Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Opslaan livestream op computer
Geplaatst op 18 oktober 2020 om 09:37 door RoyBosman

Misschien niet een prettig onderwerp voor de zondagochtend, maar met jullie adviezen kunnen we veel mensen helpen.

Op dit moment zijn er veel livestream naar uitvaartdiensten en trouwerijen. Hoe sla je die video makkelijk op op je eigen computer?

Ik heb me te weinig de etische kant van deze vraag gerealiseerd, ikk verwijder tussenliggende reacties en geef direct de uitkomst weer

Mede-beheerder Roy

3 reacties
DirkB zegt:

Dat is gemakkelijk, hier zie je een voorbeeld.

18 oktober 2020 om 10:02.
DirkB zegt:

@Roy, ik had het over de ontvangstkant. Dat zijn nabestaanden, familie, vrienden, allen uitgenodigd. Een goede begrafenisondernemer zorgt al dan niet tegen betaling voor de beschikbaarstelling van de opname.
Zouden daar rechten op kunnen zitten?

Hier zit een ethische kant aan.
Ik vind een begrafenis geen gelegenheid om daar eens lekker voor te gaan zitten om alles op te nemen, op dat moment ben je met verdriet bezig.

Het minste is dat je uit respect toestemming vraagt om te opnamen te mogen bewaren. Dan zal waarschijnlijk blijken dat hierin is voorzien en daarmee laat je het initiatief bij de bron. Wil die geen opnamen bewaren, dan ga je dat zelf ook niet doen.

18 oktober 2020 om 13:12.
RoyBosman zegt:

Heel waar Dirk, dat zal ook de weg moeten zijn. Eerst vragen aan de nabestaanden, dat zijn (vermoedelijk) de rechthebbenden op de opname.

Ik denk dat we hier het bericht mee kunnen afsluiten. Ik begrijp de vraag, maar inderdaad getuigt het van respect om eerst de nabestaanden te vragen.

18 oktober 2020 om 13:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club