezit van dat boek.
Informatie over snijden en splitsen enz staat op pagina 99 en volgende van het
boek “Videomontage makkelijk gemaakt met Magix” 4e oplage
11 oktober 2013 om 12:25.
Cinecor zegt:
Om een cursus "filmmontage voor beginners" gestalte te geven heb ik me ooit verdiept in de NLEsoftware van Magix. Dat was voor mij op dat moment het beste keuze als gereedschap om te gebruiken voor die cursus. Met hoofdzakelijk de handleiding die bij de software wordt geleverd en natuurlijk flink wat proefmontages heb ik mezelf het werken met de software eigen gemaakt. Het boek "Videomontage mkkelijk gemakt met Magix" heb ik al snel terzijde gelegd omdat het heel veel zegt over wat er allemaal mogelijk is, maar niet echt het hoe en waarom daarvan behandelt. Te beknopt ook.
De handleiding daarentegen is vrij volledig al blijft het natuurlijk een tijdrovende bezigheid om het een beetje onder de knie te kijgen. Maar dat geldt natuurlijk voor alle bewerkingssoftware. Wie er niet een flinke dosis tijd in wil steken kan er beter niet aan beginnen.
13 oktober 2013 om 10:30.
klaasvaak10 zegt:
http://www.magix.info/nl/cursussen/?__utma=162301155.64892302.1362128171.1364468139.1381676119.6&__utmb=162301155.7.9.1381676181655&__utmc=162301155&__utmx=-&__utmz=162301155.1381676119.6.1.utmgclid=COur9tCIlLoCFbIPtAod4B0AJw|utmccn=(not%20set)|utmcmd=(not%20set)|utmctr=magix%20film%20op%20usb%20stick%20zetten&__utmv=-&__utmk=28436412#/?view=list&filter_city=all&cat=255&free=false&filter_date_from=13.10.2013&filter_date_until=13.04.2014&page=1&lat=52.23708314304313&lng=5.279370250000056&zoom=6

Als het goed is krijg je via deze link een overzicht van de cursussen. Anders even kijken op de site van Magix.
13 oktober 2013 om 17:00.
OuweWillem zegt:
Magix lessen video prp 2006

Beste Clona,
Bedankt voor je reactie.
Is de naam die je vergeten was misschien Fred van Eck ?
Ik zal die andere twee namen Ricky Puts en Hans Verhoef in de nabije toekomst zeker trachten te benaderen.
Hoewel ik mij er van bewust ben dat, om iets te bereiken met het programma, ik er behoorlijk veel tijd in zal moeten investeren dit niet zo snel zal gaan. Er zijn nog zoveel leuke dingen om te doen en het kost steeds meer tijd om het een en ander te verwezenlijken.


Beste Joop,
Bedankt voor het verwijzen naar het artikel Magix lessen van Wim Zadel.
Helaas is het beschreven programma nogal gedateerd, een klein zeven jaar oud.
In die tijd is het programma kennelijk behoorlijk geëvalueerd en bovendien is het een Pro uitvoering. Ongetwijfeld zal ik er toch wel bruikbare aanwijzingen uit kunnen halen.


Clona, wie is Gerard Willemsen ?


Beste anmare,
Bedankt voor je reactie.
Mijn boek is de “3e oplage, volledig vernieuwd!” en blz. 99 gaat over “Verplaats methode”.
Maar ik zal verder zoeken.


Beste Cinecor,
De handleiding is ook mijn belangrijkste leidraad en dat er een flinke dosis tijd nodig is wist van te voren. Maar toch valt het me nu tegen


Beste klaasvaak 10,
De door jou aangegeven link verwijst hoofdzakelijk naar cursussen “Videomontage makkelijk gemaakt met MAGIX”. Deze cursus heb ik al gevolgd en zoals in het begin door mij aangegeven “De cursus liet in snel tempo zien wat het programma kon, maar niet hoe. In mijn belevenis dus geen cursus maar meer een verkoop demonstratie.”.
Verder is er nog een cursus “Video deluxe voor gevorderden” hiervan heb ik de omschrijving door gelezen maar dat lijkt me meer van het zelfde.
De site van Magix. nl heeft een rubriek vragen en antwoorden met echt honderden vragen. Daar moet ik nog maar eens in gaan spitten.


Allemaal bedankt voor reacties en tips, ik kan er weer even mee voort.
Oude Willem
15 oktober 2013 om 00:09.
Bart 77 zegt:
http://www.youtube.com/watch?v=eZukat2Y3mk

Hallo Willem.
Op deze site vind je vele voorbeelden van magix montage.Kijk er maar naar ,er zijn vele voorbeelden.
Gr,
Bart van Maaren.
17 oktober 2013 om 21:52.
OuweWillem zegt:
Beste Bart,
Bedankt dat je de moeite hebt willen nemen om mij te wijzen op het bestaan van die site.
Door de stukjes van Fred van Eck had ik al meermalen Youtube bezocht maar vond daar alleen maar een groot aantal tips voor meer gevorderde gebruiker.
De site waar jij me op wees heeft 37 onderwerpen / titels en één daarvan is "eerste stappen MAGIX Video deluxe 2007".
Nu zit er tussen 2007 en 2013 natuurlijk een enorm verschil door de evaluatie die het programma ongetwijfeld heeft ondergaan, maar in de elementaire zaken voor het eerste begin heb ik die op het eerste gezicht nog niet gezien.
Ik ga aan de slag en het zal me wel lukken.
Met de vriendelijke groeten van Willem Kapteijn
23 oktober 2013 om 12:21.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club