SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
welk bestandstype ?
Geplaatst op 24 mei 2014 om 00:57 door 222359
Ik heb een aantal uitzendingen van "Uitzending Gemist" gedownload. Ze staan nu op mijn pc ,maar ik wil die op een dvd zetten, en ze daarbij zo converteren dat ze op zo veel mogelijke DVD-recorders kunnen worden afgedraaid.
Vraag:
1) Welk bestandstype is het meest daarvoor in gebruik?
2 ) Welk programma kan ik voor het converteren / branden daar het best voor gebruiken.
Al vast mijn dank.
8 reacties
Niekie zegt:
Ik weet niet welk bestandstype daarvoor het meest in gebruik is en vraag me af of die vraag relevant is. Het gaat erom dat ze in een dvd speler afspeelbaar zijn toch?
Zelf brand ik altijd dvd's met ConvertXtodvd3, maar dat is niet gratis.

Maar als je gewoon Windows Media center gebruikt, zou je een heel eind kunnen komen denk ik.
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/burn-cd-dvd-media-center#1TC=windows-7

Niek
24 mei 2014 om 01:50.
Cinecor zegt:
Wat is het format van de bestanden die je hebt opgeslagen?
24 mei 2014 om 17:56.
222359 zegt:
Als mp4 heb ik die uitzending op mijn pc gezet. Daarna gekopieerd op een dvd. Maar op mijn DVD recorder speelt hij niet af.
25 mei 2014 om 00:35.
Cinecor zegt:
Zo maar een audiobestand "kopiëren" naar een DVD betekent dat je het bestand alleen maar opslaat op die schijf. Wellicht speelt het dan wel af op een PC, maar niet op videoapparatuur (een DVD speler).
Daarvoor moet je met zgn. authoring software het bestand op DVD branden. Op internet is die software ook gratis te vinden. De meeste videobewerkingssoftware (NLE software) heeft die authoring software aan boord. Het Mpeg4 bestand wordt meestal automatisch geconverteerd naar een Mpeg-2 voor DVD. Door die conversie ontstaat kwaliteitsverlies, dat soms behoorlijk kan zijn. Dat hangt weer af van de soort Mpeg4 en de gebruikte codec. Wil je de kwaliteit van de Mpeg4 behouden dan is een mediaplayer (hardware) aan te bevelen i.p.v. een DVD. Het Mpeg4 bestand kan je daarmee dan rechtstreeks afspelen op je TV.
Sommige hedendaagse TV's hebben zelfs zo'n speler al ingebouwd. Het gebruik van DVD zal steeds meer naar de achtergrond verdwijnen tot het hele systeem volledig achterhaald zal zijn.
25 mei 2014 om 10:32.
LvdBergh zegt:
Probeer eens, als je dat programma bezit, de opgenomen uitzendingen te importeren en eventueel te bewerken in Studio en zo een DVD te branden
26 mei 2014 om 09:41.
Cinecor zegt:
#LvdBergh: Vragensteller had al aangegeven dat hij de uitzending heeft gedownload als Mpeg4 format. Waarschijnlijk in een hoge resolutie (HD). Zoals ik ook al heb uitgelegd is er authoring software (ook wel een brander programma genoemd) nodig om een DVD te branden. De meeste NLE software (en dus ook Studio als één van die soorten) hebben die brander software "on board". Ook dat heb ik daarbij vermeld.
Het branden van een DVD heeft dus niets met de videobewerkingssoftware te maken, het is er aan toegevoegd.
De vraag is alleen of Studio in staat is om de Mpeg4 zonder groot kwaliteitsverlies te converteren naar een Mpeg-2 format voor DVD.
De Media Encoder van Adobe kan dat bijvoorbeeld wel, maar er bestaan natuurlijk meerdere goede convertors.
26 mei 2014 om 15:33.
rjg@ziggo.nl zegt:
Brand het met Nero op DVD'en CD's loopt prima op mijn speler
2 juni 2014 om 16:46.
222359 zegt:

Dank voor het meedenken.

14 augustus 2014 om 12:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club