SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Magix video de luxe 16
Geplaatst op 18 augustus 2014 om 14:26 door Ann R.

Ik had Magix video de luxe 16 op mijn pc met XP. Zoals veel mensen ben ik overgegaan op Windows 8.1. Nu is mijn vraag : kan ik deze versie nog gebruiken met Windows 8.1? Zo nee, weet iemand of er een software update is?

Ik durf niet zo maar te installeren want wie weet wat er dan voor problemen ontstaan.

Bij voorbaat dank voor de reactie.

9 reacties
Niekie zegt:

Hier lees ik dat dat niet goed gaat.

Het programma herkent onder andere de brander niet in W8.

Niek

18 augustus 2014 om 17:08.
Ann R. zegt:

Bedankt Niekie. Zal dus een nieuwe moeten kopen. Niet erg klantvriendelijk van Magix hè. Is Pinnacle goed en misschien ook gemakkelijker om mee te werken? Als ik toch moet vernieuwen kan ik ook op zoek gaan naar een ander programma.

Alvast bedankt voor de reactie.

 

19 augustus 2014 om 10:12.
Niekie zegt:

Ik werk zelf niet met Pinacle, maar weet wel dat het best wel zware eisen stelt aan je systeem.  Dat kan dus niet zomaar op een pc gezet worden.

 

Niek

19 augustus 2014 om 11:01.
Cinecor zegt:

MdL 16 is eigenlijk natuurlijk al weer gedateerd. De opzet van Magix is om niet steeds vanuit de vorige versie te updaten, maar elk jaar een complete nieuwe, bijgewerkte versie uit te geven. In principe is dat een uitstekend uitgangspunt omdat de ontwikkelingen zo snel gaan. Updates zijn toevoegingen en dat brengt altijd beperkingen in het programmeren met zich mee. Het heeft met klantvriendelijkheid dus niets te maken (Ann Rosier), maar is een bewuste, goede principekeuze van Magix.

Niekie schrijft dat "het programma" de brander niet herkend. Dat is natuurlijk niet in het algemeen zo. Dat is slechts in het gegeven voorbeeld uit het forum bij één vragensteller met één bepaalde brander het geval en is dus geen tekortkoming van de software.

Mijn advies aan Ann is om de nieuwste versie van Magix Video deLuxe aan te schaffen omdat je vertrouwd bent met de software. Als je overstapt op andere NLEsoftware begint weer een nieuw leerproces. Persoonlijk vind ik zelfs Magix een betere keuze dan Pinnacle Studio. Dat is gebaseerd op bijna vijftien jaar intensieve editing ervaring met diverse soorten NLEsoftware. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij het professionele Adobe Première Pro, dat ik nu al ruim tien jaar met heel veel plezier en voldoening gebruik. Het heeft vanzelfsprekend natuurlijk wel een ander prijskaartje...

Uiteraard stelt elke NLEsoftware bepaalde eisen aan de samenstelling van de PC (Niekie). Wie probleemloos wil editen kiest voor een speciaal op de software afgestemde PC. Met een goed advies van de specialist die weet wat videobewerking inhoudt. Doorgaans zijn de minimale systeemeisen die de fabrikant van de software opgeeft, ver beneden wat echt nodig is om probleemloos te werken. Dat zou je dus zeker wel klant-onvriendelijk mogen noemen, maar dat doen ze allemaal, want dat is uit commerciële overwegingen.

21 augustus 2014 om 10:10.
Cinecor zegt:

Als aanvulling: Zojuist vernomen dat de neiuwe versie van Magix VideodeLuxe 2015 is uitgekomen. Schijnt nu een echte 64 bits versie te zijn en de interface heeft verandering ondergaan. Recenties heb ik nog niet gevonden.

23 augustus 2014 om 09:38.
Cinecor zegt:

En...heeft u nog iets aan alle adviezen gehad?

26 augustus 2014 om 17:47.
Ann R. zegt:

Cinecor, eigenlijk ben ik wat afgeschrikt door uw reactie. Dat Video de luxe gedateerd is kan natuurlijk zo zijn, maar ik hoef niet steeds weer een heel nieuw product te kopen zolang het programma voor  mij nog voldoende is. Het is toch al zo'n wegwerpmaatschappij. Ik ga me verder oriënteren op de verschillende programma's. Niekie liet weten dat het brandprogramma niet meer werkt. Of de rest wel werkt heb ik hier niet gelezen dus ik ga elders mijn informatie vandaan zien te halen. Bedankt voor de reacties.

 

29 augustus 2014 om 09:43.
Niekie zegt:

Cinecor zegt dat versie 16 gedateerd is. Niet het programma zelf toch?

Niek

29 augustus 2014 om 10:41.
Cinecor zegt:

Beste Ann,

Je hebt vokomen gelijk, we leven in een soort wegwerpmaatschappij. De oorzaak daarvan is vooral omdat alle ontwikkelingen (vooral in technische zin) zo snel gaan. Voor veel ouderen niet meer bij te benen. Wil je dus met je tijd meegaan en redelijk overeind blijven dan zal je als oudere een tandje extra moeten schakelen om te voorkomen dat je in de samenleving achterop raakt.

In dat licht bezien is het eigenlijk doodnormaal dat er nu binnenkort al weer heel snel een nieuwe versie van Windows gaat uitkomen. Maar ook regelmatige vernieuwingen en aanpassingen van allerlei software producten hoort daarbij. Als je dus een nieuwe PC aanschaft met het allernieuwste OS zal het meestal noodzakelijk zijn om ook van de nieuwste versies van de software gebruik te gaan maken, zodat alles optimaal zonder problemen zal functioneren. Het is een misvatting om te denken dat men zich in onze digitale wereld met minder kan "behelpen". Dat zal altijd problemen blijven geven.

Veel succes in je speurtocht naar de juiste NLEsoftware.

Mvrgr Cinecor

29 augustus 2014 om 11:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club