Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Hi8 digitaliseren, geen beeld
Geplaatst op 17 februari 2021 om 15:07 door Wouter123

Ik heb een aantal Hi8 video tapes die ik wil digitaliseren. Als ik deze wil afspelen met mijn video camera recorder, een Sony CCD-V800E, krijg ik geen beeld. Ik heb de camera ook op de tv aangesloten maar ook dan krijg ik geen beeld. Kan het zijn dat de camera/recorder defect is, of is het ook mogelijk dat de beelden op de tapes gewoon "verdwenen" zijn, door magnetisme o.i.d.

Vul altijd wel even een titel in, het liefst 1 die de vraag in enkele woorden omschrijft, dat vestigt gelijk de aandacht op de vraag, en maakt het terugzoeken ook makkelijker. Mede-beheerder Roy

4 reacties
HaWee zegt:

Vul even de titel in van je bericht , nu is het bericht niet te openen vanuit "Laatste berichten" alleen direct vanuit de Club.
alles is mogelijk, beelden van tape verdwenen dat moet je ze wel heel slecht bewaren.
waarschijnlijker camera probleem maar kan ook met verbinding of met instellingen te maken hebben

17 februari 2021 om 15:14.
Wouter123 zegt:

Dank voor je reactie. ik zal het bericht opnieuw plaatsen, ditmaal met een titel. Ik heb de tapes normaal bewaard. Dus ik begrijp dat ik op zoek moet naar een andere camera/recorder.
Jammer, want die heb ik alleen nodig voor het digitaliseren.

Niet opnieuw plaatsen, dan zijn alle reacties weg, beter kunt u met het potloodje naast het bericht de titel aanpassen mede-beheerder Roy

 

17 februari 2021 om 15:36.
avatar
Ex-lid zegt:

De camera was destijds een topmodel. Waarom niet even laten inspecteren op basis van je doelstelling? Misschien een kleine reparatie nodig, kwestie van kosten/baten.

18 februari 2021 om 10:10.
Wouter123 zegt:

Dank voor je reactie. Ja, heb ik geprobeerd, maar je begint altijd al met zg onderzoekskosten en ik heb begrepen dat onderdelen moeilijk te krijgen zijn. Dus veel onzekerheid en niet te voorziene kosten terwijl ik de camera eigenlijk nooit meer zal gebruiken.

22 februari 2021 om 17:26.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club