SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 21 februari 2019
De Video-Club heeft een nieuwe beheerder, Roy Bosman alias Bosjesman. Roy heeft veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
VHS-banden naar DVD kopieren
Geplaatst op 15 oktober 2013 om 15:00 door Arentsen
Hallo
In het verleden heb ik nogal wat berichtjes voorbij zien komen van leden van de voorgaande mailgroep, die bezig waren met het kopieren van VHS-banden naar Dvd's. Op dat moment had ik weinig belangstelling voor deze klus. Dat is nu anders. Maar....welke spullen heb ik hiervoor nodig; is apparatuur duur; heb je er veel kennis voor nodig; aan tijd heb ik geen gebrek. Wie kan me helpen met advies?
4 reacties
Rien Kop zegt:
Ik zit eigenlijk met het zelfde probleem. Ik heb een aantal (analoge) video 8 bandjes die ik wil overzetten op dvd. Ik heb de camera, een apparaatje van de Aldi die de beelden omzet naar de computer en vervolgens brand ik de scenes op dvd. Het resultaat is niet om over naar huis te schrijven. Zowel beeld als geluid is aanzienlijk minder van kwaliteit in vergelijking met de originele beelden als ik die rechtstreeks van camera naar t.v. afspeel. Wat kan ik doen om de kwaliteit te verbeteren?
15 oktober 2013 om 16:11.
avatar
Ex-lid zegt:
Ik heb daarmee ruimschoots ervaring. Ten behoeve van een goed doel heb ik in het recente verleden een twintigtal DVD's gemaakt. De banden waarvan ik uitging waren VHS banden en banden die pasten in mijn Sony D8 video camera
Als we verder gaan met de VHS banden: Ik kocht een "doosje" van Pinnacle 510 USB Rev 2,0 prijs ik meen 90 Euro bij Bol.com. Dat "doosje" in feite de analoog - digitaal omzetter, heeft ingangen voor rood en wit voor geluid en geel voor video. De uitgang is een kabel met een USB aansluiting die zo in de computer kan
Het ingangssignaal van het Pinnacle doosje moet komen van een VHS recorder natuurlijk. In de scart uitgang van die recorder komt een speciale scart plug met aan de uitgang stekkerbussen in de reeds genoemde wit-rood geel. Op de plug zit een schakelaartje waarmee je de genoemde "kleuren" verbindt met de ingang of de uitgansklemmen van de betreffende scart verbinding naar de recorder (prijs speciale plug ca 10 Euro) Aan mijn VHS recorder zaten twee scart aansluitingen; de een was bruikbaar; de andere niet.
Ik gebruik Studio 14. Als ik de hele zaak aansluit en ik start Studio en zet het in de stand "opnemen" dan "herkent" Studio het Pinnacle doosje meteen. Natuurlijk moet je aangeven waar Studio de gedigitaliseerde band moet opslaan, je moet een naam instellen. Als je daarna de recorder start en vervolgens Studio opdracht geeft te gaan opnemen kun je 4 uur video achter elkaar naar een vaste schijf spelen.
Als de band afgelopen is gaat Studio aan de gang net als wanneer je op andere wijze iets geïmporteerd hebt.
Ik wil niet meer dan 1 uur video op een DVD zetten dus ik haal daarna uit het album net zo lang plaatjes omlaag tot ik ca een film van een uur op de tijdlijn heb. Studio brandt daar een DVD van waarna ik het volgende uur kan verwerken.
Ik weet dat er goedkopere oplossingen zijn dan het Pinnacle doosje, die hebben me enig geld en heel veel tijd gekost zonder resultaat. Het Pinnacle apparaatje werkt meteen!
Ik heb gemerkt heb dat er nog al wat DVD spelers zijn die de goede kwaliteit van Studio Dvd's niet aankunnen. Dan komen
"klanten" terug met de opmerking dat ze de geleverde DVD niet kunnen afspelen. Daarom stel ik bij het branden bij "instellingen" de kwaliteit op "aangepaste kwaliteit" en vervolgens het aantal kilobytes per seconde op 6000. Ik kan de daardoor verminderde kwaliteit niet zien.
Mocht je nog vragen hebben dan wil ik je graag verder helpen. Ik ben niet zo zeker van een vlotte communicatie via het orgaan dat we nu -moeten- gebruiken. Mocht je me niet kunnen bereiken gebruik dan gewoon mijn privé adres.
Ik wens je veel succes
Met vriendelijke groet
Kees de Meer
c.p.a.demeer@home.nl
Zwolle
15 oktober 2013 om 16:29.
Cinecor zegt:
Heb je relatief weinig materiaal, laat het een specialist doen. Heb je een camera met AV-in dan kan je het opnemen op een DVbandje. Je krijgt dan een uitstekende AVI.
Heb je veel materiaal schaf een hardware converter aan. De beste zijn die van Grass Valley (even Googlen). Soms nog wel eens ergens 2e hands te koop.
Alle andere oplossingen (ze noemen ze wel "omzetters") geven een MPEG-2 bestand voor DVD, waarmee een kwaliteit wordt ingeleverd.
16 oktober 2013 om 14:43.
henk.kolk zegt:
Hallo
Heb 15/10 j.l.jou tegen verzendkosten videorecorder aangeboren.
Mogelijk is door de opzetveranderingen niet overgekomen.
Nog interesse?
henk.kolk@ziggo,nl
18 november 2013 om 14:38.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club