SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Studio 17 Utimate erg traag
Geplaatst op 22 juni 2014 om 10:27 door bloepie
goede morgen
ik heb op de tijdlijn een H.D. film geimporteerd,maar bij het bewerken van de scene's word de PC steeds trager.
na enkele bewerkingen moet ik al 45 sec wachten voor ik de volgende bewerking kan uitvoeren,ik heb het renderen en het opslaan van de renderbestanden al uitgeschakeld.
dit probleem heeft volgens mij met studio 17 te maken ,bij bewerken van deze film in adobe pro 7 is het geen enkel probleem maar omdat ik dit een ingewikkeld programma vind heeft studio 17 mijn voorkeur.
wie heeft een oplossing voor dit probleem.
bij voorbaat dank
Jo van Haaf
9 reacties
Cinecor zegt:
Voor een goed antwoord zijn er wat meer gegevens nodig. Waar komt de film die u geïmporteerd heeft vandaan en wat is het format? Welke software bedoelt u met "adobe pro 7"? Welke soort bewerkingen wilt u op die film uitvoeren? Wat is de configuratie van uw PC?
Gr Cor
22 juni 2014 om 13:44.
stortfilm zegt:
Ik me dit verschijnsel. Wordt eenvoudig opgelost Door laatste patch op te halen va de site.
Succes
23 juni 2014 om 00:40.
bloepie zegt:
Film komt van Sonycamera HDR-CX520
Formaat is avchd op de tijdlijn MTS bestand
Software is Adobe Premiere Pro 7 ,bewerkingen zijn knippen en inkorten
mijn PC is Window 7 Ultimate 64 Bits
Processor Intelcore I5 4670 cpu 3,4GHZ
Geheugen 8GB PC6400,800MHZ
M.board gigabite GA-EP45-DS3R
3xHD.elk 1TB
1x Samsung SSD 830 serie
Video kaart Black Magic Intensi Pro
Laatste Patch opgehaald en geinstalleerd geen verschil blijft traag
hopenlijk is dit voldoende info
Groeten Jo
23 juni 2014 om 20:55.
Cinecor zegt:
Beste Jo
Premiere Pro 7 (de voorloper van 1.0) is toch wel gedateerd en is niet echt geschikt voor het bewerken van AVCHD bestanden. Daarvoor zal je minimaal versie 5.5 nodig hebben. De I5 processor is ook aan de magere kant en ik denk ook niet dat je de Cuda van de genoemde videokaart kan activeren.
24 juni 2014 om 12:54.
bloepie zegt:
Goede middag Cinecor
er is denk een een misverstand ontstaan,het beschreven probleem doet zich voor met het montage programma Studio 17 Ultimate.met adobe Pr.pro 7 gaat het wel goed ,daarom denk ik dat het aan studio 17 ligt.
en wat bedoel je met de Cuda van de videokaart?
en welke processor moet ik dan hebben?
ik dacht met studio 17 van Pinnacle een goed montage programma te hebben maar het is waarschijnlijk een miskoop.of is er nog hoop
groeten Jo
24 juni 2014 om 16:58.
Cinecor zegt:
Helaas kan ik je over de kwaliteit en mogelijkheden van Studio17 Ultimate niets zeggen, maar er zijn anderen hier die je daarmee kunnen helpen (hoop ik).
CUDA is een bepaalde GPUtechnologie die wordt toegepast in grafische kaarten waarmee een snellere verwerking plaatsvindt. Ik dacht alleen bij Nvidea kaarten, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Andere fabrikaten zullen wel eenzelfde technologie hebben en dan heet het anders, bijv open-CL. Het resultaat is dat o.a. de preview rendering veel sneller verloopt. O.a. Première Pro maakt daar handig gebruik van. Ik denk dat ook voor Studio geldt dat een Intelcore I7 processor is aan te bevelen. En ook daarin heb je weer diverse uitvoeringen... Voor videobewerking op niveau (bijv met Premiere Pro) is het voor de aankoop van een pc aan te bevelen om je door een specialist te laten adviseren en de configuratie speciaal te laten samenstellen op basis van de gekozen NLEsoftware.
24 juni 2014 om 20:32.
bloepie zegt:
bedankt voor het meedenken en de informatie
Groeten Jo
24 juni 2014 om 20:57.
stortfilm zegt:
Ik kom nog even terug op mijn vorige reactie. Ik schreef dat ik hetzelfde heb meegemaakt. Nu even wat uitgebreider. Ik heb de gewoonte om op 1 januari een zg. jaarfilm van mijn kinderen en kleinkinderen te presenteren. Dat is een soort overzicht van alles wat er met deze personen gebeurd is. Daar begin ik begin december mee. Ik heb dan ongeveer zo'n 10 uur film, wat teruggebracht moet worden tot ongeveer 90 minuten. In december 2011 gebruikte ik Pinnacle 16. Maar deze crashte regelmatig. Volgens mij mede, omdat mijn systeem met een I3 processor aan de krappe kant is (geheugen ruim voldoende 8 Gb en mijn video kaart karig) Toen in december 2013 Pinnacle 17 werd aangekondigd was dat zeer aantrekkelijk, omdat de processor minder zwaar belast werd en er meer gedaan werd over de videoprocessor. In het begin ging alles naar wens, maar na enige tijd was het dat ik na elke bewerking die ik deed, of het nu een een knipbewerking of een andere bewerking, zodra ik een toets indrukte moest ik ongeveer 2 minuten wachten voor ik de volgende bewerking kon doen. Gelukkig was Pinnacle 16 compatibel met 17, dus ik heb veel delen van de film in 16 goed gemaakt en direct weer ingelezen onder 17. Na het renderen en branden van de film ontdekte ik dat op meerdere plaatsen het geluid was weggevallen of uiterst verminkt. (Tussen 2 haakjes mijn beelden waren AVHCD beelden (mts) en mp4 van mijn telefoon). Ik heb dit toen opgelost door hoofdstuk voor hoofdstuk weg te schrijven als een bestand, de hoofdstukken weer als een nieuwe film en zo is het toch goedgekomen. Theorie waar het geheel aan lag: eerste was mijn I3 processor, die te licht was voor dit werk. Was dus ook voornemens dit jaar een zwaardere computer te kopen. Andere mogelijkheid: vermenging van mts beelden met mp4, temeer daar mijn zoon ook dergelijke verschijnselen had bij zijn I-phone beelden met zijn DV-beelden. Heb na de film de zaak even laten rusten. Een maand of wat later verscheen er een patch 17.1, waarbij deze problemen gerepareerd zouden zijn. Ik heb nu een aantal films gemaakt (weliswaar nog geen film van 90 minuten), maar alles draait nu goed. Dus het lag niet aan de processor, dus niet aan mijn krappe videokaart. Ondertussen is patch 17.5 verschenen en daarin werd in het bijzonder ook verbetering van mp4 bestanden genoemd. Vandaar ik ik noemde dat het binnenhalen van de patches als een mogelijke oplossing. Blijft ook merkwaardig dat 16 met hetzelfde bestand geen problemen gaf en 17 wel. Wees niet ze snel met de conclusie weggegooid geld. Pinnacle heeft ook een uitstekend Nederlandstalig forum, waar je je vraag kunt stellen en je binnen zeer korte tijd oplossingen krijgt aangeboden. Dat was in de begintijd van 17 maar matig, maar nu wordt 17 al door veel mensen gebruikt.
Du url is: http://forums.pinnaclesys.com/forums/
Ik hoop dat je aan dit toch wel lange verhaal wat hebt.

Groet,

Aad
24 juni 2014 om 22:01.
bloepie zegt:
ook Aad bedankt voor de informatie ,ik zal zeker gebruik maken van het forum
Groeten
Jo
25 juni 2014 om 20:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club