SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
studio 16
Geplaatst op 3 juni 2014 om 11:35 door corrie v wag
2 apart gemaakte stukjes film van 2 kinderen.
die wil ik achter elkaar zetten.
als ik er 1 opzet ,vedwijnt de andere.
hoe krijg ik ze achter elkaar?
corrie
9 reacties
jnwoldman zegt:
Beide stukjes importeren in studio en de rest weet je denk ik wel.
Joop.
4 juni 2014 om 11:54.
corrie v wag zegt:
bedankt.het zijn twee al bestaande dingen.
toch maar eens proberen
corrie
4 juni 2014 om 13:09.
Cinecor zegt:
Ik neem aan dat het gaat over twee digitale videobestanden ("twee stukjes film") die op de harde schijf staan. Open een project in de NLEsoftware, importeer de bestanden in dat project en plaats ze dan achter elkaar op één track van de tijdlijn. Of het "bestaande dingen" (wat zijn dat eigenlijk?) zijn of nieuwe opnamen (footage) maakt natuurlijk niets uit. Voorwaarde is wel dat de NLEsoftware in staat is om het fileformat te verwerken.
4 juni 2014 om 16:35.
corrie v wag zegt:
hallo cor
bedankt voor het meedenken.
kijk ...ik heb ze wel naast elkaar gekregen,waarom het ene nou grijs is .......?
en of het straks gebrand wil worden?
film.jpg
4 juni 2014 om 20:31.
Cinecor zegt:
Een vermoeden: Beide bestanden hebben niet hetzelfde format en het project heeft zich automatisch "aangepast" aan het eerste geplaatste bestand. Het linker bestand heeft een .mts extensie. Het rechter heeft voor mij een onbekende extensie. Het lijkt wel een projectbestand te zijn?
5 juni 2014 om 08:14.
corrie v wag zegt:
hallo
bedankt voor het meedenken.
ondanks de verschillende extensies is het naadloos in elkaar overgegaan[ studio 16]
corrie
6 juni 2014 om 12:40.
anma zegt:

Ik heb twee films, de ene is opgenomen in Pinnacle Studio 11 en de andere in Pinnacle Studio 16. Als ik de Studio 11 film via "Import" in Studio 16 wil opnemen, dan krijg ik de boodschap, dat 'NGStudio' niet meer werkt. In de lessen van Joop Woldman vind ik vervolgens, dat ik naar Taakbeheer kan gaan en daar NGStudio kan wegklikken. Maar ... in Taakbeheer staat geen NGStudio. Hoe kan ik dit probleem oplossen?  

André Janssen

19 september 2014 om 21:30.
Cinecor zegt:

Even in het algemeen een reactie op je vraag. Een eerder bewerkte film is een uit de NLEsoftware geëxporteerd digitaal bestand. Of dat van Studio 11 of 16 afkomstig is maakt niet uit. Zelfs als het gemaakt is met NLEsoftware van een ander fabrikaat zou dat nog geen probleem mogen zijn. Ik vermoed echter dat je met "film" iets anders bedoelt, want je spreekt ook over "het opnemen van een film met Studio" en dat is natuurlijk onmogelijk, want "opnemen" doe je met een camera. Wellicht bedoel je met de "Studio 11 film" het filmproject. Dus het invoegen van een filmproject (in Studio 11) in een ander filmproject (in Studio 16)?

Als dat het geval is zal elke Studio gebruiker je hier kunnen vertellen of dat überhaupt mogelijk is en zo ja welke handelingen je daarvoor moet verrichten. Ik heb zelf nooit met Studio gewerkt, dus moet je het antwoord daarop schuldig blijven.

Mijn reactie is meer gericht op bevordering van het gebruik van de juiste termen zodat er zo min mogelijk onduidelijkheden bij vragen kunnen optreden. Het vereist natuurlijk wel enige (noodzakelijke)algemene basiskennis van het videobewerken en dat onbreekt bij velen helaas nogal eens.

20 september 2014 om 08:54.
anma zegt:

"Wie de schoen past trekke hem aan."

Ik juich het gebruik van de correcte terminologie van harte toe en sta dan ook versteld, dat u op basis van de door mij gebruikte termen de conclusie heeft getrokken dat het hier gaat over het samenvoegen van 2 films.

Wat ik niet begrijp is, dat u stelt (ik citeer): "Een eerder bewerkte film is een uit de NLEsoftware geëxporteerd digitaal bestand. Of dat van Studio 11 of 16 afkomstig is maakt niet uit. Zelfs als het gemaakt is met NLEsoftware van een ander fabrikaat zou dat nog geen probleem mogen zijn".

Nou bij mij is dat nu juist wel het probleem. Ik ben er inmiddels in geslaagd om de film gemaakt met Studio 11 op DVD te zetten, maar Pinnacle 16 accepteert deze digitale gegevens nog steeds niet.

Tenslotte me nog van het hart, dat ik niet gediend ben van opmerkingen in uw slotzin (ik citeer): "Het vereist natuurlijk wel enige (noodzakelijke) algemene basiskennis van het videobewerken en dat onbreekt bij velen helaas nogal eens." Ik zou denken als u echt zo'n deskundige bent in videobewerking, denk dan mee over de gestelde problemen. Dan hebben ook de niet deskundige vragenstellers er tenminste iets aan. 

23 september 2014 om 21:07.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club