SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
Tekst vertraging in Studio 16 Ultimate
Geplaatst op 2 november 2014 om 15:45 door Joppe

Hallo

Wie kan mij helpen met het volgende probleem ? Ik heb Pinnacle studio 16 ultimate.

Als ik een film importeer komt de gesproken tekst vertraagd over. Als ik het geimporteerde in de mediaspeler afdraai is de tekst goed.

Groeten

Joppe

3 reacties
stortfilm zegt:

Is het een film opgenomen met een iphone of ipad? Deze apparaten hebben een variabele bitrate en daar gaat Pinnacle niet goed mee om. Oplossing is bron film converteren naar vaste bitrate en dan inlezen in Pinnacle.

3 november 2014 om 08:36.
Cinecor zegt:

Er moet me bij deze vraag weer iets van het hart dat ik even kwijt wil.

Als we nu eerst eens beginnen met een wat correcter gebruik van de termen? Een film is een kant en klaar product, in de meeste gevallen gemonteerd en geëdit. Dat wat je opneemt met de camera heet opnamen of noem je de "footage" en is geen film. Die opnamen bestaan (bijna altijd) uit vele shots (soms ten onrechte "scènes" genoemd, bijv bij Magix). Als de opnamen op een bandje staan moet bij het importeren eerst gecaptured worden. Scènedetectie is daarbij noodzakelijk. Zo'n footage zet je namelijk nooit in zijn geheel op de tijdlijn, maar de opgenomen shots ga je eerst bekijken en sorteren volgens een op te maken filmplan. Zodra je ze in de montage gebruikt heten ze "clips".

3 november 2014 om 15:26.
stortfilm zegt:

Beste Joppe,

 

Fijn dat het probleem bij je opgelost is. Ik zou eigenlijk graag weten hoe. Je schrijft deïnstalleren en opnieuw installeren.

Ik zal mijn wederwaardigheden vertellen.  Ik heb het originele bestandje ingelezen in Pinnacle 17. Datgaf hetzelfde resultaat als jij mailde. Vervolgens Pinnacle 16 geprobeerd. Zelfde resultaat. Vervolgens ingelezen in Windows Live Movie Maker: alles ging goed.

Daarna ingelezen in Magix 2014. Geen probleem. Vervolgens ingelezen in Pinnacle 12. Geluid gaat warempel goed.

Het zit hem in de codec van het geluid de zg, PCM codec. Ik heb het bestand geconverteerd en daarna ging het weer 100% goed, ook in Pinnacle 16 en 17. Ik ben bezig geweest instellingen in Pinnacle 16/17 te zoeken om het probleem te verhelpen, maar nog niets gevonden.

Misschien is het mogelijk de camera iets anders in te stellen, waardoor er bijv met de mp3 codec wordt opgenomen i.p.v. PCM. En hoe werkt het als opgenomen wordt in HD. Deze beelden waren in DV opgenomen.

 

4 november 2014 om 18:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club