Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Geen beeld wel geluid
Geplaatst op 13 februari 2020 om 14:48 door haviko

Geachte deskundige
Ik wil mijn oude Hi8 bandjes omzetten en opslaan op mijn pc, daarvoor heb ik een USB grabber aangeschaft, uit mijn oude camera Sony handycam ga ik met de drie stekkertjes naar de grabber en druk deze in de usb van mijn pc., de meegeleverde software van de gabber is een Power director., ik kan eventueel ook werken met Magix video de luxe plus om de film in te bewerken, maar heb daar geen grabber e.d. voor.. In het geval van Power direct hoor ik alleen het geluid van de band, maar heb geen beeld, in het geval bij Magix zie en hoor ik helemaal niets. Wat doe ik verkeerd vergeet ik een knopje om te zetten of is er meer aan de hand??
Bij voorbaat dank voor de adviezen, vr groeten Henk.

22 reacties
Gerard WMW zegt:

Afhankelijk van het merk van de grabber moet er wel eerst - voor het opnemen - in het opnameprogramma een keuze worden gemaakt tussen een gewone VHS aansluiting (gele tulpstekkers) of SVHS via de S-videoaansluiting. De witte en rode tulpstekkers zijn voor het linker en rechter audiokanaal.
Succes.

13 februari 2020 om 16:04.
Cinecor zegt:

Voor zover ik uit de vraag begrijp gaat het om Hi8 en niet om VHS of andere analoge video. Ik verwacht (maar dat is niet zeker) dat de Hi8 over een FireWire beschikt, dus dan kan er gewoon gecaptured worden. Zie ook de handleiding van de camera, die maken ze niet voor niets...

13 februari 2020 om 16:18.
Gerard WMW zegt:

Een Hi8 camera beschikt niet over een 1394-aansluiting.

13 februari 2020 om 16:32.
haviko zegt:

Op de camera uitgang zitten 3 stekkertjes rood-wit en geel, en een S video uitgang, ik heb de drie stekkers op de grabber aangesloten. maar krijg alleen geluid en geen beeld.

13 februari 2020 om 16:55.
Gerard WMW zegt:

Hallo Henk,
Je moet kiezen uit de gele tulpstekker of de S-video-aansluiting. Ik adviseer de S-videostekker te gebruiken. In ieder geval niet beide tegelijkertijd !
Die keuze moet corresponderen met de instelling in het programma waarmee je je opnames op de pc overzet. Ik heb precies hetzelfde gehad als jij en ik kwam er pas vrij laat achter, dat ik die instelling niet goed had gemaakt.
Aanvankelijk dacht ik, dat ik perse gebruik moest maken van het bij de grabber meegeleverde programma Cyberlink Power director, maar ik heb daarvoor inmiddels ook al MAGIX gebruikt en Nero. Eenmaal opgenomen kun je de footidge in elk willekeurig montageprogramma gebruiken.
Succes.

14 februari 2020 om 06:06.
KarelStromph zegt:

haviko,
Ik gebruik al 5-6 jaar Powerdirector (9 en 11) en het werkt perfect. Het is natuurlijk een screengrabber. Dus probeer het signaal van je camera eerst naar de TV te leiden, en van de TV via de grabber naar je PC. Denk eraan dat hij in de bewerkingsmudus, dus niet vergeten in de "Vastleggen" modus te zetten.
Succes ermee, Karel
blanco stuk verwijderd Mede-beheerder Roy
tart, je moet het "Vastleggen" aantikken. Succes ermee.

15 februari 2020 om 02:16.
Cinecor zegt:

Beste Karel,
Je bericht is "beschadigd" geplaatst. Zou je het willen herstellen?

15 februari 2020 om 11:17.
Cinecor zegt:

De verwachting lijkt gerechtvaardigd dat de kwaliteit (video en ook audio) van de screengrabber (via het scherm van de TV dus) achter zal blijven bij die van de USB grabber. Is dat al eens door iemand hier getest?

15 februari 2020 om 11:23.
KarelStromph zegt:

Lukt niet, weghalen ook niet: kan de beheerder hem weghalen? Groeten Karel.

15 februari 2020 om 11:27.
KarelStromph zegt:

Antwoord op Cinecor's commentaar op de kwaliteit. Wat is een USB grabber????? (graag een antwoord, ik wil hem ook proberen).

Ik heb vermoedelijk meer dan duizend stukken van de TV gegrabd. De kwaliteit is meestal afhankelijk van de zender. TV-5 (nu uit he paket) was vrij blurry, de beste RTL-Z. Omdat ik niet weet wat een USB Grabber is, kan ik geen uitsluitsel geven.

15 februari 2020 om 12:16.
Cinecor zegt:

USB grabber? Heb je al gegoogled?
Ik heb in het algemeen de indruk dat er een flink aantal leden binnen deze club zijn, die geen of te weinig gebruik van internet maken. Wie echter films maakt (en monteert) kan beslist niet om het internet heen. Het is wellicht de grootste bron van informatie, kennisvergaring en inspiratie.
Eén grote cursus die nauwelijks iets kost!

15 februari 2020 om 14:51.
Gerard WMW zegt:

Cor,
Ben het met je eens - waarom via de tv als je rechtstreeks kunt capturen op de pc ? Het resultaat wordt er n.m.m. in ieder geval niet beter op.

Zojuist e.e.a. nog eens uitgeprobeerd op mijn laptop. Met de videosoftare meegeleverde driver voor de grabber geïnstalleerd en dan het programma CyberLink PowerDirector 12. Alles met de kabels verbonden (S-video) en het programma opgestart.
In de modus "vastleggen" rode opnameknop ingedrukt waarna onmiddellijk het geluid van de Hi8-band is te horen. Kennelijk wordt e.e.a. standaard in de modus "video composite" opgenomen. Bij video-instellingen rechtsonder in het scherm van de laptop kan bij "Bron voor vastleggen" gekozen worden voor S-video. Ook is daar de resolutie aan te passen naar believen.
Loopt als een trein.

Gaat dit bij jou intussen ook goed Henk ?

15 februari 2020 om 16:07.
haviko zegt:

Ja ik ben helemaal geholpen, heb een mooi beeld met dito geluid rechtstreeks met een usb Grabber, op de video speler met VHS banden en op mijn camcorder met Hi8 bandjes, dat alles met de drie stekkertjes (r.w.g.). en zonder s-video kabeltje . Ondertussen ben ik wel van grabber (merk) gewisseld omdat de in mijn bezit zijnde, geen beeld door gaf (blijkbaar defect), nu is alles wel o.k. Bedankt voor het meedenken. Groeten Henk.

15 februari 2020 om 19:35.
KarelStromph zegt:

Hoe heb je het gedaan? Waarmee? Welke grabber?
 

16 februari 2020 om 00:20.
KarelStromph zegt:

Cinecor,
Ab ovo, hadden we het over de Power Director (screen) grabber, er is met de "USB grabber" een tweede benaming ingeslopen en dat begreep ik niet. Overigens is deze grabber juist GEEN USB grabber maar of de (3 stekkers) of de scart met een aanbouw voor de 3 stekkers. Alleen de input in de comuter een USB aansluiting.Maar de bron is dat beslist niet. Ik heb gezocht maar niet gevonden een HDMI grabber. Dus heb ik een HDMI-SCART converter gekocht. Deze werkt goed. Ik begrijp de fabricant van Power Grabber niet waarom hij nog niet met een HDMI grabber (als input) is gekomen. De huidige generatie TVs hebben geen scart aansluiting meer.

20150924USB-Video-Grabber2.jpg
16 februari 2020 om 00:42.
Cinecor zegt:

#Karel
Het digitaliseren van analoog materiaal heeft niets, maar dan ook helemaal niets met een TV te maken. Een USB grabber wordt zo genoemd omdat hij wordt aangesloten op de USB van een PC.
Aan ingangszijde van de grabber bevinden zich een aantal aansluitingen om video hardware (analoog) aan te sluiten, o.a. een VHS of S-VHS videorecorder. In het geval van vragensteller gaat het om een Hi8 videocamera. Voor het digitaliseren is software nodig.
Een HDMI input is al digitaal en dus voor het digitaliseren van analoog materiaal totaal ongeschikt. Hetzelfde geldt voor opname materiaal van een miniDV camera, dat is eveneens reeds digitaal. Dat dient dus NOOIT via een USBgrabber naar de PC te worden gekopieerd, maar via een FireWire te worden gecaptured.

16 februari 2020 om 11:28.
KarelStromph zegt:

#Cinecor,
Het is mij niet duidelijk, hoe je een VHS band wilt digitaliseren zonder TV. En ik herhaal ik vind de benaming van USB grabber misleidend, omdat het via een USB poort binnenkomt in de PC. Grabben doe je van een scherm en daarvoor is geen functionele USB uitgang (op het scherm) wel een scart (nog even, in de toekomst niet meer) of andere aansluitingen. Maar als je deze bemaning aanhangt moet je zelf weten. Jij: "Een HDMI input is al digitaal en dus voor het digitaliseren van analoog materiaal totaal ongeschikt". Vreemd: ik doe dat 10x-20x dagelijks met grote tevredenheid. Met digitaliseren wordt hier doorgaans bedoeld het opnemen, overnemen. Jij: "Dat dient dus NOOIT via een USBgrabber naar de PC te worden gekopieerd, maar via een FireWire te worden gecaptured." Vragensteller heeft een probleem MET ZIJN USB GRABBER en dus is mijn reactie een antwoord daarop. En het is een afdoende methode, bij mij werkt het uitstekend. Vragensteller is inmiddels naar tevredenheid geslaagd MET behulp van een USB grabber. Zou hij het echt verkeerd gedaan hebben? Door niet via een Fire Wire te captureren. Zou je willen aangeven wat DAT IS, hoe doe je dat (ik heb het nog nooit gehoord, vragensteller wellicht ook niet).

16 februari 2020 om 14:17.
Cinecor zegt:

#Karel
Met je reactie geef je aan weinig (basis)kennis te bezitten over digitale video en de bewerking daarvan. Bijna alles wat je beweert is pertinent onjuist. Ik zou je echt willen adviseren om er eens een boek over te lezen of via internet kennis hierover op te doen. Google bijv. maar eens op "Non Lineare Edit" of "capturen" of "verschil tussen analoog en digitaal" om zo maar eens een paar kreten aan te geven.

16 februari 2020 om 17:29.
KarelStromph zegt:

#Cinecor,
Vreemd, bij mij werkt alles perfect en neem dagelijks, 10-20 stukken op, zou ik werkelijk zoveel fout doen? Maar ik zie nog steeds niet wat Fire Wire captureren IS, heb je die zelf bedacht?

16 februari 2020 om 18:35.
Dirk Boom zegt:

Op 15/2 om 19:35 uur was de vraag afgerond.

16 februari 2020 om 19:32.
Cinecor zegt:

#Dirk
Volgens mij is het hier niet alleen een vragenrubriek, maar vooral een videoclub, bestaande uit filmhobbyisten die elkaar kunnen inspireren, kennis uitwisselen, enz. Dat betekent voor mij als er onjuiste informatie wordt gegeven dat zulks dan correctie behoeft. Daar leren we allemaal van. Daarom zou bijv. een website zo ongelofelijk nuttig kunnen zijn, zodat bepaalde zaken nog eens kunnen worden nagelezen.

16 februari 2020 om 22:20.
Niekie zegt:

Oke de één doet het zus en neemt met een bepaalde kwaliteit genoegen. De ander doet het anders en neemt met die kwaliteit genoegen.
Een usb Grabber is overigens een heel normale benaming voor zo'n ding.
Ook Firewire moet voor een beetje computer gebruiker een bekende term zijn.
En anders tik het eens in bij Google.
Ik sluit deze discussie nu als medebeheerder.

Niek.

16 februari 2020 om 22:31.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club