Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
probleem met geluid Pinnacle Studio 23 Ultimate
Geplaatst op 23 november 2021 om 13:42 door duckmail

Sinds kort heb ik een probleem met het geluid. Op de tijdlijn loopt alles goed, maar zodra ik een beeldimage maak om de film te branden, krijg ik in de image en ook als ik deze brand op dvd, allerlei storingen. Eerst een schel geluid, dan een stilte, soms lijkt het dat geluid versneld wordt afgespeeld en wanneer er daarna weer gewoon geluid is, dan loopt dit niet synchroon aan het beeld. Ik heb al onder Appdata de settings verwijderd maar dat geeft geen resultaat.
Pinnacle draait onder Windows 10 Home, versie 21H1.
Wie weet hiervoor een oplossing?

8 reacties
jnwoldman zegt:

Probeer het geluid eens om te zetten naar wav.

24 november 2021 om 19:13.
duckmail zegt:

Dank voor uw reactie.
Er zit idd een fragment muziek in MP3 op de tijdlijn, maar daar lijkt het niet in te zitten. In een film die ik gisteren heb afgerond werkt mp3 ook goed (in deze film was het opgenomen videogeluid ondergeschikt).
Het probleem zit 'm in het geluid van de opgenomen video. Wanneer ik de tijdlijn afspeel is alle geluid goed, maar op de aangemaakte image verstoord.

24 november 2021 om 19:58.
jnwoldman zegt:

Probeer eens een nieuw project te maken van de videoclips gewoon even ruw zonder poespas en kijk hoe dat geluid is.
Als het dan goed is zitten er vreemde fouten in het oorspronkelijke project en kun je het beste opnieuw beginnen.

25 november 2021 om 16:20.
duckmail zegt:

OK, dat zal ik proberen. Zelf had ik bedacht, (nog niet uitgevoerd) om Pinnacle te verwijderen van mijn pc en het opnieuw te installeren. Als bovenstaande niet werkt, zou dat ook een oplossing kunnen zijn?
Maar eerst ga ik uw idee uitwerken, bedankt weer

25 november 2021 om 22:37.
duckmail zegt:

Ik heb het ruwe materiaal (van 3 verschillende camera's) op een nieuwe tijdlijn geplaatst en het geluid was goed. In de daarna aangemaakte image bleef de synchronisatie in orde maar van de beelden van een van de camera's (Vooral buitenbeelden met nogal was windruis) daarvan was het geluid erg (storend) scherp. Het geluidsniveau op de tijdlijn omlaag brengen hielp niets.
Toen heb ik geprobeerd om via PinnacleStudio23_installer.exe de installatie te herstellen. In het herstelproces werden 5 fouten gesignaleerd. Daarna heb ik de hele boel nogmaals getest maar helaas zonder dat het resultaat er beter op werd. Vandaag Pinnacle volledig verwijderd en morgen ga ik maar weer een nieuwe poging wagen.

29 november 2021 om 20:47.
duckmail zegt:

Ook na nieuwe installatie van Pinnacle Studio 23 Ultimate heb ik nog steeds dezelfde problemen. Ik geef niet snel op, maar hier kom ik niet uit.

1 december 2021 om 15:19.
frans koster zegt:

Heb je wel de laatste update van Pinnacle 23 binnen gehaald ?
Ik heb dit zelf ook gehad in het begin maar na de laatste
update is dit volgens mij opgelost .
ik werk nu met Pinnacle 25.
Gr. Frans.

2 december 2021 om 11:35.
duckmail zegt:

Ja, ik heb de laatste update van studio 23. Dat was het eerste wat ik heb gecontroleerd.
Het geluid op de tijdlijn is goed op wat windruis na dan. Hiervoor heb ik ruis onderdrukking gebruikt. Na verwijderen van alle mp3 uit de film loopt het geluid in ieder geval synchroon maar naarmate de film vordert gaat het geluid in de image steeds meer krassen.
Nog een vraag, ik heb nooit eerder problemen gehad met geluid, ook niet met mp3. Waardoor ontstaan problemen met mp3 in Pinnacle?

2 december 2021 om 13:09.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club