Zoeken
Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Reacties
Geplaatst op 15 juni 2014 om 13:18 door Cinecor
Zo langzamerhand begin ik toch te twijfelen aan het nut van dit forum. Er worden vragen gesteld en er worden problemen aangegeven. Een (te klein) aantal mensen geeft hierop antwoorden en andere nuttige reacties. Daarbij wordt aan de oorspronkelijke vragensteller wel eens aanvullende informatie gevraagd om hem/haar te kunnen helpen. Zelden komt het voor dat daarop wordt gereageerd en een reactie of een antwoord waarin de vragensteller meedeelt of hij/zij afdoende is geholpen is al helemaal sporadisch. Dat is de reden van mijn twijfels over het nut van dit forum, dat n.m.m. volkomen onterecht "een club" wordt genoemd. Maar dat is weer een ander verhaal...
16 reacties
corrie v wag zegt:
ik ben het helemaal met je eens.
ik ben zelf erg teleurgesteld in dit hele gebeuren.
niet dat ik geen antwoorden krijg hoor!! ik word prima geholpen,maar bezit zelf te weinig kennis om anderen te kunnen helpen.
Wat mis ik mijn vorige video club.
gr corrie
15 juni 2014 om 14:28.
Niekie zegt:
De oorzaak ligt in het feit, dat je van vervolg posts op je vraag, of antwoord, geen mailtje krijgt. Bij normale forums is die mogelijkheid er wel. Ik hoop dat ze dat hier in de clubs spoedig aanpassen.

Niek
15 juni 2014 om 14:58.
Helma Beumer zegt:
Waarom moet toch overal een mailtje voor gestuurd worden.
Je weet toch zelf wel dat je iets gevraagd hebt?
Houd het dan in de gaten.
Zo moeilijk is dat toch niet?
Ik ben al jaren lid van een paar Forums (op één Moderator geweest), maar het is overal dezelfde ellende.
"Men" vraagt iets of heeft een probleem.
Er wordt door anderen een reactie gegeven of een oplossing aangedragen, maar de starter van het onderwerp is in geen velden of wegen meer te bekennen en laat niets meer van zich horen.
Ook niet met een mailtje of een PB (Privé Bericht) op het Forum zelf.
Er is niets nieuws onder de zon, maar sociaal gedrag is het allesbehalve.
15 juni 2014 om 22:52.
Niekie zegt:
Ik denk dat je de minder jonge generatie, die hier lid is, niet van "niet sociaal" dus "a-sociaal" gedrag mag beschuldigen.
Mensen kunnen, of hun vraag niet terug vinden, of zijn zo bezig met de geboden oplossing toe te passen, dat ze vergeten terug te melden.

Niek
15 juni 2014 om 23:15.
Helma Beumer zegt:
Zelf behoor ik ook tot de "minder jonge" leden.
Een Club van Seniorweb (welke dan ook) is een sociaal gebeuren.
Samen dingen beleven, maar ook samen zaken oplossen als er problemen zijn.
Als iemand dan niets meer van zich laat horen als andere leden proberen die persoon te helpen, vind ik dat niet sociaal (wat betreft een club cq Forum).
Dat is totaal iets anders als een a-sociaal figuur.
Je schrijft vervolgens:

Quote Mensen kunnen, of hun vraag niet terug vinden, of zijn zo bezig met de geboden oplossing toe te passen, dat ze vergeten terug te melden.Quote

In mijn beleving kan het toch niet zo moeilijk zijn om een/jouw vraag terug te vinden.
Als je een probleem hebt met Windows bijv. is dat toch simpel te vinden?
De Clubs zijn duidelijk genoeg van naam voorzien.
En vergeten een melding terug te geven....?
Dat hoort bij mij onder "niets nieuws onder de zon".
Maakt niet uit over welke club en/of Forum het gaat; dat zal nooit veranderen.
Heel erg jammer, want het komt zo ondankbaar over.
16 juni 2014 om 04:14.
Cinecor zegt:
Het verschijnsel waarover we het hier hebben komt, zoals Helma schrijft, bij de meeste forums ook wel voor. Dat is ook mijn ervaring. Maar bij deze "club" is het wel heel erg. Als iemand hier al eens een reactie geeft op een antwoord is dat zeer sporadisch. En ik denk (eigenlijk weet ik het wel zeker) dat de oorzaak daarvan vooral gezocht moet worden in de opbouw en uitwerking, de vormgeving van dit forum. Ook al eerder hier door Niek aangegeven. Seniorweb heeft een poging gedaan om "iets anders" voor haar leden te creëren dan een "gewoon" forum. Wat mij betreft is dit voor een forum met als onderwerp "filmen" volkomen mislukt. Hoe het met de andere clubs gesteld is zou ik niet weten. Toen de eerste proeven bij het opzetten van deze clubs verschenen heb ik bij Seniorweb al eens, als voorbeeld voor de vormgeving, een zeer succesvol Nederlands forum genoemd, met heel veel deelnemers, óók over het onderwerp filmen. Seniorweb heeft me nooit verteld of ze er ook naar gekeken hebben. Maar dat kan altijd nog steeds...
16 juni 2014 om 09:22.
Niekie zegt:
Ik kom elke dag op het forum van Computer Idee en in 90 van de 100 gevallen wordt daar keurig terug gemeld, omdat ze aan de hand van de link in het toegezonden e-mailtje heel gemakkelijk hun vraag weer kunnen terug vinden.
En ik besef hier ter dege dat het voor velen niet zo simpel is om een vraag terug te vinden. De meeste hebben een geringe computer kennis en zijn al blij als ze een beetje kunnen mailen en surfen.

Niek
Niek
16 juni 2014 om 09:30.
Clapa zegt:
Even geduld lieve mensen er wordt aan gewerkt. Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Groetjes Clara
16 juni 2014 om 12:02.
Cinecor zegt:
Beste Clara,
Leuk dat je ons "lieve mensen" noemt, maar daar schieten we weinig mee op. Wij zijn namelijk volwassenen en geen kinderen of debiele bejaarden. Kennelijk weet jij meer dan wij. Misschien kan je ons ook meedelen WAARAAN dan precies gewerkt wordt? Dan kunnen we onze mening daarover geven. Een "club" is normaal gesproken immers een vereniging met leden die feitelijk de dienst uitmaken...
16 juni 2014 om 13:00.
MaritaA zegt:
Als je in staat bent om een bericht (dus een vraag) te stellen en de voor jou betreffende club te vinden en lid te worden, dan kan je ook antwoorden terug vinden (dus reacties) op jouw bericht (vraag )
Verder als je je (mijn clubprofiel selecteert) kan je onder de tab: mijn berichten alles wat voor/ van jou is terug vinden.
Ook is er de mogelijkheid om je te abonneren op een dagoverzicht en/of weekoverzicht van alle clubs of een selectie daarvan.
Ook op die manier weet je ook of er reacties zijn.
Te lezen in het mededelingenvak boven de betreffende club en als mensen ook eens de handleiding doorlezen, zijn we een aardig eind op weg, denk ik.

Maar het onderwerp niet meer reageren als anderen je helpen is naar mijn mening terug te voeren op opvoeding.

Dit even als mening "van een pensioengerechtigde beheerder" van de Apple club, die wel eens teleurgesteld is in het fatsoen van mensen.

P.s. Ben het overigens eens met Helma's zienswijze.
16 juni 2014 om 14:50.
Helma Beumer zegt:
Dat ik bij deze Video-Club gereageerd heb, komt alleen omdat het hier ter sprake kwam.
Ik lees bij verschillende Clubs van Seniorweb mee (misschien kan ik eens iemand helpen; je weet maar nooit). Ook daar komt het helaas regelmatig voor dat er niet meer gereageerd wordt (na te zijn geholpen).
Maar hoe breng je iemand fatsoensnormen bij....
Die hadden er namelijk al lang moeten zijn (aangezien het om "minder jonge" leden gaat).
17 juni 2014 om 02:52.
stortfilm zegt:
Beste mensen,

Ik begrijp dat men eigenlijk een reactie mist op een geboden oplossing. Dat lijkt me inderdaad als raadgever wel nuttig. Dagelijks lees ik, aangezien ik mij heb ingeschreven op het dagoverzicht, het wel en wee. Iedere keer zie ik dat Cor heel kundig op vragen antwoordt, waar ik soms als ervaren gebruiker van Pinnacle 17 (maar ook eerdere versie doorlopen vanaf versie 8) Magix en Windows Moviemaker, wat aan heb. Het probleem van een gebruiker kan immers morgen mijn probleem zijn. Prettig is het zeker als er feed-back gegeven wordt of de oplossing werkt. De oplossingen die Cor aandraagt zijn dikwijls mijns inziens zo goed, dat ik daar niets aan toe te voegen heb. Bovendien is Cor heel snel met reageren, wat ik als een groot pluspunt ervaar. Ik denk dat we op een verkeerde manier bezig zijn als we direct mensen gaan aanspreken op fatsoen of onfatsoen. We moeten ons beperken tot de problemen en ervaringen die we hebben met de clubs. Misschien moeten we, als dat kan, wat meer korte filmpjes uploaden als voorbeeld. Zo maar een draai. Ik weet als hulpverlener bij PChulp telefoon en pchulp afstand dat veel mensen in onze doelgroep maar een matige computerbeheersing hebben. Dat moeten we altijd in ons achterhoofd houden Dat maakt het des te leuker om mensen stapjes te leren zetten.
Zo dat waren veel dingen tegelijk, maar het is gemakkelijk om onze irritatie, waar best soms reden voor is, de vrije loop te laten. Maar ik vind het betere als we onze energie richten op het positieve en proberen met vallen en opstaan iets op te bouwen.

Een hartelijke groet,

Aad
17 juni 2014 om 11:00.
Cinecor zegt:
Aad,
Dat uploaden of doorlinken (naar YouTube bijvoorbeeld) van eigen films is al eens eerder hier gepropageerd. Het doel moet dan zijn om aan de hand van dat materiaal van elkaar te leren om onze hobby verder te kunnen uitdiepen. Maar velen staan er, volkomen onterecht, niet voor open. Dat is heel erg jammer, want er zitten soms verborgen talenten onder. Videobewerking is nu eenmaal geen "computerspelletje" maar een serieus hulpmiddel (digitaal gereedschap) om een film te maken die het bekijken door derden waard is. Waar anderen dus geboeid naar kijken. En waarin de maker zijn visie of boodschap probeert over te brengen al is die nog zo eenvoudig. Het monteren van filmbeelden kan dus nooit een doel op zichzelf zijn, maar is onderdeel van de hobby "film maken".
21 juni 2014 om 10:21.
Cinecor zegt:
verwijderd, dubbel geupload.
21 juni 2014 om 10:24.
thoma376 zegt:

ook ik, 80 jaar en nog niet zo lang met videomonteren bezig, stel wel eens vragen en krijg altijd goed  en leerzaam antwoord(vele zelfs) ben het eens met vele, als je een vraag stelt, moet je ook de moeite nemen je antwoord weer op te zoeken en..................een antwoord cq bedankje te sturen is een vorm van wel levendheid. ik ben in ieder geval blij met het forum en met seniorweb.frans thomassen

5 augustus 2014 om 19:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Beste Videoten,

Ik neem aan dat wanneer er een reactie wordt geplaatst dit met een goede bedoeling is. Het is blijkbaar ook niet alles goed te verwoorden wat uiteindelijk de bedoeling is. Maar met een beetje geduld en begrip denk ik dat wij er wel komen. Laat ons positief naar de toekomst kijken.

Zelf ben ik al jaren lid van een videoclub, deze zijn in elke provincie wel te vinden. De meeste leden in deze club's zijn senioren. Meestal kun je 3 avonden bijwonen zonder dirkt lid te worden. Het is het proberen waard.

11 augustus 2014 om 16:24.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club