SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Overzetten mini dv bandjes op computer
Geplaatst op 6 mei 2014 om 15:37 door verhaart
Ik heb nog een oude Sony DCR-TRV12 videocamera waarmee ik een hele verzameling mini DV bandjes wil overzetten naar de computer. Ik heb een kabeltje van de camera naar de computer (USB), maar er gebeurt niets. De computer gebruikt Windows 7 als besturingssysteem. Heb ik iets anders nodig om het overzetten mogelijk te maken?
6 reacties
Truus zegt:
Misschien iets te simpel gedacht, maar staat de camera wel aan ? en kan je via verkenner de camera als losse schijf zien?
6 mei 2014 om 23:03.
jnwoldman zegt:
Als je een 64 bit computer hebt zul je even een nieuwe usb driver moeten zoeken op internet.
7 mei 2014 om 10:50.
De Ouwe zegt:
De mini DV band moet worden overgezet met behulp van een filmprogramma, bijvoorbeeld Windows Moviemaker (Dit is gratis te downloaden). Dit programma neemt dan de film op waarna u de film kunt bewaren of aanpassen.
7 mei 2014 om 23:39.
Cinecor zegt:
Volgens mij heeft de Sony DCR-TRV12 een firewire aansluiting. Dat is de geëigende manier om de footage (opnamen van de camera) over te brengen naar de PC: het capturen. De PC moet dan natuurlijk voorzien zijn van een firewirekaart en er moet software geïnstalleerd zijn om het te laten draaien. Ook heb je een firewirekabel nodig. Via USB is niet de juiste manier! In de handleding van de camera zal dat ongetwijfeld wel omschreven staan. Alle huidige NLE (non-lineaire edit) software kan ook capturen, zelfs Windows Movie Maker. Maar er bestaat ook software die uitsluitend is gemaakt om te capturen. Bij voorkeur wordt daarbij gebruik gemaakt van scènedetectie, zodat elk camerashot als een afzonderlijk videobestand (zg AVI bestand) wordt opgeslagen. Met deze videobestanden kan je dan een film samenstellen, bewerken, exporteren, enz. Zó werkt (ongeveer) videomontage. Je moet er dus het nodige voor doen en je vooral goed voorbereiden door er o.a. iets over te lezen. Op internet is daarover bijvoorbeeld heel veel informatie te vinden. Veel succes!
8 mei 2014 om 11:58.
Willem B. zegt:
Je kunt ook hier eens kijken(Dicht bij huis)
http://www.seniorweb.nl/artikel/47492/camera-opnamen-overzetten
8 mei 2014 om 13:37.
Cineast zegt:
Je moet inderdaad een montage programma hebben omdat te kunnen doen, ik heb toevallig een complete computer te koop met alles er op en aan.Met een heel duur montage programma van Grasvalley Edius 4.5 3000 GB harde schijf helemaal compleet wil ik aanbieden voor € 450 met een Nederlandstalig cursusboek van Geert Kusters is demonstratie klaar. Wilt u meer weten bel gerust 026-3612677.
Groetjes Ben Raau Arnhem
8 mei 2014 om 16:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club