SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
DVD naar youtube?
Geplaatst op 20 juli 2014 om 12:29 door sybrenlyts

Wij hebben een oud super8 filmpje op DVD laten zetten, maar het kan alleen afgespeeld worden op DVD-spelers. Windows Movie Maker wenst hem niet te zien. 

Mat welk converterprogramma kan ik het best de DVD naar een digitaal formaat omzetten?

Siebren (sybrenlyts)

 

 

 

 

7 reacties
Cinecor zegt:

Dat is natuurlijk geen handige manier. De Super8 kan je beter gewoon in één of meerdere soorten bestanden digitaliseren en als zodanig opslaan. Dan kan je er meerdere dingen mee doen. O.a. importeren in de NLEsoftware. Overigens kan je vob bestanden van een DVD gewoon in de Windows Verkenner kopiëren naar de harde schijf.

Niet alle NLEsoftware kan echter met vob bestanden overweg (ik denk WMM ook niet). Verander daarom de extensie van het bestand op de harde schijf in .mpg en je kan het in de montage gebruiken. Wel zorgen dat in de verkenner de extensies zichtbaar zijn. Een vob bestand is namelijk gewoon een MPEG-2 voor DVD bestand. Alleen op de DVD krijgt dat de naam vob. Als je meerdere vob bestanden hebt (bij een langere film het geval) zal je ze in de software aan elkaar moeten monteren.

Converteren moet je zo veel mogelijk vermijden want dat levert bijna altijd kwaliteitsverlies op. En in dit geval is dat ook niet nodig.

Als je de film op YouTube wilt zetten exporteer vanuit de NLEsoftware dan bij voorkeur naar MP4/H.264 en je krijgt een klein bestand met een goede kwaliteit.

20 juli 2014 om 22:40.
nanneke63 zegt:

Ook oude filmpje sop dvd laten zetten. Ik heb de bestanden op de PC gezet en bewerkt in Magix video de luxe en daarna weer op dvd gebrand.

21 juli 2014 om 15:01.
Cinecor zegt:

Het belangrijkste bij die handelingen is dat je voorkomt dat onnodig geconverteerd wordt. Soms doet een software dat automatisch. Als dat bijv van avi naar Mpeg-2 voor DVD is geeft dat nauwelijks kwaliteitsverlies. Maar als je al een mpeg-2 hebt en je gaat een DVD branden let er dan op dat die mpeg-2 niet weer nogmaals automatisch geconverteerd wordt!

#nanneke63: Als je over een niet al te oude versie van Magix VideodelUxe beschikt zal deze ook direct de VOB bestanden kunnen verwerken. Als het toch nodig blijkt de extensie van vob in mpg te veranderen dan geeft dat geen kwaliteitsverlies. Er wordt dan nl niet geconverteerd.

Een heel goed programma om een DVD te rippen is bijv. DVDShrink. Gratis te downloaden van internet. Je kan er ook nog een aantal andere dingen mee doen. Dat lees je in de handleiding die, naar ik meen, afzonderlijk gedownload moet worden.

21 juli 2014 om 15:48.
sybrenlyts zegt:

Allicht is het niet handig zo, maar omdat de figuur die het op DVD gezet heeft me mp4 beloofd heeft leek het me aanvaardbaar.

Wat is nou eigenlijk NLEsoftware? Graag uitleg.

Siebren

 

 

22 juli 2014 om 20:30.
Cinecor zegt:

Ik neem aan dat "de figuur" door jou niet als een deskundige wordt gezien? Waarom laat je het hem dan doen?

NLEsoftware betekent: Non Lineaire Editing software. Het is de officiële naam voor wat wij ook wel videobewerkingssoftware noemen (beetje lange naam) of videomontagesoftware (ietsje korter maar toch nog lang). Beter is om in de editing wereld de originele Engelse termen te gebruiken dan weten we zeker waarover we het hebben. Veel termen worden te hooi en te gras door allerlei fabrikanten op verschillende manieren in het Nederlands vertaald en dat schept verwarring. Engels de basis voor de computertaal en dus internationaal.

22 juli 2014 om 22:42.
sybrenlyts zegt:

Cinecor: Waarom laat je het hem dan doen?

Ik: Hoe moet ik weten dat iemand niet doet wat hij zegt... nakaarten is zeker de nuttigste raad die je kunt geven?

Ik weet na vijf reacties nog steeds niet met welk programma ik die DVD-bestanden naar mp4 kan omzetten!

 

Siebren

24 juli 2014 om 14:28.
Cinecor zegt:

Als je mijn eerste reactie leest zie je dat daar het antwoord op je vraag in ligt opgesloten: de DVD rippen>Mpeg(VOB) importeren in de NLEsoftware>filmproject bewerken>exporteren als Mp4/H.264 (voor You Tube).

24 juli 2014 om 17:29.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club