SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
avatar
Verzenden grote videobestanden
Geplaatst op 5 april 2014 om 16:01 door Ex-lid
Ik heb een Sony videocamera waarmee ik onlangs non stop, via een statief, een opname heb gemaakt van een concert. Bij het kopiëren van de film naar bestanden op pc blijkt dat de camera de opname in drieen heeft geknipt.: 2 stukken van circa 50 minuten een stuk van ongeveer 20 minuten. Bij het maken van de DVD heeft dat tot een storende 'hik' in de opname geleid.
Ik wil de complete opname, dus een kopie van het origineel, verzenden naar een kennis, zodat deze zijn qua geluid veel betere opname kan synchroniseren met mijn videobeelden. Hoe kan ik dat het beste doen? Per e-mail lijkt me niet mogelijk; wel eventueel gekopieerd op een usb-stick?
Zijn er nog andere mogelijkheden?
Groeten, Dick
5 reacties
Willem B. zegt:
Hallo Dick 49,

Misschien is We Transfer iets voor je.
https://www.wetransfer.com/
Verzending tot 2 GB gratis
Succes

Willem B.
5 april 2014 om 16:01.
Truus zegt:
Dropbox wellicht een optie?
5 april 2014 om 21:56.
stortfilm zegt:
Beste Dick,

Je kunt het beste er weer een bestand van maken. Sony heeft er 3 van gemaakt, omdat fat32 (de manier waarop datakaartjes zijn geformatteerd) geen grotere bestanden van ongeveer 2 Gb kan hebben. Met een videoprogramma zoals Magix, Pinnacle of Windows Moviemaker, kun je er een bestand van maken. Dan is de hinderlijk hik verdwenen. Als je het nieuwe bestand wil verzenden moet je het waarschijnlijk wel wat comprimeren, maar dat doen de videobewerkingsprogramma's wel. Verder kun je een bestand tot een grootte van 2 Gb verzenden met Wetransfer. Lukt dat allemaal niet, dan kun je de drie bestanden op een DVD'tje branden en het DVD'tje versturen via tante post.

Succes!
Groet,

Aad
6 april 2014 om 11:50.
Cinecor zegt:
Het is natuurlijk het handigst als je het separate audiobestand importeert in JOUW videomontage en niet andersom. Het versturen van het audiobestand is immers geen probleem via bijv WeTransfer, want het zal onder de 2 Gb blijven. Hou er wel rekening mee dat er sync problemen kunnen ontstaan. Dat gaat dan betekenen dat je na een bepaalde speeltijd de sync moet bijstellen. Als je voldoende inserts (publiek, close ups, enz) hebt is dat goed te doen. Ook de met de camera opgenomen audio kan een goed hulpmiddel zijn om de juiste sync te vinden.
6 april 2014 om 14:13.
avatar
Ex-lid zegt:
Hartelijk dank voor de reacties. Ik zal zien wat ik het best kan gebruiken. Vooral de laatste optie lijkt me inderdaad het handigst als ik tenminste het audiobestand van de maker kan lospeuteren...
8 april 2014 om 20:49.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club