SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - zaterdag 23 februari 2019
De Video-Club heeft twee nieuwe beheerders, Bosjesman (Roy) en Niekie. Joop heeft aangegeven om persoonlijke redenen te stoppen. Bosjesman en Niekie hebben allebei veel ervaring met het begeleiden van de clubs bij SeniorWeb. We wensen u een leerrijke tijd bij de Video-Club! Hebt u vragen of opmerkingen, mail de coördinator van de clubs bij SeniorWeb.
Video in magix
Geplaatst op 15 september 2014 om 13:31 door Jan K

Goede middag

Op mijn huidige computer met windows 7 heb ik geprobeerd de versie  die ik had van "redt uw video's"van Magix te installeren. Dat ging niet goed { kon niet activeren) Nieuwe versie (met wat korting) geinstalleerd.

Heb mijn videofilm bandjes door een bedrijf op dvd laten zetten. De bestanden hebben de extensie .ifo en .vob. In windows mediacenter en in de dvd speler worden ze keurig afgespeeld.Met geluid.

In Magix kan ik .VOB bestanden importeren maar geen ifo bestand. Maar helaas geen geluid. En gezien de emotionele waarde belangrijk. Voor zover ik kan vaststellen is het ifo bestand het startsein voor speler etc.

Volgens Magix moeten de VOB te splitsen zijn in een audiospoor en videospoor. Maar geen audiospoor te ontdekken!!

Heb contact gehad met Magix maar op mijn laatste mail heb ik nog geen antwoord gekregen Wel krijg ik steeds de aanbieding om video de luxe te kopen.

Enig idee voor een oplossing?

 

5 reacties
Cinecor zegt:

Op een videoDVD tref je diverse soorten bestanden aan. De .VOB bestanden op een DVD zijn o.a. de videobestanden van de eigenlijke film (ook wellicht VOB bestanden van menu o.i.d., maar daar blijf je af). Die bevatten zowel video als audio. Maar de audiocodecs kunnen verschillen. Voordat je daarmee iets gaat doen, probeer eerst het volgende:

Kopieer van de DVD de VOB bestanden naar de harde schijf (met de Windows Verkenner). Ga naar de bestanden op de harde schijf en wijzig de extensie .VOB in .MPG. Importeer deze mpg bestanden in je NLEsoftware en kijk (of liever luister) of de audio wordt weergegeven. Laat het resultaat hier weten. Lukt het niet dan zijn er nog een paar andere mogelijkheden.

16 september 2014 om 12:47.
Jan K zegt:

Cinecor hartelijk dank voor de reactie.

De extensie vernderen in .MPG heeft geen resultaat.

Wel had ik inmiddels wat "gespit"in het berichten archief. Daar kwam ik de optie converteerprogramma freemake tegen. Heb dat programma gedownload. Het lijkt erop dat het converteren naar .wmv effect heeft. Dat bestand kan Magix lezen met geluid.Moet nog uitvogelen of de film niet ergens vastloopt zoals bij het proberen in nog een andere extensie bleek. En of de kwaliteit voldoende is.Maar voorlopig ziet het er niet onaardig uit.

Het is wel vervelend dat Magix op de site de indruk gaf dat ook bij "red uw video's"  .VOB import mogelijk was en op mijn vraag bij  aankoop geen reactie heeft gegeven. En dat in handleiding het .vob niet bij de ondersteunde import opties bleek te staan.

Tijdrovend is ook de conversie naar .wmv ca 55 minuten (dvd ca 2uuu) En het kopieren naar de harde schijf vergt ook de nodige tijd.  Zal proberen of rechtstreekse import van dvd in conversieprogramma mogelijk is.

Nogmaals hartelijk dank voor uw reactie

17 september 2014 om 13:28.
Cinecor zegt:

Ik ga ervan uit dat je Magix Video deLuxe gebruikt. "Redt uw video's" is geen NLEsoftware (NLE=non lineaire edit) en dus NIET geschikt voor videobewerking. Het importeren van VOB bestanden in die software heeft dus weinig zin.

De van een DVD naar de vaste schijf gekopierde VOB bestanden (evt gewijzigd in de  extensie .mpg zoals ik heb omschreven) moeten zonder probleem in Magix Video deLuxe geïmporteerd kunnen worden en op de tijdlijn worden gezet (in de Arranger) om te gaan bewerken. Er verschijnen dan automatisch 2 tracks (sporen): een video- en een audiospoor. Er hoeft dus niets "gesplitst" te worden, zoals je eerder schreef.

Mocht er dan desondanks geen geluid te horen zijn, dan zijn op uw pc niet de juiste codecs geïnstalleerd of de audioinstellingen zijn geheel of gedeeltelijk uitgeschakeld. In veel gevallen is het de ac3 audio codec die ontbreekt.

Een VOB bestand converteren naar wmv zal ongetwijfeld kwaliteitsverlies opleveren en is bovendien volkomen zinloos. Een VOB bestand is feitelijk gewoon een MPEG-bestand dat alleen t.b.v. de DVD een andere extensie heeft gekregen. Daarom kan je dan ook de VOBextensie straffeloos veranderen in .mpg.

NB: Het is voor iedereen die zich met videobewerking wil gaan bezighouden aan te bevelen zich eerst enigszins in de materie te verdiepen om te leren begrijpen wat het inhoudt. Videobewerking is niet iets waar je "zo maar" mee kan beginnen door op een paar knopjes te klikken. Niet de computer doet het werk, maar de degene die hem bedient.

17 september 2014 om 17:36.
Jan K zegt:

Het betreft video8/Hi8 bandjes van ca 20 jaar terug. Hebben emotionele waarde. Heb ze  1 op 1 op dvd laten zetten. Wil ze monteren zoals ik vroeger ook heb gedaan. Met Red uw video's zoals ik al eerder memoreerde. Heb geen pretentie een sprankelijk video-projekt te maken. Daar hebben we experts voor.

Feit blijft: mpg en vob wel beeld en geen geluid. Of de ac4 audi o codec omtbreekt  kan ik niet beoordelen (heb ik de kennis niet voor) Maar zou .wmv dan van een andere codec gebruik maken?

Ik wil gerust video de luxe aanschaffen, maar ben daar huiverig voor . Welke zekerheid dat het dan wel gaat?

En magix maakt wel reclame daar voor maar heeft alleen het obligate antwoord gegeven wat eerder al op het web geplaatst is en zwijgt verder tot nu in alle talen.

Ik heb het idee dat we niet verder komen.

18 september 2014 om 16:59.
Cinecor zegt:

Je bericht was even aan mijn aandacht ontsnapt, sorry. Natuurlijk is het niet van belang waar die bestanden op de DVD vandaan komen, wanneer ze zijn opgenomen, enz. Het zijn nu VOB bestanden en daar gaat het om. Als die DVD goed gemaakt is dan is ie af te spelen op een DVD speler. Natuurlijk dan met geluid. Dat zou je eerst moeten controleren. Is er audio, dan moet het bestand ook op de PC af te spelen zijn als je het vanaf de DVD hebt gekopieerd. Gebruik darvoor de bekende VLC player. Als er geen audio is dan is er iets mis met de PC of de instellingen/aansluitingen. Als dit oke is dan het bestand importeren in NLE software en bewerken zoals je wilt. En dus niet in "Redt mijn video's"

1 oktober 2014 om 09:13.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club