SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Kopie van Video-DVD op externe Harddisk
Geplaatst op 4 juni 2014 om 17:09 door BAMFSW
Ik heb een aantal DVD's met eigengemaakte video-opnames. (Gemaakt met Pinnacle 12). Uit veiligheidsoverwegingen wil ik deze DVD's backuppen op een externe harddisk. Dat gaat op zich prima, maar als ik de films vanaf deze harde schijf wil afspelen op mijn TV (via de USB-aansluiting), dan gaat dat ook prima, maar alleen is er iedere keer (als er een nieuw VOB-bestand wordt aangesproken) even een korte beeldonderbreking. Mijn vraag is of er een mogelijkheid is om dat te voorkomen? Als ik bovendien vanaf de harddisk een film opnieuw op DVD wil branden (stel de oorspronkelijke DVD is beschadigd geraakt)dan komen de beeldonderbrekingen ook op de nieuwe DVD en dat is natuurlijk niet fraai bij het afspelen. Ziet U een oplossing voor deze beide problemen?
B.A.M. van der Heijden
1 reactie
Cinecor zegt:
De beste werkwijze is om vanuit het project te exporteren naar een MPEG-2 (voor DVD) en dat bestand op te slaan op een harddisk (of natuurlijk meerdere). Met dat bestand kan je dan elke keer als je dat wilt met elke authoring software een DVD maken van dezelfde kwaliteit.
Voor het afspelen op TV, beamer, enz. is bijv. een MPEG4-H.264 bestand beter geschikt. De kwaliteit weergave zal beter zijn dan de MPEG-2.
5 juni 2014 om 08:22.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club