SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
AVCHD bestand importeren in Pinnacle Studio 15
Geplaatst op 11 juni 2019 om 09:41 door frans2005

Kan het AVCHD bestand van mijn Sony camera niet importeren in mijn Pinnacle studio 15 software.
Als ik een conversie programma moet kopen welke adviseert u mij dan?

30 reacties
nnsa zegt:

Hoe importeerde U dit vroeger ?
Of is deze werkwijze nieuw ?
Ik ben er niet zo’n voorstander van om meteen al het bron-materiaal te gaan converteren.

11 juni 2019 om 15:31.
nnsa zegt:

Misschien helpt deze informatie van Sony U al verder middels dit programma van Sony zelf.

11 juni 2019 om 16:05.
Cinecor zegt:

Ik denk dat Studio 15 in dit opzicht gedateerd is. Volgens mij is de fabrikant al bij nr 22....
Alom geprezen software voor conversie is "Hardbrake".

11 juni 2019 om 16:44.
HenkWielink zegt:

typo :) , je bedoeld "Handbrake"

11 juni 2019 om 17:19.
Cinecor zegt:

Heb je helemaal gelijk in. Sorry, tiepvoutje… Ik moest wel even lachen.

12 juni 2019 om 09:09.
corrie v wag zegt:

hallo
ik doe het zo
de kaart uit de camera,in een kaartlezer.
naar de harde schijf,en daarna importeren via Pinnacle
c v wagningen

12 juni 2019 om 14:30.
Cinecor zegt:

#Corrie v wag
Heb je het over Studio 15 en AVCHD bestanden?

12 juni 2019 om 14:42.
nnsa zegt:

Volgens de vraagsteller zou het probleem zich op bestands-niveau voordoen en niet op hardware niveau. Tenminste zo lees ik het. Er is niet zo veel verschil tussen het aansluiten van de camera via usb en het aansluiten van de sd-card via een lezer. Het verhaal wordt anders als er Fire-wire om de hoek komt kijken, want de kans dat dat nog werkt onder Windows 10 (zonder hulp hardware) is nihil.

12 juni 2019 om 16:09.
Cinecor zegt:
Het gaat duidelijk niet om het kopiëren van footage van de SDcard naar de pc, maar om het importeren van de bestanden in de NLEsoftware (in dit geval dus Studio 15), zoals vragensteller dat ook benoemt. Ik denk dat Studio15 per heden een te oude versie is en niet met AVCHD kan omgaan. Dat moet in de handleiding gewoon te vinden zijn.
12 juni 2019 om 16:29.
HenkWielink zegt:

ik was even nieuwsgierig dus heb de handleiding opgezocht, in de handleiding van Studio 15 lees ik
"AVCHD: Een videobestandstype dat door een aantal high-definition
camcorders wordt gebruikt en voor het maken van DVD-schijven die door
Blu-ray-speler gelezen kunnen worden. Voor het succesvol bewerken van
AVCHD-bestanden is meer rekenkracht vereist dan voor andere
bestandstypen die door Studio worden ondersteund."
hier vind je die handleiding.
Het lijkt er dus op dat het wel moet kunnen maar evt een probleem is als de hardware niet voldoet. (maar of dat al bij importeren is of pas als je gaat bewerken?)

12 juni 2019 om 16:42.
nnsa zegt:

Waarschijnlijk worden de opnames gemaakt in MTS of in M2TS formaat. Als Studio 15 hier niet mee om kan gaan, dan zul je inderdaad moeten converteren. Naast Handbrake is VLC ook een goede kandidaat. Dan kan je in ieder geval iets met Studio 15, die wel met mp4 kan omgaan.

Overigens levert Sony zelf ook conversie software: PlayMemories, zoals eerder opgemerkt.

12 juni 2019 om 17:08.
andrzej zegt:

Hoezo Pinnacle 15 gedateerd? Ia alles wat iets ouder is meteen gedateerd? Ik werk al jaren met Pinnacle 15, werkt uitstekend, ook voor AVCHD, wel een krachtige computer nodig natuurlijk.
De hogere versies zijn alleen maar ingewikkelder (heb ik ook) maar voor velen helemaal niet nodig. Sluit gewoon je camera aan op je computer (met bijgeleverde kabel) en importeer je film in P15 via het menu ïmporteren".

13 juni 2019 om 10:32.
Cinecor zegt:

Eindelijk hier iemand die de praktijk van Studio redelijk lijkt te kennen. Met versie 15 kan er dus gewoon met AVCHD gewerkt worden. Nu nog het antwoord op het probleem van vragensteller. Hij heeft een probleem met importeren (in Studio 15) en dus niet met het kopiëren van de camera opnamen naar de PC. Moet de conclusie zijn dat zijn PC dus niet krachtig genoeg is voor Studio 15?

13 juni 2019 om 12:07.
Cinecor zegt:

Nog even dit: Ik lees net in een reactie van Henk:
"Het lijkt er dus op dat het wel moet kunnen maar evt een probleem is als de hardware niet voldoet. (maar of dat al bij importeren is of pas als je gaat bewerken?)". Is vragensteller het verschil tussen kopiëren en importeren wel bekend?, vroge ik me af. Vandaar dit:
Zoals ik in mijn bericht hiervoor vermeld zijn er twee handelingen nodig: 1. Kopiëren van de cameraopnamen naar de PC. 2. Het importeren in de NLEsoftware (in dit geval Studio15).
Alleen en uitsluitend voor handeling twee is de NLEsoftware nodig. Voor het kopiëren dus niet. Dat doe je bij voorkeur met de Windows Verkenner, zodat je o.a. eigen mappenstructuur kan aanmaken, namen wijzigen en nog veel meer, op de (tweede) data harde schijf, voor dat je het bronmateriaal importeert in de NLE!

13 juni 2019 om 12:19.
nnsa zegt:

Die conclusie is er ook al sinds 12-06-2019 / 16:09 en de vraag van 11-06-2019 / 15:31 wordt niet beantwoord.

13 juni 2019 om 14:26.
andrzej zegt:

Heb zelf ook Sony camera's, heeft u deze wel aanstaan om te kunnen importeren? U moet ook op de camera een veldje aanklikken. En op het P15 menu op de PC moet u wel de camera opzoeken en deze aanvinken.

13 juni 2019 om 15:15.
Cinecor zegt:

Nu gaan we weer de verkeerde kant op! Ik probeer het nog eens: Om bestanden in de NLEsoftware te kunnen importeren hoeft er helemaal geen camera te zijn aangesloten. De bestanden die je gaat importeren moeten reeds op de PC staan en zijn te vinden in de Windows Verkenner. Daarna kan je die bestanden in elk fabricaat NLE importeren. In de NLEsoftware hoeft dus ook niet gezocht te worden naar de camera!

13 juni 2019 om 17:58.
nnsa zegt:

Er leiden meer wegen naar Rome en zoveel hoofden zoveel zinnen. Goed functionerende NLE software biedt de mogelijkheid om bij het importeren de bron te selecteren. Die bronnen kunnen tegenwoordig zeer verschillend zijn als informatie-drager. Daar valt ook een camera onder, want die is niets anders dan een externe drive of flash geheugen. Daarbij wil ik niet zeggen dat de methode om je clips eerst in een project-map op een externe harddisk te zetten niet aanbevolen zou zijn om tot en efficiënt resultaat te komen. Maar uit maken doet het niet bij de import van opnames.

Het lijkt er ook op dat de feitelijke vraag voldoende beantwoord is met Handbrake en/of VLC.

13 juni 2019 om 18:33.
Cinecor zegt:
Het gaat hier niet om "wegen naar Rome" of "hoofden en zinnen". NLEsoftware is een stuk gereedschap voor het samenstellen van een filmproject. Dan gaat het dus niet om allerlei technische handelingen zoals bronbestanden naar dePC kopiëren of een DVD/BR branden, enz. maar om het editen. Die ander soort zaken zijn bij eenvoudige consumentensoftware dikwijls ten onrechte ingebouwd (om commerciële redenen) en dan nog "automatisch" ook... Het resultaat daarvan is echter dat, wie met editen begint, meteen al op het verkeerde been wordt gezet. Want het draagt niet bij tot het verkrijgen van een goed inzicht in de materie van het film maken en het kan onbedoelde problemen opleveren. Zorg er daarom altijd voor dat de bronbestanden (video, foto, audio, enz. afkomstig van welke "drager" dan ook) die je in een film wilt of gaat gebruiken goed gesorteerd op de data schijf (niet dus de zgn C schijf) PC staan alvorens je deze importeert in de NLE. Dan volg je de meest geschikte (en gebruikte) werkwijze en houd je een goed en volledig overzicht van je materiaal. Ook is het niet correct om die bronbestanden met "clips" aan te duiden. Clips zijn de verwijzingsbestanden naar de bronbestanden binnen de NLE. Ze zijn dus dan al geïmporteerd. Clips kunnen worden bewerkt, terwijl het bronbestand onaangetast blijft.
13 juni 2019 om 22:43.
nnsa zegt:

Nog even een naschrift: vreemd dat in mijn professionele NLE programma anno 2019 dit allemaal wel ingebouwd heeft en de opnames uit de camera daar wel degelijk Clips worden genoemd. Nu heeft het gemiddelde SW lid hier niet veel aan, maar toch even opgemerkt.

14 juni 2019 om 12:13.
Cinecor zegt:

Ik kan je verzekeren dat de opnamen die met een camera worden gemaakt geen "clips" zijn, maar shots, ook wel bronbestanden of beter nog de "footage". Die shots worden niet naar de NLEsoftware gekopieerd, maar er worden clips aangemaakt die bewerkt kunnen worden. Die clips zijn niets meer dan verwijzingen naar de bestanden hoe ze zich in de montage moeten gedragen. De shots blijven als digitale bestanden onbewerkt op de PC staan en zijn terug te vinden in de Windows Verkenner. Daarom alleen al is het verstandig om het kopiëren en het importeren gescheiden te houden en het kopiëren uit te voeren zonder de NLE te gebruiken. In de Windows Verkenner kan je de shots en andere mediabestanden gemakkelijk spotten (bekijken en beoordelen), sorteren, hernoemen, enz. Pas daarna worden ze geïmporteerd in de software. In veel gevallen kan het zelfs om meerdere soorten software gaan. Voor kleurcorrecties is bijv DaVinci Resolve aan te bevelen. Ook komt nog software voor audiobewerking, speciale effecten, enz. om de hoek kijken. Alles kan uit dezelfde bron (WV) worden geïmporteerd. Mijn advies is dus: Gebruik de NLEsoftware nooit voor het kopiëren van bronmateriaal vanaf welke drager dan ook, doe dat met de Windows Verkenner. Ik begrijp heel goed dat er mensen zijn bij wie dit er allemaal niet toe doet. Dat deed het bij mij als beginner ook niet. Maar na zo'n twintig jaar produceren van zo'n slordige 70 filmprojecten ga je daar gedurende die periode toch anders over denken...

14 juni 2019 om 12:46.
RoyBosman zegt:

M.I. is de vraag van de vraagsteller wel beantwoord. Alle volgende reacties (hoe nuttig de discussie ook is) zijn voor de meeste leden te ingewikkeld te volgen. Ik ga berichten na die van mij verwijderen. Het zou wel leuk zijn als de vraagsteller even terugkoppelen hoe het nu gaat.

15 juni 2019 om 09:34.
nnsa zegt:

Heer Bosman, van waar deze melding?

Zolang de berichten voldoen aan de spelregels van SW zouden deze niet verwijderd dienen te worden, tenzij de vraagsteller dit wil. Lid-onvriendelijke opstelling.

U zou beter de antwoorden/discussie op inhoudelijke juistheid kunnen controleren.

15 juni 2019 om 10:10.
HenkWielink zegt:

Inderdaad Hr Bosman, u schrijft M.I. oftewel mijns inziens , maar de vraagsteller moet aangeven of zijn vraag is beantwoord niet iemand anders.
Verder vind ik het een vreemde regel (maar ik respecteer hem wel, hoewel ik liever had dat hij werd veranderd) dat zodra de vraag als beantwoord cq opgelost wordt gemeld (door de vraagsteller) er niets meer mag worden toegevoegd. . Vaak zijn er meerdere oplossingen en misschien weet iemand een betere/simpelere oplossing of kan nog wat relevante achtergrond info geven oid. De clubs zijn voor uitwisseling van kennis en ervaring dan moet dat wel mogelijk/toegestaan zijn.

15 juni 2019 om 11:53.
Cinecor zegt:

Uiteraard ben ik het volledig met nnsa eens. Dit is geen vragenrubriek, maar een soort "club". In een werkelijke club bepalen de leden wat er gebeurt, de bestuurders voeren dat uit. In een club zijn er beginners en gevorderden. De eerste kunnen veel van de tweede opsteken (dat is niet verplicht) om meer van de hobby te kunnen genieten. Dat de "meeste" leden het te moeilijk vinden is geen reden om een onderwerp dan maar van tafel te vegen. Wie bepaalt trouwens hoeveel "leden" ("deelnemers" lijkt me beter) er zich niet voor interesseren? Ook is waardering voor de mensen die zich inspannen om dit forum (n.m.m. een betere naam dan "club") levendig te houden zodat het geen dooie vragenrubriek wordt, wel op zijn plaats. Met mij zetten een aantal anderen zich in voor iedereen die er prijs op stelt. Dat doe ik met veel plezier, omdat ik me goed herinner hoe ik zelf van beginner een gevorderde ben geworden binnen onze prachtige hobby.

15 juni 2019 om 11:56.
nnsa zegt:

Complimenten voor @Wielink en @Cinecor, zo werkt een "club".

15 juni 2019 om 12:25.
HenkWielink zegt:

Ik kon die eerdere opmerking over het typvoutje van Cinecor maken omdat ik dat van hem had geleerd in een eerder verhaal. Ik kende tot voor een maand het programma handbrake niet maar heb het nu wel geinstalleerd en kon dus snel controleren dat het inderdaad een typo was. Ik heb mijn opmerking gedaan zodat de vraagsteller niet tevergeefs zoekt op hardbrake.

15 juni 2019 om 12:35.
Cinecor zegt:

Precies waar een hobbyclub voor dient, Henk. Elkaar helpen, ondersteunen, van gedachten wisselen over de facetten van onze hobby, enz. Het moet niet uitsluitend een vraag- en antwoordrubriek zijn voor een bepaalde meerderheid.

15 juni 2019 om 12:43.
Niekie zegt:

Ik stel voor dat we nu even wachten op een reactie van de vraag steller.

Niek

15 juni 2019 om 13:29.
Cinecor zegt:

De vraag van Frans naar een conversieprogramma is al beantwoord. Hij heeft daarop nog niet gereageerd. Er waren zelfs meerdere adviezen. Dat werd aangevuld door nuttige informatie over een aanbevolen manier van kopiëren van de footage naar de PC, waardoor het conversieprogramma in dat geval niet nodig is. Maar waarom moeten we wachten op de reactie van vragensteller? Er waren immers nog een aantal andere ter zake doende opmerkingen, aanwijzingen en adviezen. Zaken waar we allemaal (en dus niet alleen vragensteller) wijzer van kunnen worden, maar waarop geen verplichting rust om die te lezen, laat staan om ze op te volgen.

15 juni 2019 om 15:44.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club