SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
pinnacle
Geplaatst op 15 oktober 2013 om 13:04 door corrie v wag
ik probeer een dvd te branden
lukt niet
hij zegt;HET EXPORTPROCES IS MISLUKT
probeer het met andere instellingen
ga ik die instellingen opzoeken,en dan komt er een lijst te vooschijn!!!!!.....
weet iemand welke insteling ik moet kiezen.?
het is een hd camera
het word een dvd ,met her en der een foto,plus een muziekje,het ziet er allemaal prima uit.
tja ,en dat is zo uit de verte natuurlijk erg moeilijk,maar ,hoe doet iemand anders het?
gr corrie
6 reacties
Cinecor zegt:
Over het algemeen is het aan te bevelen voor het branden van een DVD gebruik te maken van zelfstandige DVDauthoring software. En dat dus niet "automatisch" door de NLEsoftware te laten doen. Je hebt dan meer controle over het proces en het proces zèlf is ook beter te begrijpen. Exporteer je HDproject als Mpeg-2 voor DVD en gebruik dat bestand om er een DVD mee te branden.
15 oktober 2013 om 13:23.
gerda jacoba zegt:
Als je HD camera AVCHD bestandjes opneemt dan moet je daar ook voor kiezen als je er een DVD van maakt. Dat kan alleen als de film niet langer is dan ca een half uur. Je kunt je project ook omzetten naar Mpeg-2 bestand, DVD compatible, maar dan lever je kwaliteit in. Is de film langer dan ca een half uur en wil je geen kwaliteit inleveren dan moet je er een blu ray van branden met een speciale blu ray brander. Zo doe ik het. Ik hoop dat het goed is uitgelegd. Ik werk nog met Pinnacle 14 en dat gaat eigenlijk altijd goed.
15 oktober 2013 om 15:17.
Cinecor zegt:
Ik reageer even als aanvulling op Gerda. HD materiaal kan inderdaad op een DVDschijf gebrand worden, maar zo'n DVD is niet op een gewone DVDspeler af te spelen, wèl op een Blu-Ray speler.
Maar waarom toch die schijven gebruiken?
Het is veel goedkoper (en handiger) om voor het vertonen van je HD films (en natuurlijk ook de oudere SDfilms) gebruik te maken van een mediaplayer. Deze kan eenvoudigweg met een HDMI kabel worden aangesloten op TV of beamer (met component kan natuurlijk ook).
Als ingang wordt gebruik gemaakt van USB, zodat je rechtstreeks vanaf een USB stick of portable harddisk kan afspelen. Er zijn ook mediaplayers met een eigen hardisk, maar dat maakt hem duurder en je hebt dat niet nodig.
16 oktober 2013 om 14:39.
Ron HX9V zegt:
Cor heeft gelijk. Als variant hierop kocht ik, toen ik die keuze moest maken, een Blu-ray speler met HDMI uitgang. Ik ontdekte toen dat daar ook een usb ingang op zit. Nu, ik heb slechts één Blu-ray disc gebrand, want ik speel mijn films uit een losse harddisk via die usb ingang van die player af in het AVCHD formaat (HD). Dus ik gebruik het ding als mediaplayer. Had dus net zo goed een mediaplayer kunnen kopen. Soms moet je echter wel een DVD maken om weg te geven. Moet je wel weten wat voor speler de ontvanger heeft!!!!!
17 oktober 2013 om 14:11.
corrie v wag zegt:
Het is veel goedkoper (en handiger) om voor het vertonen van je HD films (en natuurlijk ook de oudere SDfilms) gebruik te maken van een mediaplayer. Deze kan eenvoudigweg met een HDMI kabel worden aangesloten op TV of beamer (met component kan natuurlijk ook).

ik weet hier niks van.
is dat een externe schijf dan?
wie wil me daar iets van vertellen?
misschien een plaatje?
k,weet eigenlijk helemaal niet hoe je hier iets als bijlage bij kan doen>
corriev wageningen
22 oktober 2013 om 11:39.
Cinecor zegt:
Corrie,
Een korte uitleg. Een mediaplayer zoals bedoeld is een apparaat (kastje), dat je met een HDMI kabel aansluit op de HDTV. Dat kastje heeft diverse ingangen, o.a. een USB. Hierop kan je een USB stick of (portable) harddisk aansluiten, waarop je filmbestanden staan. Met een afstandsbediening kan je op de mediaplayer dan een keuze maken uit de mapstructuur van je filmbestanden. Even Googlen en je vindt nog veel meer info op internet. Er zijn er ook met ingebouwde harddisk.
Veel van de nieuwste HDTV's hebben zelfs zo'n ingebouwde player. De HDTV heeft daartoe dan een USB aansluiting. Kan het simpeler?
22 oktober 2013 om 16:55.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club