SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
welk video bewerkings program?
Geplaatst op 7 maart 2014 om 12:27 door André Duy
beste mensen,
Ik heb een vraag over video bewerken. Ik heb jaren met pinnacle 9 plus gewerkt tot volle tevredenheid. Ik heb nu een nieuwe computter en nieuwe camera,welk programma is het meest geschikt? ik wilde pinnacle 17 kopen maar na revieuw's gelezen te hebben over pinnacle 17 schrok ik van de negatieve berichten. Er waren ook opmerkingen over het slechte instaleren en fouten die er in zaten. Mijn vraag , Wie weet of Magix video de luxe 2014 beter is. Graag zoveel mogelijk informatie a.u.b. Ik wil monteren in HD formaat 50 progresief.
11 reacties
Cinecor zegt:
Er bestaat m.i. geen "betere" en "slechtere" NLEsoftware. De configuratie van je PC is véél belangrijker. Eigenlijk zou je die moeten afstemmen op de software die je wilt gaan gebruiken. Daarbij is er wel een verschil tussen de consumentensoftware (Pinnacle Studio, Première Elements, Vegas, Magix) en de wat meer professionelere (Première CC, Edius, Avid). Met natuurlijk een aanzienlijk kostenverschil. Het beste kan je een paar proefversies downloaden om eens te kijken wat je het beste bevalt. Succes!
7 maart 2014 om 15:18.
Elto zegt:
Beste,
Al jaren werk ik met Neo 3 naar tevredenheid. Nooit geen storingen, veel mogelijk heden en betrekkelijk eenvoudig te bewerken. Kijk eens op de volgende link. Succes !
http://webwinkel.beeldbouwers.nl/index.php?cPath=125
25 maart 2014 om 22:29.
André Duy zegt:
Hallo Elto,
Bedankt voor je reactie, ben ik gaan kijken naar Neo 3.5 Het lijkt mij een heel goed program om mee te werken. Maar helaas is het Engels talig en mijn keuken engels is niet meer op de hoogte van alle moeilijke woorden. Ik wil geen verdere problemen op computer.
Ik zal mij toch moeten verdiepen in of Pinnacle 17 of in Magix . Wie kan hier iets over te vertellen. Wat is het beste of geeft het minste problemen.
26 maart 2014 om 15:05.
avatar
Ex-lid zegt:
Hallo Andre,
Pinnacle ken ik vanaf 7 tot en met 16. De overgang van 9 naar 16 is echt groot, dat kan ik uit ervaring zeggen. 17 is weer iets uitgebreider, dan 16. Aan te raden is, om de Nederlands-talige handleiding door te nemen en voorbeelden te maken. Goede hulp vindt je ook bij Joop Woldman. Na enige studie en proberen lukt het om heel aardige effecten in je montage te brengen. Studio 16 en dus ook 17, is heel wat moeilijker van slag te brengen, dan 9 ! Uiteraard, wat Cinecor ook zegt: De configuratie van je PC is belangrijk.
Succes. Dolf
31 maart 2014 om 15:28.
André Duy zegt:
Hallo Dolf,
Was even niet in de gelegenheid om je te bedanken voor je advies,
Kan wel vertellen dat ik van Magix de proef versie heb binnengehaald. en probeer er mee te werken.
Ik heb wel in de gaten dat het niet mee valt. Zal na de vakantie in sept. laten weten wat het geworden is. De configuratie van mijn computer is dik in orde. alleen zijn er diverse vervelende zaken en advertentie pagina's op terecht gekomen via download programma's
schuld licht bij de computershop. Paradigit Zeer slechte service en slechte afspraken. De computer, koste ruim 1400,00 euro, gekocht op 31 dec 2013 en na tig keer terug te zijn geweest nog niet in orde. Nu gaat er een brief naar de directie. kijken of er nu iets wordt opgelost. Dacht dat ze voor dit bedrag wel iets goeds kunnen leveren. Maar tot op heden laten ze niets horen.
wacht af.
groeten André
16 april 2014 om 21:58.
stortfilm zegt:
Werk zowel met Magix 2014 als met Pinnacle 17. Met Pinnacle 17 in december behoorlijk wat problemen gehad. Was uiterst traag (merk met AVHCD beelden). Ondertussen is er een patch en het probleem lijkt opgelost te zijn. Afgelopen week vrijwel geen problemen. Bij Pinnacle 16 zat een aantal voorbeelden die in goed Nederlands de basisvaardigheden lieten zien. Er is voor Pinnacle 17 zojuist een goed boek verschenen bij van Duuren Media: Ontdek Pinnacle Studio 17 Ultimate. Dit boek kost tot 30-april € 17,50, daarna € 22,50. Voor Magix 2014 heb ik een webinar gevolgd. Dat is een online cursus van een uur en daarin worden de basisvaardigheden van Magix uitgelegd. Daarna kreeg ik van Magix de film van de webinar toegestuurd. Deze raadpleeg ik nog regelmatig als ik een probleempje tegenkom. Voor Magix staat er ook veel op Youtube bij De magixfan.
17 april 2014 om 09:15.
katjang zegt:
wie kan mij vertellen welk gratis down te loaden eenvoudig videobewerkingsprogramma goed is, Engelse tekst geen bezwaar
vriendelijke groet, Ien
6 juli 2014 om 18:49.
Cinecor zegt:
Waarom altijd "gratis"?
Wil je iets goeds dan zal je er toch iets aan moeten uitgeven. Er bestaat een duidelijke relatie tussen prijs en kwaliteit. Zie mijn eerste antwoord in dit topic.
6 juli 2014 om 22:11.
videjo zegt:
Laten wij duidelijk zijn dat een gratis programma niet veel te bieden heeft. Het is belangrijk om te weten dat je voor een videobewerkingsprogramma een krachtige computer nodig hebt. Op mijn computer zit alleen Windows en een videobewerkingsprogramma en verder niets. Zowel Pinnacle als Magix zal dan ongetwijfeld goed lopen. Ook een duur professioneel programma zal op een niet goed ingerichte computer niet goed werken.
7 juli 2014 om 10:12.
katjang zegt:
Katjang reageert op gratis video bewerk. progr.
het is maar voor een 1 malige bewerking van een vakantie filmpje en wrs. is een gratis progr. niet zo zwaar om te installeren
7 juli 2014 om 14:56.
Cinecor zegt:
Als het maar éénmalig is (ga je nooit meer met vakantie dan?) dan zal je ook weinig ambities hebben voor het editen en zal voor jouw doel Windows Movie Maker dik voldoende zijn.
7 juli 2014 om 15:34.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club