SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Hallo allemaal
Geplaatst op 8 juli 2014 om 10:12 door frans koster
Ik heb een vraag . Ik werk met Pinnacle 15-16-17 hoe krijg ik oude filmfragmenten en films die klaar zijn voor goed uit mijn pc ,en uit Pinnacle? Ik wil weer nieuwe films gaan maken maar mijn pc raakt zo aardig vol. Ook nog gekeken bij de lessen van joop echter niets gevonden.
vr. groet frans koster
3 reacties
stortfilm zegt:
Even een reactie vanaf mijn vakantie adres. Ik heb Pinnacle dus niet bij de hand. Eerst moeten de tijdelijke bestanden verwijderd worden. Daarbij bestaat de keuze van het huidige project of alle projecten. Vervolgens moeten bij het menuitem Bestand de projecten verwijderd worden. Als laatste moeten alle deel films, waaruit de film is samengesteld verwijderd worden. En als je heel rigoureus aan het opruimen bent tenslotte ook het product. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Let wel, alleen na het verwijderen van de tijdelijke bestanden is er een weg terug.
Succes,

Aad
9 juli 2014 om 09:44.
Cinecor zegt:
Het goed beheren van de bestanden van een filmproject is essentieel. Het begint bij het indelen met mappen in de Windows Verkenner. Alleen dan houd je een goed en volledig overzicht. Bijvoorbeeld: Eén hoofdmap met de naam van het project. Dan een submap voor alle projectbestanden (niet alleen het project maar ook de renderbestanden, enz. Zonodig bij de NLEsoftware in te stellen) en meerdere submappen voor bijv de opgenomen shots, stills, muziek, sounds, voice over, titels, enz. Elke submap kan weer een onderverdeling krijgen. Voor de shots is dat al gauw nodig om ze goed te kunnen sorteren, bijv op opnamelocatie. Als dit allemaal op zijn plek staat kunnen de mediabestanden worden geïmporteerd in het project. Als je een project wilt verwijderen hoef je dus alleen maar de hoofdmap te deleten en alles is foetsie.
En die hoofdmap staat natuurlijk op de tweede harde schijf van je PC zodat de C-schijf alleen de programmabestanden bevat.
9 juli 2014 om 13:10.
frans koster zegt:
Allemaal bedankt voor de antwoorden, het is gelukt alle oude films en bestanden zijn weg. Het is mij wel opgevallen dat stukken van oude films waarvan ik dacht dat ik ze helemaal verwijdert had toch nog teruggevonden zijn . Ik denk dat van sommige delen een copy gemaakt wordt en dit ergens anders opgeslagen wordt. groet frans koster
9 juli 2014 om 14:47.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club