SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Samenstellen PC voor videobewerking
Geplaatst op 28 juli 2014 om 14:42 door Coen JHC

Goedemiddag beste clubleden,

Ik ben in het bezit van Pinnacle Studio 17. Tot nu heb ik hier nog niet veel mee gewerkt. Ik vermoed dat mijn huidige PC niet goed past bij Studio 17.

Processor: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz    Geheugen: 3 GB  Videokaart: NVIDIA GeForce 8600 GS

Welke specificatie heb ik nodig om optimaal met Studio 17 te kunnen werken, en zodat ik weer even vooruit kan met de steeds zwaardere programma's?

Alvast hartelijk dank voor je reactie.

Coen.

16 reacties
Truus zegt:

De site van  Pinnacle geeft zelf ook al eea aan, afhankelijk van de versie . Zie Videoberwerkingssoftware specs

28 juli 2014 om 15:18.
Niekie zegt:

Als ik het zo bekijk bij Nvidia moet ook je videokaart het aankunnen (ondersteuning Cuda)

Let wel het zijn de minimale eisen voor Studo 17. Het zal er op draaien, maar echt heel soepel zal dat misschien niet gaan.

 

Hier een voorbeeldje van de samenstelling van een videobewerkings pc met een budget van 900 euro uit april dit jaar.

Natuurlijk kan je zonder ssd (dus met een normale harde schijf) ook uit de voeten.

 

Niek

28 juli 2014 om 16:12.
Cinecor zegt:

De specs van je bestaande pc zijn helaas dik onvoldoende voor soepele en optimale videobewerking zonder problemen. Ga beslist NIET uit van de minimum systeemeisen die door de fabrikant van de software worden opgegeven! Die zijn om commerciële redenen altijd te laag. Laat je adviseren door een gespecialiseerd computerbedrijf. Ik weet niet waar je woonachtig bent, maar kijk voor een indicatie eens op internet bij "Informatique" of "Alternate" (even Googlen). Deze bevinden zich in de Randstad, maar elders in het land zijn er natuurlijk ook te vinden.

Belangrijk is ook dat je de PC uitsluitend voor videomontage gaat gebruiken, geen internet, geen e-mail en zeker geen games!

28 juli 2014 om 17:08.
Niekie zegt:

Citaat @Cinecor:

""Belangrijk is ook dat je de PC uitsluitend voor videomontage gaat gebruiken, geen internet, geen e-mail en zeker geen games!""

Waar je die vandaan haalt is me een raadsel.

Voor een game pc is de videokaart van groot belang.

Voor een videoberwerkingspc is de cpu het meest belangrijk.

Als je een pc met beide koopt kan je gewoon videobewerken en op een ander tijdstip een flinke game spelen.

En waarom geen internet op zo'n pc.

Ik vind dit echt zo'n verschrikkelijk "uit de lucht" gegrepen dwarrel verhaal.

Op tweakers.net geven ze zelfs adviezen om een samenstelling van zo'n pc te nemen, als je beide hobby's hebt.

 

Staaf de beweringen met redenen omkleed gaarne??

 

Niek

 

28 juli 2014 om 17:20.
Cinecor zegt:

Natuurlijk kan je een PC samenstellen die zowel voor videobewerking èn games optimaal draait. Maar daar hangt dan wel een prijskaartje aan. Kijk hier maar eens: http://nl.hardware.info/forum/threads/271832-Foto-videobewerking-amp-game-pc

Wat ik bedoelde te zeggen is als je een pc samenstelt voor optimale videobewerking zo'n pc niet geschikt is voor games. Daar is dan méér voor nodig. En andersom geldt dat ook.

Met internet en e-mail haal je regelmatig allerlei bestanden binnen die op de wat langere duur allerlei storende invloeden kunnen geven tijdens het werken met de NLEsoftware. Dikwijls ook van invloed op de snelheid van werken tijdens het editen. Daarom: niet doen.

28 juli 2014 om 17:47.
Marixius zegt:

Ik ben het met Cinecor eens dat je voor videobewerking (met name bij rendering van 3D-effecten) zo weinig mogelijk storende invloeden van buitenaf moet hebben. Een mailprogramma dat op de achtergrond actief is, of zelfs het automatisch opstarten van een geplande virusscan of update heeft invloed op het bewerkingsproces.

Wil je de computer toch voor meerdere doeleinden gebruiken, dan is het aan te bevelen om de computer als dualboot machine te laten inrichten. Vanuit de ene opstartpartitie kun je dan alles doen wat je wilt, terwijl je de tweede opstartpartitie uitsluitend voor video bewerking gebruikt. Je kunt in apparaatbeheer bijvoorbeeld ook de netwerkkaart (tijdelijk) uitschakelen om tijdens de videobewerking geen meldingen via internet te ontvangen. Ook automatische updates kun je in die partitie uitschakelen. Wel is het zinvol om eens in de zoveel tijd alles te gaan updaten en dan weer alles uitschakelen.

28 juli 2014 om 19:58.
Niekie zegt:

Zoals met alles: Als je er met een beetje nuchter verstand mee omgaat, kan alles. Ik krijg per dag zo'n 200 mailtjes binnen en bezoek meer dan 50 verschillende sites per dag.

Met goed lezen en nuchter nadenken, werk ik al zolang als het bestaat met het (slecht bekend staande, maar ook weinig systeem belastende)  gratis antivirus programma van Microsoft.

Ik rendeer video's vanaf een videoband, brand tegelijker tijd een dvd op lage snelheid, surf op het web, lees m'n e-mail , bekijk een filmpje op YouTube en beantwoord mailtjes.

M'n pc is 2 jaar oud en kostte ongeveer 1500 euro. En ik doe het niet, maar zou er ook mee kunnen gamen.

 

De tijd dat een pc maar 1 ding tegelijk kon, of 2 processen elkaar verstoorden, ligt een jaar of 10 achter ons.

 

Niek

28 juli 2014 om 20:46.
Marixius zegt:

Een (desktop)PC van 2 jaar oud van ca. 1500 euro is er al een in het hogere segment. Mogelijk quadcore en I7-processor met stevige grafische kaart, snelle harde schijven en ruim voldoende intern geheugen. Ja, deze machine kan dan 2 of meer processen goed aan.

Helaas denken veel mensen met een computer van pakweg 400-500 euro ook "semi-professionele" videobewerking te kunnen doen.

 

Is de computer wat minder goed toegerust, dan loop je bij rendering van zware 3D-effecten toch echt wel risico op zgn. "frame dropping" hetgeen voor de kwaliteitsbewuste videobewerker een gruwel is. Dat processen elkaar verstoren komt helaas hedentendage nog steeds voor. Dit is ook de reden dat Cinecor steeds hamert op de aanschaf van de juiste apparatuur die hoort bij de NLEsoftware die je wilt gebruiken en dat je je goed moet laten informeren door de specialist en niet door de eerste de beste computerboer om de hoek.

28 juli 2014 om 21:03.
Niekie zegt:

Over een budget is nog helemaal niet gesproken.

Als je de pc van deze link bekijkt. (die je hierboven noemt om het prijskaartje van dik 2000 euro) let dan even op, wat er in en bij zit.

Een toetsenbordje van 144 euro???
Een geluidsboxsetje van 244 euro???
3??? monitoren van per stuk 182 euro totaal  546 euro???
Een muis van ruim 80 euro????
Een ssd van 500 GB 287 euro (zou nog kunnen)

Dus trek van dat ding ruwweg zo'n 700 euro af (en koop een normaal toesenbord, 1 monitor, normaal geluidssetje etc) en je hebt een keurige pc om video te bewerken en te gamen voor rond de 1400 euro.

 

Maar goed de vraag ging over een pc waarop studio 17 goed kon draaien en ik ben met jullie eens, dat zoiets op z'n huidige pc niet echt lekker gaat werken. :-)

Ik denk dat je met een budget van zo'n 900 euro een pc kunt kopen die goed studio 17 draait.

Niek

28 juli 2014 om 21:33.
Cinecor zegt:

Als je van alle onderdelen het neusje van de zalm wilt, ben je natuurlijk veel geld kwijt. Zo'n toetsenbord van 144 Euro is nu ook wel een beetje overdone voor alleen videobewerking (want daar hebben we het hier over). Wie erg veel eisen stelt aan de kwaliteit van de audio (en het goed controleren daarvan) kan niet volstaan met een simpel speakersetje. Denk maar eens aan 5.1. Maar wat minder dan 244 kan óók... Op monitoren zou ik niet echt bezuinigen. Maar ook dat kan eenvoudiger. Ik geef het voorbeeld uit mijn eigen studio:  Twee eenvoudige monitoren waarop de vensters van de workspace staan en een derde monitor (een kleine HD TV) voor alleen de preview (niet het venster van de software, maar de preview zèlf). Voor de HDTV is een simpele extra grafische kaart ingebouwd met een HDMI uitgang. Aan te brengen kleurcorrecties e.d. zijn op deze manier zeer goed te beoordelen, al blijft het natuurlijk wel een preview en geen geëxporteerd bestand. Ook voor de muis zou ik voor een geavanceerd model kiezen waarop een aantal knopfuncties zitten die je zelf kan toewijzen. Ik gebruik bijv knoppen voor de spatiebalk (afspelen), het in- en uitzoomen van de timeline, de "home" functie, enz. Uiteraard altijd twee, liever drie harde schijven. Eén voor OS en de software (250 Gb is al voldoende), de tweede voor projecten- en data opslag. Op de derde harde schijf heb ik bijv mijn uitgebreide verzameling muziek en soundeffects staan. Daarnaast ook voor tijdelijke back up kopieën. Maar dat kan natuurlijk ook op een externe harddisk (nadeel: kopiëren wat je nodig hebt). Liever dus 2x 1Tb dan 1x 2Tb. Zelf vind ik een stille koeling erg belangrijk. Een vroegere PC leek soms wel een stofzuiger... Als ik nu nieuw zou moeten aanschaffen zou ik uitgaan van ca 1500 Euro voor de hardware en ca 3000 Euro voor alle software (o.a. Premiere CS6 Master Collection). Maar dat laatste kan natuurijk veel goedkoper als je genoegen neemt met consumentensoftware.

29 juli 2014 om 10:19.
Niekie zegt:

Ik begrijp het, maar dan zit je bijna tegen een professionele installatie aan te kijken.

Daarom de vraag aan Coen: Wat is het budget?

Niek

29 juli 2014 om 10:26.
Coen JHC zegt:

Hallo Niek,

Ik denk aan een budget van ongeveer € 1000,-

Ik heb van een offerte gehad met de volgende specificatie:

1150 Intel Core i7 4770 84W 3,40GHz / B

ASRock 1150 H87M Pro4 V/GBL/DDR3/US

8192MB DDR3/1600 Crucial Ballistix Sport

120GB SATA3 Samsung 840 EVO Retail

1,0TB Toshiba DT01ACA100 SATA3/32MB/

Asus GT630-2GD3 V2 DVI/HDMI/GDDR3 2

Pioneer BDR-209DBK SATA / Bulk / Zwart

Cooler Master B500 500W ATX

Cooler Master N500 0 Watt / zwart

OS Windows 8.1 64bit NL DVD OEM

Set Prijs € 999,99  incl. btw

Ik ben zoals reeds aangegeven een beginnende gebruiker van Studio 17. Het programma moet natuurlijk vlot draaien, maar verder stel ik geen hoge professionele eisen.

Wel wil ik ook op deze PC internetten, email en overige werkzaamheden. Is dit echt sterk af te raden of moet het volgens jou wel kunnen?

Iedereen alvast hartelijk dank zover voor de reacties, ik ben nieuw in de club en hoop bij vragen of problemen deze via dit kanaal te kunnen oplossen.

Coen. 

 

29 juli 2014 om 15:45.
Niekie zegt:

Het moederbord is van een wat minder nieuw type. Sinds enige tijd zijn er ook H97 chipset moederborden. Maar dat hoeft geen probleem te zijn.  Het nieuwere bord ondersteunt de 5e generatie intel cpu, dus dat kan wat sneller zijn.

Prima CPU die i7.

Hier links naar beide bordjes: H87M   H97M Verder ondersteunen beiden Crossfire van AMD (voor een eventuele 2e videokaart.

Als ik het goed zie kunnen er 2 monitoren op de kaart aangesloten worden. Ik vind hem niet erg "zwaar" maar mijn kennis over videokaarten in combinatie met videobewerken is ook weer niet zo best.  Op de ene site hebben ze het over 2 aansluitingen voor monitoren. Op de andere voor 3. (Ik weet niet hoe belangrijk dat is  voor je.

Het vreemde is dat het moederbord Crossfire ondersteunt (een futere van AMD en ze er een Nvidea kaart in zetten. Op zich geeft dat niets, zolang je niet naar 2 videokaarten wilt op termijn.

 

Algemeen: Ik weet niet hoeveel video of je wilt bewerken, maar 1 x 1TB kan wel eens snel vollopen met HD video. Als je backup mogelijk heden hebt op een aantal externe schijven is dat geen probleem, anders zou ik 2x 1 TB  of 1 x 2TB (goedkoper) erin laten stoppen.

Vreemd dat W8.1 op de offerte staat, want die hoort (tegen een heel schappelijk prijsje) mee gerekend te worden in een nieuw systeem.

Verder zou ik graag het oordeel van Cinecor  lezen, want nooit over 1 nacht ijs gaan.

En een advies: probeer af te dingen.

Als je hier tevreden mee bent: Wil je er voor hetzelfde bedrag gewoon een 2 TB HD in bijvoorbeeld.

De ervaring leert, dat ze altijd wel scherper kunnen.

Ben ik klaar met zoeken en typen, kan ik dit bericht niet opslaan??

Niek

Tweede poging

 

29 juli 2014 om 17:46.
Niekie zegt:

En nu werken de links niet meer.... &^%$#@*  :-)

Ga hem aanpassen. Niek

Zo het meeste moet werken. Had gelukkig de tekst even in een documentje opgeslagen, want was toch een halfuurje bezig geweest eraan.

Niek

29 juli 2014 om 17:47.
Cinecor zegt:

Niekie vraagt om mijn oordeel over de samenstelling van de genoemde PC. Dan moet ik jullie teleurstellen, want ik ben een filmmaker en geen PCbouwer. Mijn montagePC, die ik als een stuk gereedschap beschouw om zo optimaal mogelijk te kunnen editen, is door en specialist samengesteld op basis van het werken met Adobe Premiére Pro. En op hem kan ik vertrouwen. Natuurlijk weet ik er wel iets vanaf (dat heb ik dan opgestoken van anderen o.a. mijn PCadviseur), maar te weinig om hierover een mening te geven. Mijn advies blijft: Ga naar een adviseur/bouwer en leg uit wat je wilt gaan bereiken en met welke software je gaat werken. Vooral dat laatste is in hoge mate bepalend voor de juiste keuze van de onderdelen, zegt mijn adviseur altijd: Eerst de software kiezen en daarop de hardware afstemmen.

2 augustus 2014 om 17:59.
Niekie zegt:

Oke duidelijk. (je zal toch de specificaties van je eigen pc wel weten?)

Maar dan ligt het een beetje aan de deskundigheid van het bedrijf wat de offerte uitbracht.

Ik heb er wel vertrouwen in wat Studio 17 betreft.

Wel met het idee dat als die 1 TB schiif volraakt je er altijd een tweede bij kunt (laten) inbouwen.

Niek

3 augustus 2014 om 00:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club