Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
VHS-Video op dvd branden
Geplaatst op 22 juni 2020 om 17:57 door haa080

Ik heb oude VHS banden met de Dazzle in Pinnacle 17 gedigitaliseerd. ( beste kwaliteit).
Nu wil ik er een dvd van branden die in gewone consumentenspeler te gebruiken is.
Als ik dat via Pinnacle of W 10 doe, krijg ik een exemplaar dat alleen via de computer af te spelen is.

12 reacties
Niekie zegt:

Dat kan denk ik wel met het gratis CDBurnerXP. hier op te halen.

Niek

23 juni 2020 om 10:37.
Cinecor zegt:

Een opmerking vooraf. Die Dazzle van Pinnacle levert NIET de best haalbare kwaliteit bij het digitaliseren van VHS materiaal. Een DVD branden kan met ieder authoring programma. Maar met Studio 17 moet dat ook kunnen. Als de gemaakte DVD niet op een DVDspeler is af te spelen is voor het verkeerde proces gekozen. De DVD dient voor dat doel gefinaliseerd te worden, zoals dat heet. Te vinden in de handleiding van Studio of op de site van Joop Woldman voor Studio17

23 juni 2020 om 16:39.
haa080 zegt:

Dank voor de reactie.
Waarmee is dan een betere kwaliteit te verkrijgen dan met de Dazzle?
Ik heb een Grabber geprobeerd, maar dat was heel slecht.

28 juni 2020 om 17:02.
Cinecor zegt:

De dazzle is eigenlijk ook een grabber. De digitalisering geschiedt daarbij softwarematig. De beste, voor ons als hobbyisten haalbare kwaliteit (avi) wordt verkregen met een hardware converter, bijv ADVC van Grass Valley (v/h Canopus), die alleen af en toe nog 2e hands te koop wordt aangeboden. Alternatief is een videocamera met AV-in, in bijna alle gevallen een DV camera, zodat de miniDV bandjes (avi) daarna nog gecaptured moeten worden, wat "dubbele" tijd kost. De keus hangt dus mede af van de hoeveelheid analoog materiaal. Bij relatief weinig, maar waardevol materiaal is de gang naar een professioneel bedrijf aanbevolen.

28 juni 2020 om 17:44.
haa080 zegt:

Lastig aan te komen dus.

28 juni 2020 om 18:39.
Cinecor zegt:

Dat lastige valt wel mee. Op Marktplaats worden er momenteel twee gebruikte converters ADVC 110 aangeboden voor resp. 200 en 220 Euro. De schaarste bepaalt de prijs, maar het is de absolute top. De uitgang is een IEEE1394 (firewire) die rechtstreeks op de PC wordt aangesloten. De VHS (of S-VHS) wordt dus direct real time overgezet (gecaptured).
Ook op Marktplaats staan diverse DVcamera's met AV-in. Daarmee behaal je dezelfde kwaliteit (mits de koppen nog goed zijn), maar is de real time tweemaal zo lang. Eerst van VHS naar miniDV bandje in de camera en dan een tweede procedure met normaal capturen. Als je zoiets overweegt kies dan voor een verkoper in de buurt, zodat je altijd nog enig verhaal kan halen. Heeft dus risico's.
Een andere mogelijkheid is nog zo'n camera van iemand te lenen. Bij film/videoclubs zijn daarvoor wel eens mogelijkheden.
Echt lastig is het dus allemaal niet, maar je moet er, zoals ook dikwijls bij andere zaken binnne onze filmhobby, enige moeite voor doen. Alle andere opties zoals zgn. grabbers, waarbij gebruik wordt gemaakt van een USB aansluiting naar de PC kan je het beste vergeten. De beeldkwaliteit blijft achter bij die van het originele capturen.

29 juni 2020 om 09:30.
Dirk Boom zegt:

Als niet de beste kwaliteit gewenst is, dan heeft Niek dus een oplossing gegeven, toch? Ik zeg het maar even ....

29 juni 2020 om 20:33.
haa080 zegt:

Ook bij de cdburner, aangeraden door Niek, krijg een dvd, die niet afspeelbaar is.
ook hierbij de melding van een gemaakte fout.
Volgens mijn man wordt de lead-out niet geschreven, want de dvd's via Pinnacle en W10 zijn wel op de computer afspeelbaar.
Ik heb bij Pinnacle aangegeven, dat de dvd passend gemaakt moet worden. Dan zou het toch moeten lukken?

29 juni 2020 om 21:32.
Niekie zegt:

Een dvd die op elk apparaat afspeelbaar moet zijn, moet je na het branden "afsluiten", of wel "finalyzen". Daarna kan er ook niets meer toegevoegd worden.
Maar hoe oud zijn de dvd's en hoe zijn ze bewaard?

Niek

29 juni 2020 om 22:39.
haa080 zegt:

hoe moet je dan "afsluiten"?
DVD's werken wel bij werken met digitale opnames van videocamera's.

2 juli 2020 om 08:25.
Niekie zegt:

Daar zal een keuze voor zijn aan het begin of het eind van het brandproces.

Niek

2 juli 2020 om 13:48.
John171B zegt:

Recentelijk een leuk resultaat verkregen door ouderwets de videorecorder aan een TV aan te sluiten, in een donkere kamer, zonder reflecties afspelen. Mijn videocamera stond goed gepositioneerd en...opnemen maar....

12 juli 2020 om 14:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club