SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Montageprogramma, amateur of professioneel, film
Geplaatst op 17 maart 2014 om 14:16 door gerda jacoba
Naar aanleiding van de vraag van Tineke 18 en het antwoord van Cinecor heb ik me afgevraagd wat je met een duur professioneel programma kunt verbeteren aan een normale film. Is het niet een kwestie van streng selecteren van je materiaal, op maat snijden, het een en ander in een logische volgorde monteren(niet noodzakelijkerwijs een chronologische), zorgen voor een aangenaam geluid en commentaar? Dat kan allemaal met bv Pinnacle waar ik al ruim 10 jaar mee werk. Ter illustratie hier de link naar de laatste film die ik op YouTube heb gezet. Het is oud materiaal, dus nog geen HD. http://youtu.be/6Wrc3bKEo3o
4 reacties
jnwoldman zegt:
Gerda ik geef je volkomen gelijk.
Joop
18 maart 2014 om 18:34.
Cinecor zegt:
Of je gelijk hebt weet ik niet Gerda, maar ik ken geen professionals die met Pinnacle Studio of andere consumentensoftware werken, dus ik heb een vermoeden dat er toch wel een belangrijk verschil is met een professionele NLE software. Of zouden ze dat alleen maar doen om veel meer geld uit te willen geven?
19 maart 2014 om 10:04.
gerda jacoba zegt:
Professionals hebben professionele camera's en dat maakt wel heel veel uit. Bovendien hebben ze veel meer faciliteiten, waar een amateur nooit aan toe komt, zij zitten in een heel ander bootje. Ik had het over amateurs, waar ook dit forum zich tot beperkt, als ik het goed heb begrepen.
Gerda
20 maart 2014 om 19:06.
Cinecor zegt:
Beste Gerda, ik ben amateur cineast en gebruik met heel veel succes al jaren Première Pro voor het editen. Ik ben er ahw in meegegroeid. Dat heeft weinig met de soort camera te maken die je gebruikt, maar alles met de eisen die je aan je eigen creativiteit stelt. Alleen maar getrimde shots "op een rijtje zetten" om een "normale" (jouw term) film te maken is in deze tijd lang niet meer voldoende voor de serieuze amateur filmmaker. O.a. kleurcorrecties en andere beeldverbeteringen zijn daarvan een belangrijk onderdeel. Vergeet niet dat er ook amateurs zijn die filmprojecten afleveren die het professionele werk heel dicht benaderen.
21 maart 2014 om 22:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club