SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
vraag extensie
Geplaatst op 11 juni 2014 om 10:30 door Suze
beste mensen sind kort heb ik pinnela 17 en ik kan er al aardig mee overweg nu heb ik een vraag wa tis de beste extensie om mijn filmpje op te slaan? Zodat ze makkelijk te zien zijn voor anderen? Ik sla ze eesrt op als axp zodat ik ze later nog kan bewerken en later sla ik het filmpje definitief o maar welke is nu de beste? groetjes Suze ik stuur een probeersel mee
1 reactie
Cinecor zegt:
Een project in Pinnacle Studio opslaan (axp) zodat je er daarna later gewoon weer aan verder kunt werken (monteren), is iets totaal anders dan vanuit dat project er een filmbestand van maken (exporteren). Van "definitief opslaan" in vergelijk met een axp projectbestand is dus geen sprake. Het zijn twee verschillende zaken.
De keuze voor het soort bestand hangt af van het doel waarvoor je dat bestand wilt gebruiken. Moet de film op een DVD worden gebrand dan moet het een MPEG-2 voor DVD worden. Wil je het bestand via een schijf of USB op de TV afspelen met een mediaplayer (soms ingebouwd in de TV) dan kies je bij voorkeur voor de H.264 codec met de extensie .mp4. Deze is ook het meest geschikt voor bijv YouTube c.q. internet. Wil je de film later weer in een project invoeren om te bewerken, dan kies je altijd voor Avi als het SD betreft. Je kiest voor Mpeg-2 of AVCHD als het HD betreft. In de laatste gevallen zijn er verschillende extensienamen mogelijk. Je kiest dus nooit voor een extensienaam, maar voor een bestandsformaat, de extensie volgt daaruit als vanzelf.
11 juni 2014 om 16:25.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club